Querrey smetl Berdycha. Povolil mu jen šest gamů

26. 8. 2008, 19:19
Aktuality 1
Nejlepší český tenista Tomáš Berdych už na US Open dohrál. V úvodním kole posledního grandslamového turnaje sezony hladce podlehl domácímu Samu Querreymu 3-6 1-6 a 2-6. Ve Flushing Meadows už skončil i Jan Minář, který nestačil na favorizovaného Iva Karloviče.
Tomáš Berdych

Hned úvod utkání dvaadvacetiletému Tomáši Berdychovi nevyšel, když ztratil první dva své servisy. Proti 198 cm vysokému Samu Querreymu se ani v dalším průběhu nedokázal prosadit a po hodině a půl pro něj US Open skončilo. Svého dnešního soupeře přitom během květnového turnaje v Miami porazil hladce 6-1 a 6-2.

Český reprezentant tak v New Yorku nezopakuje postup do čtvrtého kola, kam se dostal v posledních dvou letech.

Querrey se v dalším kole utká s vítězem duelu mezi Španělem Pablem Andujarem a Francouzem Nicolasem Devilderem.

Minář: Je to hezký zážitek
První kolo bylo zároveň posledním také pro Jana Mináře. Jeho soupeřem byl čtrnáctý nasazený Ivo Karlovič, kterému český tenista v prvním setu vzdoroval až do stavu 5-4, kdy podával na vítězství v sadě. Pak už se prosadil obrovitý Chorvat, jenž zvítězil 7-5 6-1 6-4.

Koncovka úvodní sady byla pro osud zápasu rozhodující. "V prvním setu jsem měl za stavu 5:4 a 30:0 servis a to už by se mělo dotáhnout, pak by se třeba zápas vyvíjel trochu jinak," řekl Jan Minář Českému rozhlasu.

Karlovič se na kurtu v těch chvílích trápil, pak už to bylo jinak. "Ze začátku hrál špatně odzadu, nemusel jsem nic velkého vymýšlet, body chodily samy. Potom se zlepšil od základní čáry a tam jsem si prohrál čtyřikrát za sebou servis, to se nedá," komentoval Minář vývoj utkání.

V sedmadvaceti letech se poprvé probil z kvalifikace do hlavní soutěže grandslamu, ale nervozitu cítil jen zpočátku. "Nijak mě to nesvazovalo, jenom se to nepovedlo. Chtěl jsem si to užít. Je to hezký zážitek a jsem rád, že jsem si tady mohl zahrát," svěřil se.

Nestěžoval si ani na los, který mu přisoudil čtrnáctého nasazeného hráče, i když byli i přijatelnější soupeři. "Nedalo se nic dělat, byly tam ještě horší losy jako třeba Rafael Nadal. To je osud a dneska se s tím určitě dalo hrát," dodal.

Výsledky - US Open - muži:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Querrey (USA) - Berdych (22-ČR) 6:3, 6:1, 6:2, Karlovič (Chor.) - J. Minář (ČR) 7:5, 6:1, 6:4, Serra (Fr.) - Schüttler (Něm.) 7:6 (10:8), 6:0, 2:0, skreč.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
nechci vidět žebříček za 14 dní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist