Preview: Ulihrach - Janowicz

18. 9. 2008, 09:48
Previews 0
Tento týden je v mužském tenisu ve znamení semifinálových duelů v Davis Cupu. Challengery však pauzu nemají. V polském Štětíně hrají tenisté na antuce turnaj o dotace vy výši 106.000 dolarů. O postup do čtvrtfinále se dnes porve český hráč Bohdan Ulihrach proti domácímu Jerzymu Janowiczovi.
Profily hráčů
Bohdan Ulihrach - Jerzy Janowicz

Bohdan Ulihrach, vítěz tří turnajů ATP - všech na antuce - se pohybuje už pouze na challengerech. Třiatřicetiletý rodák z Kolína se tak v žebříčku propadá a momentálně mu patří pozice až ve čtvrté světové stovce.

Letos odehrál na cihlovém povrchu šest challengerů a největšího úspěchu dosáhl v Praze, kde prohrál v semifinále s krajanem Lukášem Dlouhým. Naposledy se představil ve Freudenstadtu, kde dokráčel do čtvrtfinále. V Polsku v prvním kole doslova deklasoval 6-1 6-0 Itala Flavia Cipollu, jenž byl letos blízko postupu do osmifinále US Open.

Ulihrach ve Štětíně už obhájil loňské druhé kolo, v němž podlehl Volandrimu. Určitě však nezapomněl na dva roky starou účast ve finále. Letos je teprve před branami postupu mezi nejlepších osm.

Jeho druhým soupeřem bude domácí, o 15 let mladší tenista Jerzy Janowicz. Ten se poprvé na challengeru objevil letos ve Wroclavi a překvapil výhrou nad Nicolasem Mahutem. V Davis Cupu ještě pomohl Polsku k výhře nad Běloruskem, když porazil Maxe Mirného. Další výhru si ale připsal až ve Štětíně, kde si na úvod poradil s Jiřím Vaňkem.

Resumé: V tomto utkání by měl svých zkušeností využít Ulihrach, který na antuce stále dokáže odehrát kvalitní zápasy. Sedmnáctiletý Jerzy Janowicz toho zatím mezi dospělými příliš nenahrál a to se mu dnes může stát osudným. Utkání je na programu od 16:30 hodin.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist