První titul z třetího finále má Niculescuová, Pučkovová čeká dál

3. 3. 2013, 11:01
Aktuality 2
WTA FLORIANÓPOLIS - Pětadvacetiletá Rumunka Monica Niculescuová své třetí finále přetavila v premiérový titul. V boji o něj v brazilském Florianópolisu zdolala ve třech setech Rusku Olgu Pučkovovou, která naopak neuspěla ani ve třetím finále.
Monica Niculescuová

Monica Niculescuová ve Florianópolisu byla na pokraji vyřazení už v 1. kole, tři mečboly proti Španělce Medinaové ale odvrátila a po dalších třech suverénních výhrách postoupila do svého třetího finále. V nich dosud neuspěla - loni a předloni v hale v Lucemburku podlehla Azarenkové a Venus Williamsové.

Na třetí pokus už to ale vyšlo. V Brazílii ve finále nenasazených hráček zdolala Rusku Olgu Pučkovovou. O náskok 6-2 a 3-1 sice přišla a i ve třetím setu neudržela vedení 4-2, nakonec však po rovných dvou hodinách zvítězila 6-2 4-6 6-4 a dosáhla životního úspěchu.

Monica Niculescuová"Je to neuvěřitelné. Tohle pro mě moc znamená. Byla jsem strašně nervózní, moc jsem dnes chtěla vyhrát. Moje hra nebyla geniální, ale dnes se znovu ukázalo, že pokud v tenise neustále bojujete, tak dokážete vyhrát," komentovala 75. hráčka světa Niculescuová, která byla pár týdnů i členkou Top 30.

"Ale nebylo to vůbec jednoduché finále. Ona (Pučkovová) byla v dobré formě a po výhře nad Venus si věřila," dodala Niculescuová.

Rovněž pětadvacetiletá Pučkovová, jež v Brazílii vyřadila nasazené Flipkensovou a Venus Williamsovou, naopak prohrála i ve svém třetím finále. Už v sezoně 2006 v indické Kolkatě podlehla Hingisové, v Québecu pak neuhrála ani game proti Bartoliové.

Ruská tenistka se díky finálové účasti ve Florianópolisu vrátí ze 109. místa do Top 100. Před šesti lety už byla 32. na světě.

- WTA INTERNATIONAL FLORIANÓPOLIS -
(Brazílie, tv. povrch, 235.000 dolarů)
sobotní výsledky (02. 03. 2013)

Dvouhra - finále:
Niculescuová (Rum.) - Pučkovová (Rus.) 6-2 4-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
this final is for my grandma R.I.P grandma I know u proud of me I miss u
Reagovat
dadaft
až na kratší útlum Olgy kolem konce prvního setu velmi povedený zápas, dobrý tenis z obou stran a napínavá podívaná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist