Radwaňská je v Aucklandu ve čtvrtfinále, Görgesová dohrála

2. 1. 2013, 08:52
Aktuality 14
WTA AUCKLAND - Agnieszka Radwaňská si pro začátek sezony vybrala turnaj s nejmenší konkurencí v Aucklandu a zatím se polské favoritce na Novém Zélandu daří. Po výhrách nad předloňskou šampionkou Arnovou a Rumunkou Halepovou je ve čtvrtfinále. Do něj se naopak překvapivě nedostala druhá nasazená Julia Görgesová.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská letos poprvé v kariéře hraje na turnaji WTA hned první týden nové sezony. Nevydala se však jako většina hráček Top 10 do Brisbane, na rozehrání si vybrala turnaj kategorie International v Aucklandu.

Třiadvacetiletá Polka je na Novém Zélandu jednou ze dvou hráček elitní dvacítky a svou roli největší favoritky zatím zvládá bez problémů. V prvním kole svedla poměrně těžkou bitvu s předloňskou šampionkou Gretou Arnovou, Maďarku přesto porazila bez větších problémů dvakrát 6-2.

"První zápas roku je vždy těžký, obzvlášť když se přesunete z domácích tréninkových podmínek v hale do zdejšího prostředí," komentovala svůj vstup do sezony Radwaňská. "Moje soupeřka byla houževnatá a zápas rozhodně nebyl tak jednoduchý, jak by se podle výsledku mohlo zdát. Bylo tam několik těsných gamů a já musela tvrdě bojovat o každý míček," dodala světová čtyřka, jež v Aucklandu debutuje. "Je to tady opravdu moc krásné. Navíc je skvělé, že je tu hodně fanoušků už od prvního kola."

Do Aucklandu prý dorazila s cílem vyhrát. "Jsem tu sice poprvé, ale pokaždé, když jdu na kurt, chci vyhrát. Všechno mi tu vyhovuje, tak proč bych nemohla myslet na trofej?"

K té už udělala dva z pěti kroků, neboť bez problémů zvládla i své druhé vystoupení. Se Simonou Halepovou sice hned v první hře přišla o podání, pak už ale nečelila žádnému brejkbolu a za 62 minut vyhrála 6-3 6-1. Rumunku tak porazila i ve třetím vzájemném zápase hladce 2-0 na sety.

Soutěž ale už přišla o několik favoritek. Druhá nasazená Julia Görgesová sice v úterý zvládla těžký zápas s Lotyškou Anastasií Sevastovovou, dnes už ale nestačila na Johannu Larssonovou ze Švédska. Světové osmnáctka se Švédkou padla po setech 5-7 7-6 3-6.

Už první kolo bylo konečným pro obhájkyni titulu Jie Zheng. Devětadvacetiletá Číňanka v úvodním zápase sezony prohrála 5-7 1-6 s Američankou Jamie Hamptonovou.

- WTA AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 235.000 dolarů)
úterní a středeční výsledky (01. - 02. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Halepová (Rum.) 6-3 6-1
Larssonová (Švéd.) - Görgesová (2-Něm.) 7-5 6-7(1) 6-3
Wickmayerová (3-Belg.) - Oprandiová (Švýc.) 6-3 6-0
Vesninová (Rus.) - Švedovová (6-Kaz.) 6-2 6-3
Barthelová (8-Něm.) - Daniiliduová (Řec.) 7-6(6) 6-2
Hamptonová (USA) - Erakovicová (N. Zél.) 6-1 7-6(5)
Bertensová (Niz.) - Watsonová (Brit.) 6-4 3-6 63-
Flipkensová (Belg.) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-2


Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Arnová (Maď.) 6-2 6-2
Görgesová (2-Něm.) - Sevastovová (Lot.) 6-3 6-4
Watsonová (Brit.) - Cirsteaová (5-Rum.) 6-3 skreč C.
Švedovová (6-Kaz.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-3 6-2
Barthelová (8-Něm.) - Minová (USA) 6-1 6-3
Erakovicová (N. Zél.) - Duboisová (Kan.) 6-2 6-1
Oprandiová (Švýc.) - Luangnamová (Thaj.) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
skott
Marně jsem v noci čekal, že bude obraz, bral jsem jako jistotu, že zrovna tenhle zápas bude na hlavním kurtu.
Z toho jak jsem viděl obě v prvním kole, jsem očekával spíše opačný výsledek. I přesto že je to jinak Vesny zamilovanej turnaj. Především skore se mi nechce věřit. Slava byla proti Arruabarrena bezchybná i přes silný vítr, předvedla třeba i eso 195km/h...naopak Vesna měla velké problémy svůj servis vůbec držet a mohla děkovat jen horšímu výkonu Bouchard, která podmínky nezvládala ještě víc a občas vypadala, že se na kurt dostala nějakým omylem.
Bohužel los je neúprosný, ale pokud by to Vesna přeci jen zvládla, cesta je potom otevřená..
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Dobojovala...Já nevím, celou dobu mi přišlo, že by to mohla obrátit, že na to má. Nakonec to nevyšlo.
Reagovat
dadaft
njn, hrála na obrovské riziko. ale když jí sedne forhend, je to pěkná řachanda...
jinak se mně zdálo, že diváci kupodivu víc fandí Lisické, než No.1 Azarenkové.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Sabine je sooo sweet s nejkrásnějším úsměvem na světě :) Jsme fanouškem obou hráček, ale Sabine jsem držel více. I přes prohru jsem ale s její hrou za ty dva zápasy nadmíru spokojen. Přijde mi, že zlepšila pohyb a vůbec celkově je zpět po té katastrofální druhé polovině sezony 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostá pravda. Jsem rád že Sabine zase po dlouhé době hraje dobře.
Reagovat
dadaft
Julia Goergesová přešla od Nike k Fila a vypadá jako strašák do zelí, protože, co si budeme povídat, Fila sluší jedině Jarce Švedovové.
Reagovat
dadaft
Jarce a Poloně Hercog. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Jarce by slušel i pytel od brambor.
Reagovat
smazaný uživatel
Fila je PRISERNAA.. :-)) Mam ale radost z Johanny, ona je takova moje davna libustka a rozmar, divam se leta dokonce i na jeji ofiko stranky... :-)) Treba se mi casem za muj zajem odvdeci jako Kaia. ;-)
Reagovat
skott
Fila příšerná není, ale je třeba si taky někdy umět z kolekce vybrat.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to nijak neprozivam, ale myslim, ze v tomhle smeru jsme svobodnejsi my nez smluvne vazane hracky.. :-)
Reagovat
skott
o tom nepochybuju:) sám si pamatuju, jak byla jednu dobu Naďa nešťastná z toho, co jí posílali od Ellesse. Ale to je malá značka, Fila má jiné možnosti a třeba Kim jistě mohla mít to samé, co Anna Chakvetadze..
Reagovat
smazaný uživatel
tak Kim jsem si omlouvala tim, ze asi nemela rada saty.. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist