Quiroz v Delray Beach vyřadil veterána Karloviče a je po 13 letech prvním Ekvádorcem ve čtvrtfinále

11. 1. 2021, 13:03
Aktuality 9
ATP DELRAY BEACH - Brzy 42letý tenisový veterán Ivo Karlovič další výhru na ATP Tour nepřidal a v Delray Beach vypadl ve druhém kole. Více než dvoumetrový Chorvat nestačil na Roberta Quiroze, který se stal po 13 letech prvním Ekvádorcem ve čtvrtfinále elitního okruhu. Naposledy to dokázal jeho bratranec Nicolás Lapentti.
Profily hráčů
Roberto Quiroz

Osmadvacetiletý Roberto Quiroz pochází z tenisové rodiny, je synovcem vítěze French Open Andrése Gómeze. V Delray Beach prožívá nejlepší turnaj své kariéry a čtvrtfinále na ATP si zahraje poprvé. Proti Ivovi Karlovičovi, kterému třikrát sebral podání, sám na svém vlastním ztratil jen pět bodů a nečelil jedinému brejkbolu, po hodině zvítězil hladce 6-2 6-4.

Až 293. hráč světa a kvalifikant si o semifinále zahraje s Hubertem Hurkaczem. Polský mladík si poradil dvakrát 6-2 s Danielem Galánem.

Čtvrtfinálové obsazení zkompletovali Cameron Norrie a Frances Tiafoe. Norrie po setech 6-2 7-5 vyřadil nasazenou trojku Adriana Mannarina, i druhý zápas tak zvládl bez ztráty setu a zabojjuje o své první semifinále od předloňského července. Nasazený Tiafoe vyhrál 6-4 3-6 6-1 domácí derby s Bjornem Fratangelem.

Další čtvrtfinálové duely obstarají Sebastian Korda s Johnem Isnerem a Christian Harrison s Gianlucou Magerem.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA, tv. povrch, 418.195 dolarů
pondělní výsledky (10. 1. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Quiroz (Ekv.) - Karlovič (Chorv.) 6-2 6-4
Norrie (Brit.) - Mannarino (3-Fr.) 6-2 7-5
Hurkacz (4-Pol.) - Galán (Kol.) 6-2 6-2
Tiafoe (8-USA) - Fratangelo (USA) 6-4 3-6 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Za me dobry run Chrise Harrisona, ktery pro me vzdy predstavoval vetsi talent nez jeho bratr, hlavne ma krasny technicky vytribeny udery. Bylo by fajn, kdyby to vse, co umi, zacal prodavat na dvorci...
Reagovat
sojka1
ja ani nedycham, aby se Chris nezranil! Kluky sleduji dlouha leta, technicky jsou si velmi podobni, Christian je vetsi "hodinar"... a predevsim se celou karieru potyka s neuveritelnymi zdravotnimi problemy a zranenimi. Ryan to bohuzel ma v ruce, nikoliv v hlave, kontroverzni, nesnesitelny lempl.....
Reagovat
sojka1
Chris!!!!!!!!
Reagovat
EllNino
hele nelez mi do hlavy :D
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Chris ma takovy ten pure talent, na tech uderech to je krasne videt. Mit zdravi aspon jako Ryan, podle me by atakoval minimalne dvacitku. Snad odehraje ted par turnaju zdravi, pokud jo, muze jit brzo do stovky.
Reagovat
sojka1
moc bych mu to prala! Mne to neda, ja se proste jeste musim k Harrisonum vratit. (Kdysi jsme tu totiz dokonce zalozili BRR, Bratrstvo Ryanovy rakety - jen jsme nevedeli ktere, kazdou rozmlatil.) :-)) Nevim, jak jsi prisel na to, ze je Chris vetsi talent nez Ryan, ktery platil za mozna nejvetsi talent, jaky v jeho dobe Amerika mela. Chris je subtilnejsi, proto "vypada", ale Ryan ma ke skvele technice i fyzickou silu, ktera je v muzskem tenise proste potreba. Ale ma konfliktni povahu a neni absolutne schopny nejake kazne ani zivotospravy, proto je tam, kde je. Chris zase nema zdravicko.... ty povzdechy, kde kdo mohl byt a kam patri! Kazdy podle me v dane chvili patri tam, kde prave je a pokud ma na vic, tak toho dosahne. Pokud ne (a je bohuzel uplne jedno, co ze to vlastne chybi) jsme na svem miste.... ;-)
Reagovat
EllNino
Bomba, další výhra smile

Ryan má také krásné údery, oba mají na Američany opravdu pěkný styl, není to takové to dřevorubecké jako Querrey, Sock, Johnson (I když Jackův forehand je pro mě fakt srdcovka)...

Snad Chris ještě popojede :)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bude za hvězdusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist