Raonic si znovu obnovil zranění stehna a v Davis Cupu nenastoupí

28. 1. 2017, 10:17
Aktuality 3
Milos Raonic se omluvil z nominace na zápas 1. kola Davisova poháru Kanady proti Velké Británii. Třetího hráče světa na kurt nepustí zranění stehenního svalu, které si přivodil tento týden při čtvrtfinálové prohře s Rafaelem Nadalem na Australian Open.
Milos Raonic (© daviscup.com)

"Jsem smutný a zklamaný, že nemůžu proti Velké Británii hrát," řekl Raonic, kterého problémy s přitahovačem postihly už počtvrté za posledních dvanáct měsíců.

Kapitán Martin Laurendeau se musí obejít bez svého nejlepšího hráče Raonice už ve čtvrtém zápase po sobě. Naposledy Raonic v Davis Cupu nastoupil v březnu 2015, kdy jedním bodem pomohl proti Japoncům k postupu do čtvrtfinále.

V nominaci Raonice nahradil 132. hráč světa Peter Polansky, který bude z pohledu žebříčkového postavení týmovou jedničkou. V kanadském výběru jsou také Vasek Pospisil (135. v ATP ve dvouhře, 18. ve čtyřhře), sedmnáctiletý talent Denis Shapovalov (234.) a deblový specialista veterán Daniel Nestor (15. ve čtyřhře).

V nominaci britských šampionů z roku 2015 figurují Kyle Edmund, Daniel Evans, Dominic Inglot a Jamie Murray. První hráč světa Andy Murray dostal volno, aby mohl strávit nečekanou osmifinálovou porážku v Melbourne; pokud se ale rozhodne nastoupit, může být do týmu ještě zařazen.

Vítězové duelu Kanada - Velká Británie se v dubnovém čtvrtfinále utkají s Japonci, nebo Francouzi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
je překlep. Poslední účast Raonice v DC byla v březnu 2015.
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji :)
Reagovat
Nola
Milos zraneny, Andy nebude hrat, potrebuje stravit porazku, to su mi veci...
Davis Cup uz davno nie je tym, cim byval...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist