Rasismus v zápase Harrisona a Younga? Je to absolutní lež, tvrdí Harrison

14. 2. 2018, 10:33
Aktuality 22
Nařčení z rasismu nejsou v tenise k vidění často. Asociace tenisových profesionálů ale teď musí prověřovat obvinění od Donalda Younga, který svého krajana Ryana Harrisona po skončení zápasu prvního kola na halové akci ATP v New Yorku nařkl z rasistických urážek. Harrison tvrdí, že je to absolutní lež a žádá o zveřejnění dokazující nahrávky. Ta dostupná je totiž nekvalitní.
Profily hráčů

Duel prvního kola premiérového ročníku halového podniku ATP 250 v New Yorku mezi Ryanem Harrisonem a Donaldem Youngem byl hodně vyhrocený. Během střídání stran měl totiž údajně Harrison, který utkání vyhrál 6-3 7-6, svého krajana rasisticky urážet.

Harrison během výměny stran něco říkal umpirovému sudímu a vzápětí se podíval Youngovým směrem. Poté, co si sedl na lavičku, si Young a Harrison vyměnili pár slov, která oba aktéry zápasu donutila vstát z laviček. Umpirový rozhodčí musel celou situaci uklidňovat a následně promlouval k Harrisonovi. Young jen kroutil hlavou.

Po skončení utkání Young nepodal svému krajanovi ruku a došlo na další výměnu názorů. Young o pár chvil později Harrisona na Twitteru obvinil z rasistických urážek. "Jsem šokovaný a zklamaný. Ryan Harrison mi v průběhu našeho zápasu v New Yorku řekl, co si o mně jako o černém tenistovi skutečně myslí. Domníval jsem se, že tenis je sport džentlmanů."

Harrison se nařčení brání a Youngův příspěvek na sociálních sítích označil za naprosto nepravdivý. "Obvinění Donalda Younga po našem dnešním utkání jsou naprosto nepravdivá. Jsem nesmírně zklamaný, že takhle někdo dokáže reagovat na prohraný zápas. Jakákoli video nebo audionahrávka by mě stoprocentně očistila. Právě proto vás nabádám k nalezení důkazů."

Dostupná nahrávka je totiž velmi nekvalitní a výměna názorů na ní není absolutně slyšet. Ani jeden z hráčů nekomentoval, co svému soupeři řekl. Incidentem se již zabývá Asociace tenisových profesionálů. "ATP bere veškerá nařčení s rasovým podtextem velmi vážně. Tento incident budeme prověřovat a použijeme k tomu veškeré dostupné video i audionahrávky."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
dunphy
Tyjo, klasika. Zas lid tenisportalu už zná svoji pravdu ještě dříve než se vůbec něco pořádně zjistilo a kvičí tady jak je v módě obviňovat někoho z rasismu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dodal jsem - pokud má Harrison pravdu. Ale psal jsem obecně, ani tak ne k případu Harrisona, kde samozřejmě nevím, jak to bylo.
Reagovat
enka
Tak z rasismu obvinil Young,ne ??? Takže kvičel on.
Reagovat
Tornes
Už z dikce toho, co Young napasal je celkem jasné, že se o rasizmus nejedná. On to dokonce jako rasizmus ani nepojmenovává.

Píše tam že Harrison mu řekl, "co si o mně myslí jako o černém tenistovi". To rozhodně nezní tak, jako by ho Harrison rasisticky urážel, ale mnohem spíše jako by ho (osobně) urážel a Young si to upravil na "urážel mě, tedy černého tenistu, tedy černocha, tedy je rasista" (přičemž ten poslední krok jen naznačil a dokončila ho ostatní media).
Reagovat
enka
Aha-takže když se řekne bílému tenistovi,že je namyšlenej kretén,tak je to "jen" nadávka.Když se to samé řekne tmavýmu tenistovi je to rasismus ??? Už je to fakt trapný-tihle multikultigenderubožáci s tím,jak použijí rasismus,když se jim to hodí.Ať se Amíci pomlátěj mezi sebou-aspoň se nebudou srát do Evropy.
Reagovat
Torn
No těžko říct, jak to bylo, nicméně urážet se za to, že někdo řekne černochovi, že je černoch, mi příjde absurdní. :D Kdyby někdo řekl bělochovi, že je běloch, urazí se? :D

Jinak mi to připomíná Jolandu, já se neurazim, jsem cikánka, moje maminka byla taky cikánka...
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že se uráží kvůli pocitu, že být černochem je něco méněcenného. A nechce, aby jim tak někdo říkal, protože nejsou přece méněcenní. Mají to v sobě zakořeněné. Já bych se neurazil, kdyby mi někdo řekl, že jsem směšný bílý tenista, jenom bych se nechápavě podíval, co tím chce celkově ten člověk říct. Jinak v černošských, romských i jiných komunitách jedou těžké urážky na bílou rasu. Takže tohle hašteření je tak nějak vyrovnané, ale nepíská se rovina. Takhle to vidím já z pozice člověka, co řekne občas v rozrušení slovo cikán.
Reagovat
a.magerova
14.02.2018 19:35 cigan
Kolkokrat denne honite?
Reagovat
smazaný uživatel
Belochov je viac :)

Preto to má iný podtón. Navyse cernosi aj historicky trochu tahali za kratsi koniec povrazu. Takze preto oslovenie ty černoch nie je zrovna kompliment.
Reagovat
tommr
jsi si jistej, že máš správný čísla? Všude kde se objeví pár černochů mají po čase většinu ...
Reagovat
enka
Nemá-populace bělošská je v menšině-celkově,není myšleno v tenise.
Reagovat
Tornes
https://www.cbssports.com/tennis/news/atp-finds-no-evidence-that-ryan-harrison-made-racist-remarks-towards-donald-young/

Vyšetřování ATP, nic se nenašlo. A četl jsem vyjádření podavače míčků, který měl stát hned za hráči, který také tvrdil že nic o rase nebylo řečeno, že to byla pouze obyčejná hádka. Takže ano, je v módě někoho obviňovat z rasizmu, a je to od Younga hodně, hodně nízké.
Reagovat
enka
Ať jde do prdele i se svým rasismem !! Dneska je holt v módě obviňovat bílé z rasismu !!!
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Na hanfmanna pocas zapasu krical: fucking German piece of shit, fucking German motherfucker, na Selovych fanuskov zas:fuck those fucking people, fuck them off a tak no. Je to sympatak!
Reagovat
Franky
Harrison ci Young?
Reagovat
smazaný uživatel
Harrison, kto iny je take hovado na kurte
Reagovat
smazaný uživatel
Pozname Harrisona, kludne by som Youngovi verila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud má Harrison pravdu, měl by ostře kontrovat a obvinit Younga z rasismu. Lživá obvinění a stavění se do role oběti zcela bezdůvodně nebo po každém prdu žene tenhle svět do situace, kdy člověk raději nevyjde z baráku, aby nebyl následující den na titulkách novin jako největší prevít světa. Na mužích, křesťanech a bílé rase je pacháno čím dál větší příkoří.
Reagovat
Teo
Holt karma :)
Reagovat
Fandin
a ve vysokých botách, nebo jen v roztrhaných košilích, nás vyhubí ohněm a mečem. Nemůžeme si přát lepší konec."
Reagovat
enka
Přesně tak -černejm -všem bez vyjímky a to i cikánům zní slovo rasismus libozvučně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist