Radwaňská v Aucklandu bez ztráty setu do semifinále

3. 1. 2013, 06:55
Aktuality 13
WTA AUCKLAND - Agnieszka Radwaňská si pro začátek sezony vybrala turnaj s nejmenší konkurencí v Aucklandu a zatím se polské favoritce na Novém Zélandu daří. Po výhrách nad předloňskou šampionkou Arnovou a Rumunkou Halepovou je ve čtvrtfinále. Do něj se naopak překvapivě nedostala druhá nasazená Julia Görgesová.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská letos poprvé v kariéře hraje na turnaji WTA hned první týden nové sezony. Nevydala se však jako většina hráček Top 10 do Brisbane, na rozehrání si vybrala turnaj kategorie International v Aucklandu. Třiadvacetiletá Polka je na Novém Zélandu jednou ze dvou hráček elitní dvacítky - po vypadnutí Görgesové už také jedinou - a svou roli největší favoritky zvládá bez problémů; po čtyřech hrách dovolila uhrát Arnové i Halepové a dnes porazila 6-3 6-3 Jelenu Vesninovou.

Šestadvacetiletá Ruska sice první vzájemný zápas s o tři roky mladší Polkou vyhrála, v dalších dvou už ale neuhrála ani set. "V zápasech s Radwaňskou se na kurtu cítíte, jako když si hraje kočka s myší," řekla před dnešním soubojem Vesninová. "Musíte s ní být velmi klidní a zároveň agresivní. Musím využít své síly a servisu. Ona (Radwaňská) velmi dobře diktuje tempo hry a také umí dobře měnit směr a sílu úderů. Bude to těžké, ale těším se na to," dodala ruská tenistka před čtvrtfinálovým duelem.

Radwaňská ale žádné překvapení nepřipustila. V zápase čelila pouze dvěma brejkbolů, které odvrátila, Vesninové vzala třikrát podání - i když dvakrát až v samotném závěru utkání - a za hodinu a 23 minut vyhrála 6-3 6-3.

V semifinále se Radwaňská utká s Američankou Jamie Hamptonovou, která dnes porazila ve třech setech Nizozemku Kiki Bertensovou.

Mezi nejlepší čtyřku se bez ztráty setu dostala také vítězka turnaje z roku 2010 a předloňská finalistka Yanine Wickmayerová. Třiadvacetiletá Belgičanka si dnes v prvním čtvrtfinále od loňského srpna poradila po setech 6-3 6-4 s krajankou Kirsten Flipkensovou, kterou zdolala i ve třetím vzájemném střetnutí.

Třiadvacátá hráčka světa a v Aucklandu třetí nasazená Wickmayerová se o finále utká s turnajovou osmičkou Monou Barthelovou. Německá tenistka se dnes pomstila za vyřazení krajanky Görgesové, když smetla 6-2 6-1 Švédku Johannu Larssonovou.

- WTA AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 235.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (03. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Vesninová (Rus.) 6-3 6-3
Wickmayerová (3-Belg.) - Flipkensová (Belg.) 6-3 6-4
Barthelová (8-Něm.) - Larssonová (Švéd.) 6-2 6-1
Hamptonová (USA) - Bertensová (Niz.) 6-1 6-7(5) 6-2

Semifinálové dvojice:
Hamptonová - A. Radwaňská, Wickmayerová - Barthelová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim všechny. Lidi nevíte náhodou kde bych našel tenisové statistiky - (nevynucené chyby a vítězné údery) ? konkretně zápas Hampton -- Bertens. Už to nějakou dobu hledám a nemůžu to najít. :(
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě taky zajímalo, pepo. Mimo GS to asi nikde není. Možná nějaký placený servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano na GS to mají. Kurnik ale takhle důležité statistiky můsí někde být. Jinak nezbyde nic jiného než si ty tenisy nahrávat :)
Reagovat
jirkaS
zkusit můžeš zde tennis.matchstat.com (kliknutím na ikonku grafu)
dej vědět zda jsi aspoň trochu spokojen ;-)
Reagovat
jirkaS
o něco lepší se dají vydolovat zde:
www.protennislive.com/lshd/main.swf?year=2013&wkno=99&eventid=1049&ref=www.wtatennis.com

doufám, že jsem pomohl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Sloane!
Reagovat
dadaft
tak stanice Slovak sport to zatím slušně nezvládá - v noci, když se čekalo na začátek zápasu v Aucklandu, jsme 15 min. poslouchali debatu komentátorů a techniků ve studiu, o které dotyční nevěděli, že jde do éteru.
to by byla ta humornější část.
teď nedokázali sestříhat záznam tak, aby se jim jeho konec kryl s plánovaným startem live přenosu!
někdy jsou porodní bolesti halt kapku větší...
Reagovat
dadaft
takže to pro změnu nezvládli vůbec a den předem avizovaný live přenos se vůbec nekoná!!!
těšili jste se na zápas Sereny se Sloane na na naší stanici milí diváci???
tůdle nůdle - nechte si zajít chuť...

poměrně originální marketingová strategie.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v p*deli. Sloane byla ve výměnách prakticky celý set lepší. Serena si ale vždycky dokázala v důležitých momentech pomoct servisem, na returnu neuhrála skoro nic. Pak přijde jeden slabší gem a set je v háji. Tak snad se z toho oklepe.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/SlovakSport.tv/posts/539198626098446
Reagovat
dadaft
sama ta zpráva je zfušovaná - zápas samozřejmě zrušený nebyl, normálně se odehrál a vyhrála Serena (přenášel British Eurosport 2) - byl jen z neznámého důvodu zrušen přímý přenos.
Slovak sport zatím působí dost chaoticky a amatérsky...
Reagovat
smazaný uživatel
snad to aga dotáhne k titulu :)
Reagovat
dadaft
zatím to vypadá dobře. ))
finále s Wickmayerkou by se mi líbilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist