Raonic a Halepová se bojí viru Zika. Na olympiádu do Ria neodletí

15. 7. 2016, 21:53
Aktuality 29
Wimbledonský finalista Milos Raonic a světová pětka Simona Halepová nebudou kvůli obavám z viru Zika startovat na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Kanaďan a rumunská tenistka se tak stali dalšími sportovci, kteří se rozhodli do Brazílie necestovat ze strachu o zdraví.
Profily hráčů
Milos Raonic

"Po dlouhých diskuzích s rodinou a trenéry jsem se takhle rozhodl z různých zdravotních důvodů včetně nejistoty ohledně viru zika," uvedl v oficiálním prohlášení pětadvacetiletý Raonic, jenž minulý týden na trávě All England Clubu podlehl ve třech setech domácímu Andymu Murraymu. "Byla to těžká osobní volba a nerad bych, aby ovlivnila rozhodnutí nějakého dalšího sportovce," dodal sedmý hráč světa.


"S lítostí oznamuji, že jsem se rozhodla nestartovat na olympijských hrách v Riu. Důvodem mého rozhodnutí jsou obavy ohledně nebezpečí, které představuje vir Zika," oznámila Halepová, jež přiznala, že hlavní roli v jejím rozhodování hrála obava z negativního vlivu, jaký má zika v těle ženy na vývoj plodu.

"Rizika pro mou kariéru a pro moje zdraví, zvlášť jako ženu, jsou příliš veliká. Rodina je pro mne moc důležitá a nemohu riskovat, že nebudu moci mít vlastní, až jednou skončím s tenisovou kariérou," uvedla bývalá světová dvojka.


Nejen o rizicích viru Zika si můžete přečíst například na Wikipedii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
misa
V Rumunsku jsou lidé z jejího rozhodnutí určitě zklamaní.
Reagovat
George_Renel
tak to riziko pro zdraví bylo přinejmenším stejné nebo horší.
Od té doby ji nemusím.
Reagovat
misa
Mně se zdá, že úroveń komentářů mnoha lidí se postupně zhoršuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro zdraví by bylo větší riziko, kdyby se ořezat nenechala.
Reagovat
smazaný uživatel
Peníze dostanou, ale od svazů ve vlastní zemi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne každý svaz je rozdává. A zpravidla to nejsou částky pro tenistu zajímavé.
Reagovat
George_Renel
Píšeš naprostý nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Chronické problémy se zády jsou zatraceně velký zdravotní problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě se jim tam nechce hlavně proto, že za to nebudou prachy ani body. A zika je dobrá záminka k tomu, jak se z toho elegantně vyvléct.
Reagovat
svetova.dvojka
Na OH chybí jednoznačně Flórbal, nechápu, proč tam není.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jejich volba a samozřejmě je třeba ji respektovat, ale přijde mi to prostě takový divný. Chápu, že tenista/ka má v kariéře asi jiné vrcholy než právě olympiádu, ale pro mě z pohledu fanouška je to prostě nejvíc, ať už se jedna o jakýkoliv sport (snad kromě mužského fotbalu). Asi je blbý to takhle říkat, když nejsem na jejich místě, ale já bych se prostě olympiády z takového důvodu nevzdal a kdyby to udělala nějaká moje oblíbená tenistka nebo jiná sportovkyně (chlapům fandím jenom v kolektivních sportech a tam se to dá vždycky nahradit :D), tak by mě to docela mrzelo...

Zdaleka největší počet absencí kvůli viru zika ale bude mezi golfisty. Tam je asi situace podobná jako v tenise (taky mají jiné vrcholy), ale golf se konečně dostal na olympiádu a oni se toho takhle vzdají? Prostě to moc nechápu a jsem rád, že fandím Klárce Spilkové, která je stejného názoru jako já. :)
https://www.sport.cz/ostatni/golf/clanek/793258-viru-zika-se-nebojim-mozna-to-je-nafouknuta-bublina-rika-pred-riem-ceska-golfistka.html
Reagovat
smazaný uživatel
Z obavy o vlastní zdraví, to není dobrý důvod, když to riziko tam je? Nikdo ti nezaručí, že za tebou v jednu chvíli nepřilétne komár, který ten virus přenáší. Olypmiáda může být z pohledu fanouška nejvíc, ale jen na té sportovní rovině.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť se o tom viru zika pořádně nic neví, nebo jo? Já jsem akorát četl, že ohrožuje plody těhotných žen, tak ty tam logicky nepojedou. Ale jak to může ohrozit chlapy?
Reagovat
smazaný uživatel
O to hůř, pokud o něm není dostatek informací, ale pokud vím, tak se netýká jen těhotných žen. Sám nevím, jak velké je riziko nákazy, pravděpodobně velmi malé, přesto tento důvod neúčasti docela chápu.
Reagovat
blixa
Tenis a golf na olympiádě je nesmysl. Na olympiádě mají být jen sporty, pro které je olympiáda přirozeným sportovním vrcholem. To tenis ani golf není a nikdy nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis v Londýně byl náhodou super a golf tam musí být, protože Klárka Spilková! :D
Reagovat
svetova.dvojka
Federer-Del Potro , Tsonga-Raonič ...
Reagovat
smazaný uživatel
A co já s tím? :D
Reagovat
svetova.dvojka
Tvrdil si , že tenis v Londýně byl super, ale kromě těhle dvou zápasu to stálo za houno..., Peking byl slušný.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem ženský tenis, mužský nesleduju. Teda ta dominance Sereny byla až moc velká, ale já měl radost ze stříbra Mashy a bronzu Viky (+ zlata v mixu)... Peking si pamatuju jenom finále, kde jsem fandil Dinaře, která bohužel ztratila dobře rozehraný zápas. Tam to ale nebylo ono, protože Masha a Ana chyběly kvůli zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
To bys musel vyškrtnout tak půlku sportů, co tam je.
Reagovat
turista
Tenis na olympiádě vždycky bude ve stínu mnoha jiných sportů, např.atletiky. Navíc to tam vždycky může uhaluzit někdo málo známý (viz Atény 2004 vyhrál nějaký hráč z Chile, jméno si nepamatuji a největší tenisová událost tam bylo vítězství Berdycha nad Federerem). Olympiáda je prostě jakýsi velký cirkus. Naproti tomu Roland Garros, Wimbledon, US Open Australian Open prostě nelze uhaluzit. K titulu z GS je třeba porazit 7 soupeřů z top 100, z toho nejméně 3 z top 20 v závěrečných kolech. Ani tisícovky nelze uhaluzit.
Reagovat
svetova.dvojka
Nicolas Massu
Reagovat
patriks
je těhotná ?
Reagovat
patriks
S Raoničem
Reagovat
svetova.dvojka
Ale Djokovič,Murray i Federer letí a o tom to je...
Reagovat
smazaný uživatel
Do Ria a na Korziku je teď lepší nelétat.
Reagovat
Jam
Virus Zika je prý slabá viróza, kterou často nakažený ani nezaznamená. V posledním roce je známí že způsobuje mikrocefalii u novorozenců. Je zajímavý že v tenise je víc TOP mužů než žen kteří kvůli němu hrát nebudou. Jejich zdravotní důvody se ukáží na konci roku podle toho kdo bude hrát v Indii (oznámení Bartoli je ještě docela aktuální)
Reagovat
smazaný uživatel
v Indii je zaznamenána nějaká epidemie viru, kterým se měla nakazit Marion?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist