Raducanuová občas lituje, že vyhrála US Open. Několikrát jsem se spálila, lidé v branži mě vidí jako kasičku

19. 6. 2023, 12:07
Rozhovory 18
Emma Raducanuová prožívá od triumfu na US Open 2021 náročné období a občas si přeje, aby grandslam před necelými dvěma lety nevyhrála. Bývalá světová desítka, která zvítězila v New Yorku v 18 letech, pro Sunday Times řekla, že byla tou dobou extrémně naivní a později poznala i odvrácenou tvář tenisového prostředí. Rodačka z Toronta se nyní zotavuje z operace zápěstí a kotníku, kvůli čemuž vynechá i červencový Wimbledon.
Profily hráčů
Emma Raducanuová (© AFP)

"Když jsem tehdy slavila na kurtu, měla jsem to tak, že bych kvůli tomuhle okamžiku absolvovala cokoliv na světě," uvedla Raducanuová. "Od té doby přišla spousta neúspěchů. Jeden za druhým. Jsem odolná a hodně tolerantní, ale není to snadné. A někdy mě teď i napadne: kéž bych to US Open nikdy nevyhrála," uvedla britská tenistka.

Vítězství ji sice proslavilo, ale také dostalo pod velký tlak. Musela rychle vyzrát a dospět. "Když jsem vyhrála, byla jsem ještě extrémně naivní. V posledních dvou letech jsem si ale uvědomila, že tour a vše, co k ní patří, není moc hezkým, důvěryhodným a bezpečným místem. Musíte být pořád ve střehu, protože je tam hodně žraloků," líčila Raducanuová.

Narazila také na lidi, kteří se snažili jejího talentu využít. "Myslím, že lidé v branži, a je to i proto, že mi bylo 19 a teď je mi 20 let, mě vidí jako kasičku. Bylo těžké se v tom zorientovat, několikrát jsem se spálila. Naučila jsem se mít kolem sebe co nejmenší kruh lidí," řekla.

Mladá Britka je v současné době bez trenéra, po necelém půlroce ukončila spolupráci se Sebastianem Sachsem. Vyměnila již pátého kouče za poslední dva roky. Po jejím boku se od té doby na trenérském postu vystřídali také Nigel Sears, Andrew Richardson, Torben Beltz a Dmitrij Tursunov.

Poslední soutěžní duel sehrála Raducanuová v polovině dubna ve Stuttgartu. Kvůli zranění chyběla na Roland Garros, po operaci kotníku a obou zápěstí vynechá i Wimbledon. "Bolest se zhoršila loni v létě po Wimbledonu. Začala jsem pracovat s novým trenérem a měla motivaci jít dál. Jenže jsme se přetrénovali. A já pokračovala i přes bolest, protože jsem nechtěla být za slabou," dodala Raducanuová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
lvicek
Uprimne zrovna tento nadpis par dni po zverejnene zprave o tom, ze Raducanu dela online lekce tenisu za 2000 dolaru je takovy mirne provokativni ;).
Reagovat
Krisboy
Dycinky jsem říkal, že onehdy měla vyhrát Leylah smile
Ale Emmičce přeju, aby se z toho vyhrabala a našla znovu tehdejší formu...
Reagovat
IngStavinoha
Reagovat
Kandinsky1
Už se někdy stalo, aby tenista/tka ukončil/a kariéru s jediným vyhraným titulem a to GS? Dost pochybuji.
Reagovat
Kandinsky1
Já toho taky lituji, největší zesměšnění WTA v historii.
Reagovat
Kozoroh
Vítězství Raducanuové svědčí o slabé špičce WTA, co nedokáže zabránit triumfu outsiderce (v tomto případě kvalifikantce), která zničehonic chytí formu. To je, jako kdyby v mužském tenise vyhrál grandslam Karatsev či Cecchinato.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Nola
aka ostuda? vyhrala a ku cti jej sluzi, ze ako kvalifikantka... uz na W predtym hrala slusne, jednoducho ju zomlel medialny kolotoc, je Britka, velmi mladucka a k tomu velmi dobre vyzera, tak sa sponzori predbiehali s co naj ponukou, trebars takej Krejcikovej by sa to nemohlo stat a preto udrzala hlavu chladnu a dokazala celkom dobre pokracovat v kariere
Reagovat
Mantra
prohlášení jsou jen další nástroj marketingu = pokus o vydělání peněz. Stejně jako Kyrgios a jeho údajné přiznání. Kdo na něj tlačil, aby se přiznával? Když už, tak možná sdělení, ale přiznání? wtf. Takže mi to přijde dost pokrytecký.
Nehledě na to, že bych vážně chtěl poznat top managera světové, nadnárodní, korporace, který by o reklamu s tímhle káčetem stál? Always? možná ani ne.
sorry jako.smile
Reagovat
Blondie
Těžko jsi z branže, takže tvé představy postrádají relevanci :)
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Smutný příběh. V 18ti letech vítězkou GS, ve 20ti letech operace obou zápěstí a kotníku. Holt - kdo umí ... Státy Západu mají "výhodu", reprezentují je nejrůznější migranti, o tom se Česku může pouze zdát smile.
Reagovat
milik254
Nebuď fašoun. Emma je Britka.
Reagovat
hanz
Kecy v peci, takhle po ní štěkne občas nějakej pes. Kdyby nevyhrála, tolik by si nenahrabala. Když nic nepředvádí, tak alespoň žvaní.
Reagovat
Kandinsky1
smile Díky tomu titulu a následným reklamním smlouvám má vyděláno.
Reagovat
IngStavinoha
teď už zbývá jen naštěkat ;-)
Reagovat
Kandinsky1
To má čas, deset let se může fotit, jak se někde válí.
Reagovat
IngStavinoha
jj, nová doba ;-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist