Ramos slaví první triumf mimo evropskou antuku, v Argentině zvládl finále s Tabilem

7. 2. 2022, 07:24
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Albert Ramos počtvrté v kariéře vyhrál turnaj ATP a poprvé slaví mimo evropskou antuku. Čtyřiatřicetiletý Španěl si pro titul došel v argentinské Córdobě po finálové výhře nad chilským kvalifikantem Alejandrem Tabilem, přestože ve třetím setu prohrával 1-4.
Albert Ramos (© Córdoba Open)

Albert Ramos se do finále v Córdobě dostal znovu po roce. Ale zatímco loni do něj postoupil po čtyřech třísetových bitvách a v boji o titul podlehl domácímu Juanu Manuelu Cerúndolovi, letos ve čtyřech duelech neztratil ani set a pošetřené síly se mu ve finále hodily.

34letý Španěl v souboji s Chilanem Alejandrem Tabilem prohrál první set a v rozhodující sadě ztrácel 1-4. Zápas ale nezabalil, získal pět gamů v řadě a p 2 hodinách a 41 minutách boje zvítězil 4-6 6-3 6-4.

V celkově 11. finále si Ramos dokráčel pro 4. titul a opět z antuky. Předchozí triumfy slavil v Evropě: ve švédském Bastadu 2016, švýcarském Gstaadu 2017 a portugalském Estorilu 2021. Poprvé tak vyhrál dva turnaje během méně než 12 měsíců.

"Jsem šťastný, že mám čtvrtý titul. Málem jsem prohrál, ale nějak jsem se dokázal vrátit do zápasu," řekl 44. hráč světového žebříčku Ramos, který se posune na 32. místo. Jeho maximum je ještě o patnáct příček lepší.



24letý Tabilo v Córdobě poprvé na turnajích ATP porazil víc jak jednoho soupeře a nakonec v Argentině vyhrál šest zápasů v řadě, než našel přemožitele ve finále. V semifinále si dokonce připsal první skalp hráče Top 70, když vyřadil domácí světovou čtrnáctku Diega Schwartzmana.

"Dnes to byl náročný zápas. I když jsem prohrál, tak s celým týdnem mohu být spokojený. Měl jsem šanci i dnes, ale nakonec to nevyšlo. O vítězi rozhodují malé detaily, což rozhodlo. Byl jsem trochu nervózní. Musím se poučit a doufám, že příště načerpané zkušenosti prodám v ještě lepší výsledek," řekl 144. hráč světa Tabilo, kterého finálová porážka připravila o premiérový posun do Top 100.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 493.875 dolarů
nedělní výsledky (06. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Ramos (6-Šp.) - Tabilo (Chile) 4-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
González/Molteni (1-Mex./Arg.) - Martin/Weissborn (SR/Rak.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist