Preview: Tsonga - Moya

29. 8. 2008, 14:00
Previews 0
Jako poslední se dnes na stadionu Grandstand představí Carlos Moya a Jo-Wilfried Tsonga, kteří spolu svedou bitvu o postup do třetího kola závěrečného grand slamu sezony. Oba se potkali pouze jednou. Před čtyřmi lety v Pekingu zvítězil francouzský tenista.
Profily hráčů

Jo-Wilfried Tsonga prožívá svou nejlepší sezonu na okruhu ATP a dnes by výhrou rád navázal na svůj doposud nejlepší výsledek na US Open z loňského roku, kdy ho ve třetím kole zastavil Rafael Nadal.

Hned první turnaj sezony rodákovi z Le Mans vyšel na výbornou, když v Adelaide skončil před branami finále. Do toho se však probojoval na Australian Open, kde svými výkony překvapil snad celý tenisový svět. Na jeho raketě skončili hráči jako Murray, Gasquet či Nadal. Jenom poslední zápas Tsongovi nevyšel a prohrál s Novakem Djokovičem. V březnu se aktuální světová devatenáctka podívala do osmifinále v Indian Wells a na květnovém podniku v Casablance doputovala do semifinále. Tam ale Francouz musel souboj o finále vzdát kvůli problémům s kolenem, které si nakonec vyžádaly operaci.

Po tříměsíční přestávce se 23letý tenista opět vrací na kurty a zdá se ve slušné formě. Na úvod totiž dokázal vyřadit Španěla Venturu ve čtyřech setech, stejně tak jako Carlos Moya Pákistánce Qureshiho.

Na začátku letošního roku doputoval Moya do semifinále v indickém Chennai, kde podlehl Rafaelu Nadalovi. Na Australian Open vypadl hned v prvním kole, ale chuť si spravil v Costa Do Sauipe, když mu až ve finále vystavil stopku krajan Almagro. Po třetích kolech v Indian Wells a Miami došel čerstvě 32letý tenista v německém Hamburku po výhrách nad Rochusem či Safinem až do čtvrtfinále. Na Roland Garros, v Bastadu ani v Torontu se momentálně 42. hráči světa příliš nedařilo, což nelze tvrdit o Moyově vystoupení v Cincinnati. Tam postupně vyřadil Srba Tipsareviče, Rusy Davyděnka s Andrejevem a prohrál až mezi posledními osmi s Andy Murrayem. Naposled se Španěl představil v Los Angeles a skončil už ve druhém kole s domácím Delicem.

V souboji velké zkušenosti s mládím je podle bookmakerů mírným favoritem Jo-Wilfried Tsonga s kursem na výhru 1.69. Na vítězství Carlose Moyi vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.04.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist