Radwaňská prolétla do semifinále, čeká ji Stephensová

25. 6. 2015, 19:22
Aktuality 11
Druhé semifinále na trávě v řadě vybojovala těsně před Wimbledonem Agnieszka Radwaňská. Polskou tenistku nezastavila v Eastbourne ani Bulharka Pironkovová, kterou dnes turnajová devítka bez problémů přehrála ve dvou setech.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská má na turnaj v Eastbourne smíšené vzpomínky. V roce 2008 generálku na Wimbledon vyhrála, ale v posledních třech letech vypadla pokaždé hned v prvním kole. Letos se jí na britské trávě zatím daří náramně: v úvodních dvou kolech ztratila pouhých pět gamů a příliš ji nepotrápila ani nebezpečná Cvetana Pironkovová v dnešním čtvrtfinále.

Bulharka držela s přemožitelkou Karolíny Plíškové krok jen v úvodech setů, kdy si dokázala pohlídat servis. V úvodní sadě získala Radwaňská od stavu 2-2 čtyři hry v řadě a udělala první krok k celkově desáté výhře nad Pironkovovou. I v následujícím dějství pak polská tenistka sebrala soupeřce dvakrát servis, aniž by sama musela odvracet jediný brejkbol, a za 65 minut zvítězila 6-3 6-2.

Její příští soupeřka měla cestu do semifinále ještě snazší. Sloane Stephensová totiž na kurt vůbec nemusela poté, co Ruska Daria Gavrilovová s turnaje odstoupila kvůli problémům s břišními svaly.

Druhou semifinálovou dvojici v Eastbourne tvoří bývalá světová jednička Caroline Wozniacká a mladý Švýcarka Belinda Bencicová.

Wozniackou dnes ve čtvrtfinále čekala Andrea Petkovicová, kterou dánská tenistka porazila v posledních třech vzájemných zápasech. O čtvrté vítězství v řadě musela turnajová dvojka bojovat téměř hodinu a půl a hlavně v úvodním setu ji Petkovicová potrápila. Němka šla třikrát do vedení, ani jednou si však neudržela vlastní servis a za stavu 3-5 mohla Wozniacká získat první sadu. Petkovicová dokázala srovnat, ale od stavu 5-5 zbytek zápasu ovládla Dánka. Soupeřce už dovolila vyhrát jediný game a do semifinále postoupila po výhře 7-5 6-1.

O finále se světová pětka utká se švýcarkou teenagerkou Belindou Bencicovou. Aktuálně 31. tenistka pořadí WTA musela otáčet utkání s domácí Johannou Kontaovou; přemožitelka Rusky Makarovové získala první set 6-2, ve druhém jí ale favoritka uštědřila "kanára" a v rozhodující sadě Bencicová vybojovala své druhé letošní semifinále na trávě.

"Byl to těžký zápas. Je to dobrá hráčka a dost mě potrápila," řekla po svém postupu Bencicová, která před dvěma týdny neuspěla v Hertogenboschi ve finále proti Italce Giorgiové. "V prvním setu jsem nehrála špatně, ale zkazila jsem pár důležitých výměn. Ve druhém a třetím jsem přidala na agresivitě a trefovala líp první servisy. Samozřejmě jsem věděla, že diváci budou na její straně, ale chtěla jsem poděkovat těm, co fandili mně. Bojovala jsem o každý bod," dodala.

Výsledky - Eastbourne (tráva, dotace 731.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (2-Dán.) - Petkovicová (10-Něm.) 7:5, 6:1
A. Radwaňská (9-Pol.) - Pironkovová (Bulh.) 6:2, 6:2
Stephensová (USA) - Gavrilovová (Rus.) bez boje
Bencicová (Švýc.) - Kontaová (Brit.) 2:6, 6:0, 6:3
Semifinálové dvojice: Stephensová - A. Radwaňská, Bencicová - Wozniacká
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Chan/Zheng (Tchaj-wan/Čína) - Görgesová/Hradecká (Něm./ČR) 6:3, 3:6, 11:9

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
bohužel jsem od RG viděl jen několik zápasů :((, ale jak tak koukám na pavouky posledních turnajů, zdá se, že v ženském tenise je vše při starém a je to hodně otevřené.

Bouchard, Kerber, Halep, Lisicki, Šafářová, Makarovová, Kvitová, Strýcová.
to jsou jména loňských čtvrtfinalistek Wimbledonu.
jsem zvědav, kolik tam z těch jmen bude letos.
???

Aga zatím vypadá moc dobře, s Pironkovovou to měla pod kontrolou a nechápu, jak mohla tak zdrtit Karolínu (neviděl jsem).

tipnu si, že z loňských jmen tam zůstane jediné: Kerber.
(a snad se budu plíst :))
Reagovat
tommr
já si naopak myslím, že jich tam zůstane minimálně polovina a zrovna Kerber mezi nima nebude - tipuju Halep, Šafářová, Makarovová, Kvitová (a doufám, že se nespletu) ... :)
Reagovat
George_Renel
Tk optimistický nejsem ani já.:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
První set byl dost divoký. V prvních šesti gemech šest brejků, potom Caro ztratila vedení 5:3, ale pak to naštěstí dotáhla. Druhý set už měla Caro pod kontrolou, navíc Petko udělala několik neuvěřitelných hrubek...

Zítřejší semifinále bohužel neuvidím. Bude to určitě zajímavé, protože Caro má s Belindou vzájemnou bilanci 1:1. Titul na trávě by byl fajn...
Reagovat
dadaft
já bych finále Caro - Aga docela bral.
Reagovat
janek_da
Škoda, že neuvidím Belindu. Mohla by zdrtit Caro. Tráva jí víc voní, bekendem si Caro proti Belinu bh až tak nepomůže. Asi forma víc mluví pro Caro.

PS: a z jakého povrchu by titul nebyl fajn ;-)
Reagovat
Pedronegro
Takže Aga není tak v háji, jak by se mohlo zdát, tráva jí jde překvapivě lépe než antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
Překavpivé to je možná vzhledem k jejímu stylu, ale jinak celou kariéru je daleko lepší na trávě než na antuce. I když jsem taky nečekal, že se takhle rozjede, protože v Nottinghamu to zas tak slavné nebylo.
Reagovat
Pedronegro
Jo, to je pravda, spíš je to můj dojem z jejích letošních výsledků, jinak pro její hru je asi lepší rychlá tráva, protože nemusí dát finální ránu.
Reagovat
A.R.R.
Aga má tuto sezonu opravdu hroznou, až zde v Eastbourne vypadá, že si začíná opět věřit. Servis má zatím parádní, tlačí soupeřky k chybám, na síti se jí také daří. Ale jsem zvědav jak se psychicky popasuje se zápasem kde se dostane pod tlak, tam dosud byl vždy kámen úrazu - sesypala se jako domeček z karet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist