Přímé souboje o finále: Češi s Argentinou, Němci se Srbskem

23. 5. 2012, 17:04
Aktuality 11
DÜSSELDORF - Karty na Světovém poháru družstev jsou po dvou kolech jasně rozdány. O 1. místo ve svých skupinách a zároveň postup do sobotního finále se střetnou v přímých soubojích Češi s Argentinou a Němci se Srbskem.
Carlos Berlocq

Čeští tenisté v Düsseldorfu nejprve otočili utkání s Japonskem a včera Berdych a Štěpánek už po suverénních dvouhrách zajistili Česku druhý bod proti Spojeným státům. Ty nakonec porazili 3-0 na zápasy, když v dnešní závěrečné čtyřhře vyhráli František Čermák a Radek Štěpánek 7-6 5-7 10-8 nad duem Harrison/Roddick

V nadcházejících dvou dnech si tak zahrají o postup do sobotního finále v přímém souboji proti Argentině, která v Německu ještě neprohrála jediný zápas. Po výhře 3-0 nad USA vede už 2-0 nad Japonci, když na včerejší výhru Leonarda Mayera nad Tatsumou Item navázal Carlos Berlocq, který dnes porazil 6-3 6-4 Go Soedu.

České tenisty tak v Düsseldorfu čeká mála generálka na červencové semifinále Davisova poháru, ve kterém je čeká cesta právě do Argentiny. Ta je však na Světovém poháru - na rozdíl od Čechů - s B-týmem. Jiné přípravě na French Open dali přednost Juan Martín Del Potro, David Nalbandian i Juan Mónaco.

Češi týmovou soutěž s tradicí od roku 1978 vyhráli dvakrát, naposledy se z triumfu radovalo v sezoně 1987 kvarteto Tomáš Šmíd, Milan Šrejber, Miloslav Mečíř a František Pála. Argentina se z vítězství radovala celkem čtyřikrát.

Ve dvouhrách v boji o finále proti sobě nastoupí zřejmě Berdych s Berlocqem a Štěpánek s Leonardem Mayerem. Jihoameričani mají k dispozici ještě Juana Ignacia Chelu a Juana Pabla Brzezického.

Stejně jasná je situace i ve skupině modré. V té se v přímém souboji o finále utkají domácí obhájci titulu Němci se Srbskem. To si druhou výhru připsalo již včera proti Rusku, Německo dnes dotáhlo k vítězství dobře rozehraný duel s Chorvaty, když na výhru Floriana Mayera navázal Philipp Kohlschreiber, který porazil 6-2 7-6 Karlovičova náhradníka Lovra Žovka.

Ostatní výběry - Japonsko, USA, Rusko a Chorvatsko zůstávají bez bodu a jsou bez šance na finále. Hrát už budou pouze o 3. místo ve skupině.

- SVĚTOVÝ POHÁR DRUŽSTEV DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 800.000 eur)
středeční výsledky (23. 05. 2012)

Červená skupina:
ČR - USA 3-0
Štepánek/Čermák - Harrison/Roddick 7-6 5-7 10-8

Argentina - Japonsko 2-0 ... po dvouhrách
Berlocq - Soeda 6-3 6-4

Pořadí: 1. ČR a Argentina 2 zápasy/2 výhry, 3. USA a Japonsko 2/0.

Modrá skupina:
Německo - Chorvatsko 2-0 po dvouhrách
Kohlschreiber - Žovko 6-2 7-6 6-0 6-2

Srbsko - Rusko 2-1
Jankovič/Zimonjič - Tursonov/Kunicyn 5-7 6-7(6)

Pořadí: 1. Srbsko a Německo 2/2, 3. Chorvatsko a Rusko 2/0.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
tommr
ale výkonem a nasazením dneska moc nepřesvědčil. Otázka je nakolik to bylo zaviněný tím kuriozním zraněním při cestě na lavičku. Snad to nebude nic vážnýho a Tomáš bude moct ve finále hrát naplno ...

V tom finále samozřejmě ještě nejsme, ale máme k tomu velmi dobře nakročeno. Štěpánek by měl porazit jak L. Mayera tak Chelu a kdyby mu to nevyšlo je tady pořád ještě čtyřhra. Takže já jsem pro tentokrát optimista a věřím, žer si finále zahrajem - nejspíš se Srbskem ... :)
Reagovat
VlS
Tomaš má buď nějakej problém, nebo ho to totálně nebaví. Připomíná mi Berďu z roku tak 2007, 2008. Snad se probere.
Reagovat
VlS
Probral se. 2. set byl herně katastrofa, 21 UE, z 2. servisu 2 body asi s 20, nevím co se dělo. Pak mi vypadl stream a viděl jsem až poslední 2 gamy třetího setu. Vím že ho Argentinec brejknul a vedl 3:1, pak Tomáš zabral a uhrál 5 her v řadě. Mocˇšťastně ale po zápasu nevypadal.
Reagovat
Fandina
Nevypadal šťastně, ale zase ne nešťastně ... úsměv. Ve třetím setu sice přišel o první podání, ale pak vyrovnal na 3:3 a celou dobu celkem dobře podával. Nutno také říči, že Berlocq dobře běhal a měl míň UE. Hlavně že Tom vyhrál. Teď ještě porazit Argentince a ve finále bude mít Tom větší motivaci a zase bude útočnější. Tak Tome ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
taky mi přišlo, že to Toma dneska moc nebavilo. Možná, že to zavinilo i to zranění i když by nemělo bejt nijak vážný (jestli jsem to dobře pochopil tak se Tomáš jen škrábnul při procházení okolo sítě o rozhodcovskej stojan) ...
Reagovat
VlS
Asi si vůbec neumíme představit, jak musí být těžký být na každej zápas připravenej a soustředěnej. Připadalo mi, že po jednom smolně zahozeným brejk pointu začal Tom vysloveně přemejšlet o něčem jiným a přestalo ho to úplně bavit. Je vidět, že už je jinej než 3 - 4 roky zpět, to by totiž jednoznačně projel. Tak snad to zítra kluci nějak do toho finále dodrcnou a pak už bude jen jeden Tomův singl.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš fakt jede :) chtělo by to i na RG urvat nějaký výsledek a hlavně body
Reagovat
tommr
ale za stavu 3:0 v prvním setu si musel vzít MTO - má něco s nohou - doufám, že to nebude nic vážnýho ...
Reagovat
tommr
na dnešní souboj jedniček Berdych-Berlocq jsem docela zvědavej. Tomáš je sice velkej favorit, ale Berlocq by ho na antuce moh hodně potrápit. Hodně bude záležet na tom, jak Tomáš to utkání pojme - jestli jen jako trénink nebo jestli bude hrát naplno. Podle jeho vlastního vyjádření přijel Tomáš do Dusseldorfu vyhrát a tak doufám v to druhý. Ve hře je totiž poměrně dost bodů do žebříčku a Tomáš by se v případě celkovýho vítězství ČR na WTC moh ještě před FO dostat před Ferrera ... :)
Reagovat
VlS
Jo, v případě celkového vítězství by se mohl dostat 20 bodů před Davida na 6. místo a v Race by za ním byl na 5. už jen o 15, což by bylo hezké. Doufejme, že je to i pro Tomíka dobrá motivace. V 1. zápasu se Soedou mi přišel takovej nějakej bez šťávy, hlavně v druhým setu.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si že dnes by měl tomáš v pohodě zápas zvládnout protože berlocg rozhodně nedosahuje takových kvalit jako tomáš ale je to na antuce a tam hraje berlocg nejlíp ale měl by to být zápas pro toma a doufám že jednoznačně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist