Preview: Turnaj WTA v Dauhá

18. 2. 2008, 14:12
Previews 0
Kdyby se kvůli zraněnému hýžďovému svalu česká tenistka Lucie Šafářová nemusela před dvěma týdny odhlásit z Fed Cupu, nastoupila by v prvním zápase proti Slovence Dominice Cibulkové. Souboji s ní se ale nevyhne: stejná soupeřka ji totiž čeká v prvním kole turnaje v katarském Dauhá.
Lucie Šafářová

Šafářová do Dauhá odcestovala více než měsíc poté, co na okruhu WTA odehrála svůj poslední soutěžní zápas. Tím byla prohra v prvním kole Australian Open s Kolumbijkou Castanovou. To není příliš dobrá zpráva před utkáním s Dominikou Cibulkovou, která v posledních týdnech pilně objížděla Evropu - po Fed Cupu v Brně, ve kterém porazila Petru Cetkovskou a dokázala potrápit i Nicole Vaidišovou, se ukázala v Paříži (prohra ve 2. kole s Marion Bartoliovou je rozhodně omluvitelná) a před týdnem v Antverpách (místo Bartoliové se dá dosadit jméno Číňanky Na Li, jinak platí to, co v první závorce).

Šafářová není jedinou tenistkou v pavouku, která se v Dauhá vrací po zranění. Slovenka Daniela Hantuchová je letos jako chodící lékařský slovník: ve Fed Cupu nenastoupila semifinalistka Australian Open kvůli bolavé patě, kterou si léčila v zahraničí, v Paříži měla při zápase se Szavayovou problémy s puchýřem na ruce a v Antverpách vzdala ve třetím setu zápas s Timeou Baczinszky kvůli potížím s dýcháním. Jako sedmá nasazená má v Kataru v prvním kole volný los, který určitě uvítala.

Zranění zabránilo v účasti na turnaji v minulých týdnech - podobně jako Šafářové - také Indce Sanie Mirzaové. Poté, co si natrhla sval, jí lékaři nařídili minimálně tři týdny odpočinku. "Má intenzivní bolesti, když se ohne pro míček. Ve finále (s Bhupathím hrála finále mixu na Australian Open, pozn.) si musela vzít šest prášků proti bolesti, aby vydržela hrát," řekl po Melbourne její otec. Jak na tom je, si nejlepší asijská hráčka poprvé vyzkouší v Dauhá proti Bělorusce Olze Govorcovové. Pokud Indka zvítězí, bude to pro Govorcovovou potřetí ve třech týdnech, co vypadne v prvním kole s některou z "mladých pušek": v Paříži ji vyřadila Agnes Szavayová a v Antverpách Švýcarka Bacsinszky.

Návrat na okruh WTA si vyzkouší také Řekyně Daniilidouová. Ta se minulý týden na kurtech neobjevila poté, co předtím v Paříži vzdala zápas s Amelií Mauresmovou kvůli viróze. V Kataru ji čeká test v podobě jedné ze tří ukrajinských sester Bondarenkových, Katerině. Ta před týdnem v Antverpách chtěla zanechat stejně dobrý dojem, jako v Paříži, kde porazila Nadiu Petrovovou. To se jí ale nepovedlo: po vítězství nad Perebiynisovou se ve druhém kole musela sklonit před mladou Ruskou Klejbanovovou a další body do žebříčku WTA si tak může připsat až tento týden.

Seznam uzdravených tenistek doplňuje Ruska Věra Zvonarevová. Bývalá světová desítka měla zdravotní problémy už v Hobartu, kde kvůli kotníku nenastoupila ve finále, a za pár dní vzdala zápas prvního kola v Melbourne. Na rozjezd po pauze dostala v prvním kole přijatelnou soupeřku - jediným úspěchem naturalizované Australanky Anastasie Rodionové je letos výhra nad Němkou Bachmannovou v Melbourne, další tři zápasy prohrála.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist