Preview: Štěpánek - Spadea

18. 6. 2008, 00:25
Previews 2
Radek Štěpánek bude mít dnes v Nottinghamu možnost odvety za doslova kruté vyřazení z letošního Australian Open. V boji o postup do čtvrtfinále totiž narazí na Američana Vincenta Spadeu, s nímž v Melbourne za stavu 2-0 na sety neproměnil mečbol a nakonec utkání prohrál. I když se utkají už poosmé, bude to první vzájemný zápas na trávě.
Radek Štěpánek (#16-Česko) - Vincent Spadea (#111-USA) :

Radek Štěpánek se po loňském Wimbledonu dostal do dobré herní pohody. Ta mu vydržela i letos, z čehož vytěžil tři semifinále a jedno finále. Na French Open si zahrál osmifinále, kde ztratil vedení 2-1 na sety nad Španělem Davidem Ferrerem. Devětadvacetiletý Štěpánek si v této sezoně připsal i skalp světové jedničky Rogera Federera. A když vyjmenuju pouze hráče, na které rodák z Karviné letos od února nestačil, je jasné, proč se tento týden stal nejvýše postaveným českým tenistou v žebříčku ATP Ranking. Zápasová bilance 19-8: Štěpánek prohrál pouze s Roddickem, Nalbandianem, Blakem, Djokovičem, Ferrerem, Haasem a dvakrát se Söderlingem.

Minulý rok zápasy na trávě Štěpánkovi nevyšly. A tak si za tři týdny, po turnajích v Nottinghamu a především Wimbledonu, může ve světovém žebříčku ještě polepšit. Tím spíše, když před dvěma lety hrál na grandslamu hraném na trávě čtvrtfinále. Takže na zeleném pažitu hrát umí. Před týdnem sice v Halle nestačil na Haase už v 1. kole, ale na aktuálním Slazenger Open si hladce 6-3 6-2 poradil s Američanem Johnem Isnerem, který své soupeře trápí hlavně svým servisem.

Třiatřicetiletý Vincent Spadea je až 111. hráčem světa. Za poslední rok zaznamenal propad o 50 míst. Největší vinu na tom mají především výsledky z posledních týdnů a měsíců. Od únorového turnaje v Delray Beach totiž ani jednou nedokázal na podniku ATP přejít přes 1. kolo. Nepovedlo se mu to ani minulý týden v prvním zápase sezony na trávě proti Gineprimu. Až v Nottinghamu po úspěšně zvládnuté kvalifikaci zdolal podle předpokladů domácího Alexandera Slabinského 6-1 7-5.

Spadea rozhodně nepatří mezi oblíbence travnatých dvorců. Ve Wimbledonu pouze jednou z 12 účastí překonal nástrahy 2. kola. V Nottighamu má zápasovou bilanci 4-6, včetně letošní výhry. A se současnou formou a neustále přibývajícím věkem už nějaké zlepšení čekat nemůže.

Resumé: Favorit je jasně daný. Turnajová jednička Radek Štěpánek hraje v dobré formě a určitě touží po odplatě za letošní Australian Open. Se Spadeou má bilanci 4-3 a věřím, že si jí po dnešku vylepší. Stejného názoru jsou i bookmakeři Bwin.com, kteří na postup českého tenisty vypsali kurs 1.11. Pokud věříte opět v překvapivou výhru Spadey, využijte kursu 4.75.

Radek Štěpánek (#15-Česko) - Vincent Spadea (#111-USA) :

Detail zápasu
Bwin.com: 1.11 - 4.75

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
dabelsobul
Bude to myslím jednoznačné - Fortuna vypsala kurs 1,91 na handicap -4,5 gamu na Radka Stepanka... to se da zahrat ;)
Reagovat
Jose
Nevím, nevím. S Gineprim nedávno prohrál o 3, v Nottinghamu jede, to asi vynechám. Jinak na netu se dá sehnat -4 za 1.89, při 6-4 6-4 by se vracel vklad.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist