Querrey utekl Simonovi ze dvou mečbolů, Baghdatis znovu neztratil set

25. 6. 2015, 23:33
Aktuality 2
ATP NOTTINGHAM - Jediný ze šestnácti nasazených hráčů postoupil do semifinále turnaje v Nottinghamu. O vyřazení turnajové dvojky Gillese Simona se dnes postaral Američan Sam Querrey, který Francouzovi utekl ze dvou mečbolů.
Sam Querrey

Sam Querrey vyhrál na Gillesem Simonem jediný z pěti vzájemných duelů a zdálo se, že bilanci nevylepší ani v dnešním prvním střetnutí na trávě. V Nottinghamu prohrál první set a ve druhém byl několikrát blízko porážce. Krtický situace však zvládl. Nejprve za stavu 5-5 odvrátil dva brejkboly a v tie-breaku pak přežil i dva mečboly. To sedmadvacetiletého Američana povzbudilo, v rozhodujícím dějství využil obě své šance na brejk a za pomoci 26 es zvítězil 5-7 7-6 6-4.

Rodák ze San Franciska Querrey před tímto týdnem prohrál šest z osmi zápasů, v Notinghamu však zůstal posledním nasazeným hráčem. Čtyři ze šesti vyhraných setů vybojoval v tie-breaku a zůstal ve hře o své 15. finále. Na trávě si v něm zahrál dvakrát, před pěti lety slavil triumf v londýnském Queen's Clubu.

V pátečním semifinále se Querrey utká s Aleksandrem Dolgopolovem, s nímž prohrál tři ze čtyř vzájemných duelů. Ukrajinský tenista dnes zdolal rovněž ve třech setech 6-4 4-6 7-6 Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu, s nímž si tak připsal páté vítězství v pátém vzájemném souboji. 

Jako jediný bez ztráty setu do semifinále postoupil Marcos Baghdatis. Třicetiletý Kypřan, který už ve druhém kole vyřadil nasazenou jedničku Španěla Davida Ferrera, si dnes poradil dvakrát 6-4 s Italem Simonem Bolellim

O první finále od roku 2011 se bývalý osmý hráč světa Baghdatis utká s Denisem Istominem, s nímž vyhrál dva ze tří soubojů.  Uzbecký tenista dnes udolal 6-3 6-7 7-6 čtvrtého nasazeného Leonarda Mayera, když na konci utkání zlikvidoval mečbol.

• ATP 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 644.065 eur
čtvrteční výsledky (25. 06. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Querrey (12-USA) - Simon (2-Fr.) 5-7 7-6(8) 6-4
Istomin (Uzb.) - Mayer (4-Arg.) 6-3 6-7(8) 7-6(6)
Baghdatis (Kypr) - Bolelli (It.) 6-4 6-4
Dolgopolov (Ukr.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-4 4-6 7-6(4)
Semifinálové dvojice: Baghdatis - Istomin, Querrey - Dolgopolov.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
janek_da
A MArcos skreč. Něco s levým lýtkem. Celkem kulhal
Reagovat
janek_da
Ty woe, to musel být super match. Sam se probudil právě včas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist