Radwaňská v Římě otočila téměř ztracený zápas s Ivanovičovou

6. 5. 2009, 18:23
Aktuality 0
WTA ŘÍM - Už 0-4 prohrávala Polka Agnieszka Radwaňská v utkání 3. kola turnaje v Římě s pátou nasazenou Srbkou Ivanovičovou a její dny v italské metropoli se zdály být sečtené. Dvacetiletá tenistka však zabrala a nakonec souboj otočila.
Agnieszka Radwaňská

Jednadvacetiletá Ana Ivanovičová včera zvládla úvodní duel se Schiavoneovou a byla se svým výkonem spokojena. Dnes však do duelu s o rok mladší Agnieszkou Radwaňskou vstoupila mizerně a první sadu prohrála 1-6. Nicméně v druhém dějství se probrala, vyrovnala a v rozhodujícím setu vedla už 4-0. Ani náskok dvou brejků turnajové pětce nestačil: následných šest gamů prohrála a s turnajem se rozloučila už ve třetím kole. Radwaňské podlehla poprvé, přičemž tři předchozí duely zvládla.

Ivanovičová před rokem v Římě selhala dokonce již o kolo dříve, na dalším turnaji však získala svůj jediný grandslamový triumf, když ovládla French Open. Letos ji čeká ještě generálka v Madridu. Srbská tenistka v této sezoně stále čeká na první titul.

Radwaňská bude usilovat o své první letošní semifinále proti Venus Williamsové. Ta na úvod nadělila kanára Rusce Anně Čakvetadzeové, nakonec ale i vinou deseti dvojchyb musela o postup usilovat 140 minut.

Další Srbka, vítězka posledních dvou ročníků Jelena Jankovičová, naopak 3. kolo zvládla. Za stavu 6-1 1-0 ji kvůli nevolnosti vzdala Ukrajinka Kataryna Bondarenková. "Ráda bych ten zápas dohrála, cítila jsem že se mi dařilo. Je to škoda," mrzelo Jankovičovou, že neměla možnost duel dokončit.

Navázat na dnešní výkon může již zítra proti sedmé nasazené Světlaně Kuzněcovové. Ruska, která minulý týden ve Stuttgartu ukončila téměř dvouleté čekání na titul, dnes zvládla duel proti domácí Flavii Pennettaové, kterou porazila ve třech setech. S Jankovičovou má vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů 4-4. Jediný souboj na antuce, před dvěma lety ve finále právě v Římě, vyhrála tenistka ze Srbska.

Namále měla světová jednička Dinara Safinová. Její dnešní soupeřka Čeng Ťie z Číny podávala ve třetím setu za stavu 5-3 na vítězství, nakonec však Rusce ve zkrácené hře podlehla a vypadla. Safinová se ve čtvrtfinále utká se Španělkou Martinezovou.

"Při tréninku hraji výborně a agresivně, ale když vstoupím do ostrého zápasu, vsšechno se úpně otočí. Nerozumím co se se mnou stane. Na co myslím? Je to pro mě nová situace, hraji jako světová jednička a všichni čekají, že budu vyhrávat. Musím být silná," řekla Safinová na pozápasové tiskové konferenci.

O vyřazení přemožitelky Sereny Williamsové Patty Schnyderové se postarala Kaia Kanepiová z Estonska. Švýcarku porazila za rovnou hodinu snadno 6-3 6-0 a postoupila do čtvrtfinále. V něm ji čeká Běloruska Azarenková, jež zvládla i druhý letošní duel s Dánkou Wozniackou. Stejně jako v Memphisu soupeřce povolila uhrát pouhé čtyři hry.

- WTA ŘÍM (Itálie, antuka, 2.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (06. 05. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Čeng Ťie (14-Čína) 5-7 6-1 7-6(3)
Jankovičová (3-Srb.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-1 1-0 skreč B.
V. Williamsová (4-USA) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-0 6-7(8) 6-4
A. Radwaňská (10-Pol.) - Ivanovičová (5-Srb.) 6-1 3-6 6-4
Azarenková (6-Běl.) - Wozniacká (9-Dán.) 6-2 6-2
Kuzněcovová (7-Rus.) - Pennettaová (12-It.) 6-3 3-6 6-0
Kanepiová (16-Est.) - Schnyderová (Švýc.) 6-3 6-0
Martinezová (Šp.) - Petrovová (8-Rus.) 6-4 6-7(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist