Radwaňská vyřadila Muguruzaovou, s Plíškovou si zahraje o semifinále

26. 10. 2016, 16:08
Aktuality 29
TURNAJ MISTRYŇ - Agnieszka Radwaňská na Turnaji mistryň zdolala Garbiñe Muguruzaovou a zatímco Španělka přišla o možnost porvat se o postup ze skupiny, Polka si ve čtvrtek zahraje o semifinále v přímém souboji s Karolínou Plíškovou.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská a Garbiñe Muguruzaová ve svých prvních zápasech na letošním Turnaji mistryň nevyužily mečbol a španělská tenistka na začátku zápasu věděla, že druhá porážka by jí připravila o naději na postup ze skupiny. 

Muguruzaová sice vedla ve vzájemné bilanci 4-3, ale poslední střetnutí loni právě na Turnaji mistryň (v semifinále), vyhrála Radwaňská. A ta uspěla i dnes, když zvítězila 7-6 6-3. 

Sedmadvacetiletá Radwaňská v prvním setu dvakrát nepotvrdila brejk a po třech prohraných gamech v řadě podávala její soupeřka za stavu 4-5 na zisk sady. Polská tenistka se ale udržela ve hře a o suverénně zvládnutém tie-breaku se ujala vedení. V druhém dějství Radwaňská prohrávala 0-2, od té chvíle však prohrála už jen jeden game. 



Radwaňská tak stále drží šanci, že obhájí loňský titul. Už určitě se však ze skupiny nedostane s bilancí 1 výhry a 2 porážek, jako se jí to povedlo před rokem. O postup do semifinále si ve čtvrtek zahraje v přímém souboji s Karolínou Plíškovou, s níž v šesti vzájemných duelech neztratila ani set.

Třiadvacetiletá Španělka, jež na letošním Roland Garros získala svůj první grandslamový titul, v Singapuru svůj výsledek z loňska nezopakuje. Tehdy při svém debutu na Turnaji mistrů vyhrála ve skupině všechny své zápasy, aby pak v semifinále vypadla s Radwaňskou. Ve čtvrtek bude proti Kuzněcovové bojovat alespoň o čestný bod. Ruska, jež udolala ve třech setech Radwaňskou i Plíškovou, má už jisté semifinále a mohla by před ním šetřit síly.

• TURNAJ MISTRYŇ 2016 •
Singapur, tv. povrch / hala, 7.000.000 dolarů
středeční výsledky (26. 10. 2016)
Bílá skupina
Kuzněcovová (8-Rus.) - Plíšková (4-ČR) 3-6 6-2 7-6(6)
A. Radwaňská (2-Pol.) - Muguruzaová (5-Šp.) 7-6(1) 6-3

 

BÍLÁ SKUPINA TURNAJE MISTRYŇ
Výhry - Prohry Bilance setů Bilance gamů
1. Kuzněcovová (8-Rus.) 2-0 4-2 31-30
2. Radwaňská (2-Pol.) 1-1 3-2 29-24
3. Plíšková (4-ČR) 1-1 3-3 33-30
4. Muguruzaová (5-Šp.) 0-2 1-4 23-32
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

29
Přidat komentář
FulnekUltras
a doufám, že ve finále si zopakuješ duel se Světlankou... ;)
Reagovat
misa
pro Fricka:
https://www.instagram.com/p/BMBWnEYjIy5/

Ale myslím, že spokojený moc nebude :)
Reagovat
babolat.cz
skoro vyteče...
Reagovat
smazaný uživatel
Ráj pro sebevrahy
Reagovat
brixner
Kdo to je?
A kde sou kozy?
Reagovat
blixa
Na pastvě, vole :D
Reagovat
sprchon
Viděl jsem posledních pár gamů Káji se Světlou. Byla to nervy drásající přetahovaná, obě dost chybovaly, servis byl spíš nevýhodou... Jak Kája srovnala na 5:5, tak jsem doufal, že otočí jako proti Mugu. Ale nedopodávala a TB si taky prohrála. Nervy tentokrát zapracovaly.
Klobouk dolů před Světlanou, zatím to zvládá skvěle i když je unavená.

Ze zápasu Agy a Mugu jsem taky viděl jen pár gamů. Aspoň že tady to nebylo takový drama. :D

Něco mi říká, že Kája v pátek paradoxně Agu udolá, ale to je asi tím, že mám vsazeno na postup Agy. :D
Ale coby ne? Když už je tu ten paradox, že oběma udělala čáru přes rozpočet Světla. :D Ale moc tomu nevěřím.
Reagovat
tommr
a výrazně zjednodušila postupovou matematiku v bílé skupině. Postup už má jistej Kuznetsova a o druhé postupující se rozhodne v přímém souboji mezi Karolínou a Agou. Muguruza už je ze hry o postup venku ...
Reagovat
Pedronegro
la gatita lépe než s Kájou, ale Aga opět místy až neuvěřitelná, pro některé tady žabka pinkalka, pro mně chytrá tenistka, které sice nefandím, ale holt vzdávám hold :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Holt taky standardně vzdávám hold pod rozvinutou standartou...
Reagovat
VlS
No, nezbývá, než se připojit.
Reagovat
Kozoroh
Poté, co Aga získala brejk na 4:3 se hra Garbine rozsypala. Chybovala častěji než během předchozího průběhu zápasu. Nemýlil jsem se v odhadu, že Aga vyhraje, ale Garbine hrála líp, než jsem čekal, koncentrovaněji.
Reagovat
Hector21
pouštěl jsem si to znovu, protože jsem nemohl věřit tomu, že kouč řekl Garbiňe, aby chodila na síť...
proti Aze, která skvěle lobuje a prohazuje je to rada ve stylu nepřítel na telefonu
Reagovat
A.R.R.
Aga to dala, v druhém už to bylo klidnější, zápas velmi pěkný, obě holky se snažily, Garbine dnes velmi pěkný výkon.

V pátek jdeme na Káju, sice mi slacker utrhne hlavu, ale co už :-D
Reagovat
misa
Bilance + povrch + problémy Karolíny s ramenem by měly ve výsledku dát jednoznačnou záležitost, ale každý zápas je jiný.
Reagovat
A.R.R.
Já v tu jednoznačnou záležitost doufám, ale ženský tenis, je ženský tenis....
Reagovat
Lunej..
Gratulka Aze a Agovcům, zápas jsem neviděla :)
Reagovat
A.R.R.
Děkujeme :-) To je škoda, byl to pěkný zápas, Garbine dneska bez nervů hezky koncentrovaně a Aga hrála tu svou klasiku, bylo tam poměrně dost parádních výměn :-) V prvním to byla slušná brejkovaná.
Reagovat
Lunej..
Mě Kája dost vysílela teda, takže jsem si dala oddech :)
Reagovat
A.R.R.
Prostě syndrom české jedničky - hororové zápasy :-D
Reagovat
darek.vrana
Tady nic o rameni neříká, ale prý ji bolelo zápěstí:
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/1342--zkusim-si-vzit-z-tohoto-zapasu-to-pozitvni-hlasi-pliskova-po-bitve-s-kuznecovovou
Reagovat
misa
Dnes jsem viděl listopadová číslo tohoto časopisu, kde je hezký rozhovor s Perou Kvitovou. Tazatelka si chválila její otevřenost, odpovědi bez frází. Dvojnásobná wimbledonská vítězka si pořád zachovává svou skromnost, pěkné čtení.
Reagovat
Kozoroh
Gabrine hraje o hodně líp než předevčírem, její útočné údery jsou přesnější a dává větší důraz na defenzivu, nehrne se do zbrklých útoků.
Reagovat
Lunej..
Aga daješ :)
Reagovat
A.R.R.
Moc klidné to zatím není, ale set v kapse :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě by bylo lepší kdyby se TM hrál každý rok někde jinde, jak MS v hokeji, když se hraje furt v Singapuru tak je to taková nic moc furt stejný ale TM by měl mnohem větší sťávu kdyby se hrál i jinde, to samé TM ten se hraje do roku 2008 nebo 2009 v Londýně
Reagovat
PetaM
Já bych ho přesunoval podle toho, který kontinent má nejvyšší zastoupení. Takže navždy v Evropě :D
Reagovat
bIbec
Tak tlačím Agu. Ať si s ní Kája zahraje o postup.. nakonec šance je malinká, takže když by třeba prohrála proti Radwanské, tak by to nebolelo. A kdyby se jí povedlo vyhrát, tak by to byla bomba.

Takže pojď Ago!
Reagovat
tommr
kdyby dneska vyhrála Muguruza tak by Karolíně za určitých okolností mohla k postupu stačit i jedna výhra. Postup přes výhru nad Agou by ale byl samozřejmě mnohem veselejší ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist