Pro Wimbledon nebude zrušení letošního ročníku finanční ránou. Proti pandemii je pojištěn a dostane miliardy

3. 4. 2020, 12:03
Aktuality 12
Zatímco ostatním turnajům a celému světu způsobuje pandemie koronaviru obrovské ekonomické potíže, organizátoři zrušeného letošního ročníku nejslavnějšího a nejstaršího tenisového turnaje světa zvládnou krizi bez větších ztrát. Proti pandemii jsou totiž pojištění a na účet by jim měly přistát miliardy korun.

Pořadatelé Wimbledonu jsou připraveni snad na všechno. Po epidemii SARS v roce 2003 se chytře pojistili proti zrušení turnaje kvůli důsledkům infekční choroby. Od pojišťovny by nyní měly obdržet 100 milionů liber, tedy přes tři miliardy korun. Nejslavnější a nejstarší tenisový turnaj světa se kvůli pandemii nového typu koronaviru nebude konat poprvé od druhé světové války.

"Pojistné nám pomůže nahradit ztracené příjmy, řekl bych do značné míry. Samozřejmě se můžeme považovat za šťastlivce, že takové pojištění máme, nicméně všechny naše potíže to neřeší. Detaily budeme znát za několik měsíců," uvedl generální ředitel turnaje Richard Lewis.

Nabízela se možnost, že se letošní Wimbledon uskuteční za zavřenými dveřmi, tedy bez diváků. Jenže i tak by se v All England Clubu pohybovalo minimálně pět tisíc lidí, proto organizátoři tuto variantu ještě před oficiálním středečním zrušením vyloučili.

Velké potíže možná čekají French Open. Antukový grandslam totiž takové pojištění nemá. Pokud by se letošní ročník neuskutečnil ani v novém termínu 20. září až 4. října, se kterým pořadatelé přišli nečekaně a bez diskuze s ostatními důležitými subjekty, hrozí jim finanční ztráta až sedm miliard korun.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
gigin
dala na požáry v Austrálii 750k USD. Teď na viruspičus dala 350k USD. Je to dost? Jen abych věděl.
Reagovat
Marduch
Chvályhodné. Pro zajímavost, tržby za koncert matadorů ze San Franciska vyjádřené množstvím prodaných lístků se pohybují mezi 2 a 8 mil. USD.

Metal up your assss
Reagovat
gigin
Náklady na koncert a tak nevíš? A Papa Het je na odbykačce, to taky něco stojí. Ale i tak jim to napíšu, že sú hňupi.
Reagovat
Marduch
papa Het už z odvykačky vyfičel, tak to taková čára přes rozpočet nebude, tim spíš, když teď ušetří za chlast haha. Jinak ty čísla nahoře jsou prodané vstupenky, to jde pořadateli a ten pak rozděluje - stadion, organizační výdaje, reklama a kapela resp. celá její tour organizace, která si vždy dopředu říká o fixní částku podle předpokládané návštěvnosti stadionu. Někde jsem slyšel průměrně 2 mega vývar pro kapelu & spol, takže na chlapce samotné zbyde já nevim.. 1,8 mega za akci? Ale jestli před zdaněnim nebo po..:)
Reagovat
gigin
Tak díky Marduchu. I tak si myslím, že je to od nich fajn počinek. Teď čtu, že Arnold dal meginu. Já byl dnes na testech, tak už mne zajímají jenom prachy no.
Reagovat
Marduch
no jasný, a hlavně by to mohlo vyvolat či posílit nějakou tu řetězovou reakci, že se třeba přidají další a další z těch všech superstar.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/RafaelNadal/status/1246129022075011073?s=19
Reagovat
Marduch
Partaci!
Reagovat
Krisboy
Jenom Hetfíldůf majetek se odhaduje na 300mil USD.

Mimochodem, viděl jsem před pár dny jeho víceméně civilní fotku a nepoznal jsem ho. Starej, sešlej...
Reagovat
gigin
Chlast zničil už větší generály...
Reagovat
Krisboy
Mě ještě ne. Ale sluší se říci, že jsem mladší než James, tak mám ještě čas.
Reagovat
gigin
Tak není pití jako pití. Pokud tě to neovládá, tak cajk.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist