Rašídi ovlivnil rekordních 135 zápasů. Výše pokuty se blíží jeho výdělku na prize money

9. 2. 2023, 19:51
Aktuality 0
Maročan Junís Rašídi dostal doživotní zákaz působení v tenisu za ovlivňování výsledku zápasů. Mezinárodní jednotka pro bezúhonnost tenisu (ITIA) uvedla, že šestatřicetiletý bývalý tenista byl shledán vinným ze zmanipulování 135 utkání, což je rekordní počet odhalených podvodů u jednoho člověka.
Profily hráčů
Junís Rašídi

Rašídi se podílel na ovlivňování zápasů společně se dvěma alžírskými tenisty, kteří už byli potrestáni dříve. Případy společně s ITIA vyšetřovala policie v Belgii.

Rašídi, jehož maximem v žebříčku ATP bylo 753. místo ve dvouhře a 473. místo ve čtyřhře, startoval věšinou na podnicích ITF. Čtrnáctkrát se představil na challengerech a ve 14 zápasech nevyhrál ani jeden set. Poslední duel odehrál již před 6 lety.

K doživotnímu distanci dostal pokutu 34.000 dolarů (750 tisíc korun). Na prize money si během neúspěšné tenisové kariéry vydělal 53.102 dolarů, kolik mu vyneslo manipulování zápasů tiskové agentury neuvádějí.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist