Preview: Roddick - Vemič

7. 8. 2008, 10:42
Previews 0
Turnajová jednička Andy Roddick se ve svém úvodním střetnutí v Los Angeles utká s Chorvatem Dušanem Vemičem, jenž se do hlavní soutěže dostal jako Lucky Looser. Pětadvacetiletý Američan se vzdal účasti na olympiádě, aby se mohl důkladně připravit na US Open.
Profily hráčů
Andy Roddick (USA) - Dušan Vemič (Chor.)

Američan Andy Roddick v březnu oznámil, že olympiádu v Pekingu vynechá. Plánoval si ideální přípravu na domácí grandslam US Open, který začne už týden po skončení olympijských her. Roddick ve Flushing Meadows cítí šanci na úspěch, a tak tomu chtěl vše podřídit. Jenže v květnu si na antukovém turnaji v Římě poranil záda a za poslední tři měsíce odehrál jen tři turnaje. Pouze v Queen`s Clubu postoupil přes druhé kolo, jinak ho neustále limitovalo zranění. I proto minulý týden kvůli bolestem krční pátěře chyběl v Cincinnati.

Rodák z Nebrasky na kalifornský turnaj nejlepší vzpomínky nemá. Při premiérovém startu v roce 2001 prohrál v 1. kole se Safinem, o rok později vypadl v semifinále a před dvěma lety nenastoupil k čtvrtfinálovému zápasu kvůli svalovému zranění. Letos měl v úvodním kole jako jeden ze čtyř nejvýše nasazených volný los. Dnes se na kurtech představí poprvé 14 dní staré od prohry s Mahutem.

Dušan Vemič je až 178. hráčem světa. Dvaatřicetiletý Chorvat reprezentující Srbsko na turnajích ATP nikdy nezazářil. Maximem je výsledek z Newportu, kde v roce 2005 uspěl v kvalifikaci a zahrál si čtvrtfinále. Letos se první výhry dočkal až právě v LA, když ve třech setech udolal Sama Warburga. Ale k zápasu málem ani nedošlo. Vemič totiž neuspěl v kvalifikaci, v níž podlehl Stoppinimu. Nakonec však jako Lucky Looser do hlavní soutěže nasazen byl a dnes si tak může zahrát s bývalou světovou jedničkou.

Resumé: V případě, že Roddickovi vydrží zdraví, je jeho postup s kursem 1.05 samozřejmostí. Na to, že Američan bude šetřit zdraví na US Open a Vemič toho využije, si vsaďte s kursem 7.50.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist