Přípravy na Miami Open probíhají i po zrušení turnaje v Indian Wells. Na Floridě by se mělo hrát ve stanoveném termínu

10. 3. 2020, 08:39
Aktuality 46
Zatímco "pátý grandslam" v Indian Wells byl kvůli koronaviru definitivně zrušen, organizátoři nadcházejícího Miami Open počítají s tím, že se floridský podnik v termínu od 23. března do 5. dubna odehraje. Přípravy na jeden z největších turnajů sezony stále probíhají dle plánu.

Turnaj v Indian Wells, kterému se přezdívá "pátý grandslam", rovněž zaštiťuje podniky ATP Masters 1000 a WTA Premier Mandatory. V Kalifornii měla zítra začít hlavní soutěž žen, kvůli obavám z koronaviru byla ale akce v neděli zrušena. Pořadatelé se pokusí v rámci tenisového kalendáře najít jiný termín a turnaj odehrát.

Organizátoři nadcházejícího Miami Open, kde má 23. března začít kvalifikace, zatím tyto starosti nemají. Dle tiskové zprávy by měl turnaj proběhnout ve stanoveném termínu a vyvrcholit 5. dubna finálovým soubojem mužské dvouhry.

Situace se samozřejmě může v následujících dvou týdnech změnit, ale obavy fanoušků se zatím nepotvrdily. "Přípravy na Miami Open 2020 jsou v plném proudu. Bezpečnost je samozřejmě naší nejvyšší prioritou a situaci okolo koronaviru velmi pečlivě monitorujeme. Jsme v kontaktu s místními, státem, federálními úředníky i zdravotnickými organizacemi," uvedli pořadatelé v tiskovém prohlášení.

"Celou situaci konzultujeme také s ATP a WTA a Centrem pro kontrolu a prevenci nemocí. Chceme zajistit bezpečné podmínky pro hráče, fanoušky i personál."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
Patik
Rafa si to odskáče najviac..body strhávajú a hrať sa nehrá..ak zrušia Rím čo si myslím že asi zrušia a pravdepodobne aj French Open možno teda tak mu strhnú body a nielenže príde o jeho vrchol sezóny ale aj o 4 tisíc bodov z antuky ktorá sa už v júni a neskôr hrať myslím si že nebude..alebo čo taký Djokovič čo útoči na Golden Slam s olympiádou..ak sa nebude hrať French Open tak už mať inú príležitosť nebude..až o štyri roky..bola by to smola pre srbského hráča v top forme..
Reagovat
Krisboy
Teď jsi udeřil hřebík na hlavičku! Všechno je jasné - ten koronashit vypustili Federerfans kvůli Rogerovým rekordům!

Styďte se, FFF!
Reagovat
Patik
No a je to vonku..nechcel som aby ste sa to takto dozvedeli..hanbím sa :/
Reagovat
turista
Hmm. Minulý rok měl Nadal z antuky daleko méně bodů než v předchozích 2 letech. Ale solidní body z antuky měl i Djokovič. V podstatě na tom nejmíň prodělá Federer, který by po operaci tak jak tak musel odepsat slušný bodový zisk z antuky. Když není Federer, tak není tenis. Takže vlastně nemůže nikdy úplně skončit.
Reagovat
Patik
Djokovič mal do konca French Open rovnaké výsledky ako Federer..obaja získali jeden Masters a jedno finále..French Open obaja pohoreli rovnako a Nole štartoval ešte v Monte Carle..o pár bodov viac než Roger..Najviac si to odnesie Nadal..i keď tých bodov bolo menej možno než posledné roky ale jeden grandslam masters a nejaké to semifinále to má stratu okolo 4 tisíc bodov teda za predpokladu že sa nebude hrať na antuke..ten rebríček by mali nejako zmraziť..alebo nejako to vyriešiť..
Reagovat
Nola
to snad nemozes mysliet vazne / je vas samozrejme viac/, kto kolko strati a co neziska.... mna momentalne absolutne netrapi ani Djokovic, ani Nadal, ani Federer.... sport je iba urcitym druhom zabavy, pre spickovych sportovcom samozrejme prostriedkom obzivy, ale sport momentalne nehybe svetom, vsetko zrusene.... ak sa v nejakej mozno ani nie blizkej dobe odohra nejaky turnaj bude sa to rovnat zazraku a to neplati iba pre tenis...
Reagovat
Patik
Nola vidím to podobne ako ty..a nechcem ti oponovať..ale keďže som na tenisovom portáli tak riešim viacmenej len to aký dopad to bude mať na tenisovú scénu ..tenis ..a hráčov..máš pravdu že šport momentálne nieje dôležitý a nepodstatné veci idú bokom..ale sama si tu práve prihlásená.. tu ..na tak nepodstatnom mieste..v týchto ťažkých časoch..
Reagovat
steve79
Na Indian wells jsem se hodně těšil.
Reagovat
steve79
Také si myslím, že turnaj v Miami se nebude hrát. Budeme rádi, jestli se odehraje French Open.
Reagovat
Petr_Fisk
Budeme rádi, když se letos odehraje pár pouťáků v Horní Dolní.
Reagovat
Krisboy
Já budu rád, když si zahraju já. Nemůžu se venkovní antuky ani dočkat. Pouťáky v Horní Dolní nebo v Paříži zas tolik ke štěstí nepotřebuju :)
Reagovat
Petr_Fisk
Tak to má být...
Vždycky je lepší mlátit do míčku, než jen čučet jak to dělají ti druzí.
Reagovat
turista
To jistě ano.
Reagovat
Petr_Fisk
23. března se v tuto chvíli zdá strašně vzdálené. Za těch 13 dní může být sportovní svět naruby.
Reagovat
Patik
Zrušia všetky turnaje minimálne až do French Open si myslím..ak sa teda nezačne hrať až na tráve..alebo ak sa vôbec bude hrať túto sezónu..zrušili IW zrušia aj Miami myslím si že už len z princípu aj keď tam nič nebude..Monte Carlo Madrid hneď za nimi..Rím nevraviac a v máji v júni keď začnú horúčavy to bude otázne či to ustúpi alebo nie..
Reagovat
smazaný uživatel
Bude se hrát jakmile se Roger bude cítit fit. Prakticky celé ATP a WTA teď stojí na něm. Než se uzdraví, tak se nehraje.
Reagovat
turista
Asi že jo.
Reagovat
Patik
No jo..už po druhýkrát v histórii pride s Federerom poriadny tenis..
Reagovat
tenista08
Tak nevím, jestli je tento postup férový vůči hráčům i divákům. V IW turnaj zrušili kvůli jedinému nakaženému. Tenisté už tam všichni byli, mohli hrát bez diváků. Ale to by Larry přišel o prachy, tak se to skrečovalo celé. Tenisové asociace by měly vyhlásit nějaká obecná pravidla, podle kterých by se turnaje buď rušily, ale pokud možno s předstihem, nebo hrály. Jinak v tom bude děsná bramboračka. Tenisté budou jak hadry na holi přelétat z místa na místo a nakonec se na nějakém letišti ještě sami nakazí...
Reagovat
turista
Přitom Amerika má s touhle čínskou chřipkou aktuálně mnohem menší potíže než Evropa.
Reagovat
Patik
tak už zrejme organizátori vedia že sa rušia turnaje a snáď by nenehali hráčov cestovať zbytočne po svete..staršia pani vyhlási do ATP rozhlasu že až do odvolania budú všetky ATP turnaje zrušené..koniec hlásenia.
Reagovat
Denis92
Budem velmi prekvapeny, ak sa v Miami bude hrat, vzhladom na to, ze uz pred niekolkymi dnami zrusili v Miami hudobny festival, ktory sa mal konat 20-22 marca
Reagovat
smazaný uživatel
Ak to chcu hrat, bolo by mudre to posunut o par dni skor.
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečná komedie a snaha ještě prodat co nejvíce lístku na turnaj, který na 99% nebude.

Samozřejmě peníze se vracet nebudou, lístky budou platit na příští rok.

WIN WIN situace.

Vsadím boty, že to zruší den předem.
Reagovat
paddy
Peníze jdou vybrat ihned
Reagovat
chacha
V Indian Wells taky probíhaly přípravy. A nejen ty, dokonce tam dost lidí na turnaj i přiletělo, aby zjistili, že jim ho kvůli jednomu případu korony zrušili.
Reagovat
Krisboy
Kvůli tomu, aby zjistil, že se turnaj nekoná, tam jistě nikdo neletěl.

Ach ta ubohá čestina :(
Reagovat
chacha
Wow, ty musíš být ohromujícím způsobem zábavnej člověk, když zrovna nesedíš u počítače.
Každopádně, jmenuje se to nepravá věta účelová. Nevyjadřuje účel, nýbrž následující událost či děj.
Reagovat
Krisboy
Cha cha cha!

Je to nesmysl, to neokecáš. To, že to používá spousta lidí vč. např. novinářů nebo politiků, na tom nic nemění.
Reagovat
chacha
http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?lang=en&art=4950

Vždycky si dvakrát rozmysli, než budeš chytrej na internetu.
Až se mi budeš chtít omluvit, jsem tu.
Reagovat
Krisboy
Promiň, nechce se mi to rozebírat, bylo by to na dlouho. Za mých školních let tohle rozhodně neexistovalo. To, že se to postupně stává normou, je jenom dalším důkazem úpadku společnosti. I v tom článku (nečetl jsem ho celý) se připouští, že to není jednoznačné.

Pokud ti to udělá radost, omlouvám se ti. Vycházel jsem z toho, co jsem se učil ve škole.

Ale myslím si svoje - tento mluvnický a logický patvar pronikl do běžné mluvy asi jako tam proniká např. naprosto nesmyslně užívané slůvko "jakoby". Je to jenom hloupostí/nevzdělaností/leností lidí. Pravda je někde uprostřed. Věřím, že každý češtinář to odsoudí a připustí to jenom se skřípěním zůbů.

Trvám na tom, že je to prznění češtiny a nemá to logiku.
Prostě NIKDO z tenistů neletěl do IW kvůli tomu, ABY se dozvěděl, že turnaj se nekoná. Naopak - všichni do jednoho se tam sletěli proto, aby turnaj odehráli.
Reagovat
Atoidi1
Nepravé věty účelové však nejsou nějakou novinkou, naopak mají dlouhou tradici v literatuře. To, že se něčemu neučí ve škole - nebudu si zde klást otázku, kolik toho v paměti ze školního probírání (jsem učitel a většina mých studentů se shoduje na křivce zapomnění okolo přibližně 5%) zůstává v paměti - ještě neznamená, že to neexistuje. Nedávno jsem se ptal fysikářů na Základní škole na to, zda jsou žáci seznamováni s prvními dvěma zákony termodynamiky - NEJSOU! Prý je to na ně příliš pokročilé... no a ti, kteří pak po ZŠ již fysiku mít nikdy nebudou, o tom tedy nikdy VE ŠKOLE neuslyší...
Reagovat
Atoidi1
ještě k té křivce zapomínání: 5% je množství probrané látky, jež v paměti zůstává, nikoli té, jež je zapomenuta!
Reagovat
Petr_Fisk
Ono to s tím "zapomínáním" bude trošku složitější...Řada věcí zůstává v mozku zasunutá různě hluboko a spouštěč, který to třeba naprosto nelogicky vytáhne napovrch může přijít kdykoliv.
Mimochodem určit jakési konkrétní číslo např. zhruba 5% v dané záležitosti, tomu tedy říkám odvaha.
Ale působí to dobře, hned je ten vesmír kapánek srozumitelnější...:)
Reagovat
blixa
Pane učiteli, "prvními dvěma" ??!! :-D Ale jinak palec hore za "fysiku", to se mi líbí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"prvními dvěma" není špatně
Reagovat
blixa
No jo , dofrasa ... :( Už bych se do tý gramatiky neměl pouštět ... pan učitel má zase pravdu ...
Reagovat
Torn
Těch chyb tam má podstatně víc. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Výše uvedená nepravá věta vedlejší je podle současné normy stylistická chyba.
Reagovat
FulnekUltras
s normou si vytři kloaku
Reagovat
tenista08
Ubohá čeština?
Já v tom naopak spatřuji její kouzlo. Stačí jen mít cit pro jazyk.
Reagovat
Krisboy
Ano, přesně tak. A díky citu pro jazyk a smyslu pro logiku mi ta chachova věta prostě trhá uši.
Reagovat
tenista08
Já v ní naopak cítím ironii a rozhořčení diváků.
Jistěže tam nikdo z nich neletěl proto, aby zjistil, že se turnaj nekoná. Ale dopadlo to tak. A oni to tak i vnímají.
Reagovat
Krisboy
A co z toho vyplývá? Že naše city pro češtinu a logiku se celkem silně rozcházejí :)
Reagovat
tenista08
A tak to má být. Proč by na Zemi žilo tolik lidí, kdyby všichni měli stejný názor?
Reagovat
Petr_Fisk
Těžká nuda...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist