Rekordman Federer: Teď bych rád další grandslam

28. 11. 2011, 12:26
Aktuality 119
Poprvé od roku 2002 se nedočkal grandslamového úspěchu, ani letos ale nezakončí rok bez velkého titulu. Svůj rekordní šestý triumf na Turnaji mistrů označil Roger Federer za jeden z největších úspěchů v kariéře. Bývalý první hráč světa vyhlásil, že teď prahne po další grandslamové trofeji.
Roger Federer (atpworldtour.com)

Třicetiletý Federer porazil v nedělním finále Francouze Jo-Wilfrieda Tsongu a turnajem tak prošel bez porážky. "Je to jeden z mých největších úspěchů. Nikdy jsem nekončil rok tak odolný a plný energie," řekl Federer.

Bývalý první hráč světa od zářijového vyřazení v semifinále US Open zvítězil v sedmnácti zápasech v řadě a vyhrál tři turnaje (Basilej, Masters v Paříži a Turnaj mistrů). "Dokázal jsem v sobě najít sílu, udělal správná rozhodnutí a cítím se výborně," řekl.

Šestou výhrou na Turnaji mistrů překonal o jedno vítězství Ivana Lendla a Peta Samprase, ale necítí se být lepším hráčem než jeho slavní předchůdci. "Oni patří k nejlepším hráčům a já jsem šťastný, že mě s nimi srovnávají," řekl Federer.

Největší letošní zklamání? Prohra s Nadalem v Paříži
Na Turnaji mistrů Federer zvládal vypjaté okamžiky, což během roku několikrát nedokázal. "Proto to nebyl fenomenální rok," zhodnotil Federer, který poprvé od roku 2002 nevyhrál žádný grandslamový vavřín. Proto má ale o motivaci do sezony 2012 postaráno. "Vyhrát zase nějaký grandslam by bylo hezké," přál si držitel rekordních šestnácti grandslamových titulů. "Letos i loni jsem možná o pár takových přišel. Mívám je na dosah, ale záleží i na soupeřích; ti v tom samozřejmě hrají podstatnou roli," řekl.

Závěr Federerovy sezony hodně ovlivnilo prohrané semifinále na US Open. Švýcar v New Yorku nevyužil v souboji s prvním hráčem světa Novakem Djokovičem ze Srbska dva mečboly a trápil se. Proto si dal od tenisu měsíc a půl volno.

"Prohra na US Open patřila k těm, které hodně bolí. Člověk pak pořád přemýšlí, jak mu mohl ten zápas proklouznout mezi prsty," řekl Federer. "O to víc je pro mě důležité, jak jsem se z toho zvedl a ukázal, že jsem pořád hodně silný. Očekávám od sebe, že toho jsem schopen, ale je fajn, že jsem tím dokázal skutečně projít," řekl.

Za největší zklamání sezony ale US Open neoznačil. Tím byla pro Federera porážka ve finále Roland Garros se Španělem Rafaelem Nadalem. "Cítil jsem, že bych mohl mít šanci, a chtěl jsem Rafu porazit ve finále French Open, což by bylo úžasné. Proto toho možná lituji o něco víc než prohry s Djokovičem," přiznal Federer.

Skvělým tenisem v posledních týdnech tenisového roku zastínil Federer suveréna sezony Djokoviče. Srbského vítěze tří grandslamů ale označil za jednoznačného krále roku 2011. "O tom se nemusíme ani bavit, je hráčem roku," vyhlásil Federer a ocenil i další své největší soupeře, Španěla Rafaela Nadala a Brita Andyho Murryho.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

119
Přidat komentář
mac.hall
Roger je již dnes legendou. Jeho dosažené úspěchy jsou skutečně ojedinělé. Přestože letos nevyhrál žádný Grand Slam , závěr roku měl fantastický. Přes tuto skutečnost jsem názoru , že svůj vrchol má přeci jen za sebou a dominovat budou mužskému tenisu do budoucna jiní hráči. Naděje Rogera na zisk dalšího Slamu již moc nevidím ale stát se to může. Pokud se mu to povede, řekl bych , že to bude již spíše ojedinělá , než opakující se záležitost. Novak, Rafa a další mladí vlčáci mu nedají pokoj a budou se snažit ho porážet. Přesto může ještě několik let hrát na Top úrovni.
Reagovat
VlS
Tak jsi už spokojenej? Debatu jsi úspěšně odklonil od tenisu k debatě , kdo je kdo, kdo je větší hlupák a podobně. Prostě se smiř s tím, že Rafan bude na svou příležitost vyhrát TM čekat další rok a přestaň plivat po ostatních a bude klid.
Tvoje mindráky, které takhle směšně ventiluješ se totiž mění v nechuť k Rafovi, protože si paradoxně lidi spojí Rafu s Tebou (i když on za to nemůže). Podobně Petříkovi výlevy nedělají dobrou reklamu Rogerovi (který za to taky nemůže a rozhodně takové hlasatele své slávy nepotřebuje). Běžte si hoši spolu zahrát, uděláte líp (a vezměte s sebou Forehanda)
Reagovat
smazaný uživatel
kombinace mindráčka s ču.ráčkem:-))))
Reagovat
Jiri
Kritici vzdycky budou na vsechno a vsechny. Nastesti se svet jeste nezblaznil a vetsina tech normalnich dokaze ocenit Fedexovi kvality (tenisove i lidske). Jen tak dal....
Reagovat
smazaný uživatel
Ta vase oddanost k te svycarske masce je opravdu šílena ! To je jen ukazkou vasi slaboučke povahy. Předhanet se v komplimentech o jeho charakteru, charizmatu a sečtelosti je opravdu napovazenou.

Připomenuti:
Jeho dětinskym plačem po final AO, odhalil dokonalou nepřejicnost ( "neberte mi to, dejte mi to, je to moje" ) a nasledne v tisku i on sám se ospravedlnoval - já nejsem závistivec ! Trener Lungren, ktery z Federera coby neoblibeneho v kolektivu, uřvaneho a lamajicího rakety - vychoval šampiona Grandslamů s obrovskou aurou..... po kratkodobé jeho krizi - šveda absolutne nediplomaticky a zakeřně odstavil !!! Dale nemusim pripominat neuznani a az trapne vymluvy po vyrazeni Berdychem na Wimbledon. Take je evidentni jeho nesportovni chovani primo na kurtu - pri spornych momentech treba se Soderling...Paris 2010. Take zbaběle odevzdany zapas s Potrem na TM pro neprime vyrazeni Muraje. Doslova odstřelovaní zběračů v Miami. Naš letitý rozhodčí na ATP (myslim že Krejčí) prirovnal svycara k Leconte, ktery byl znam jako velka předtvařka a faleš na kamery.

Nadal s nim hraje velmi nerad, pro snadne poražení Svycara ( 7:2 na Grand ) a nasledne litovani - zkratka nedela to Rafaelovi dobře pro jeho přatelskou povahu a pokoru.

Ceny typu Edberga dostava prave pro jeho slaboučkou povahu a chamtivost trofejí
Reagovat
urbi
někdo beze studu pláče na centrkurtech, někdo se vzteká v šatnách mimo kamery - nevím, proč ten první by měl být nutně horší... někdo se vymlouvá jednou za kariéru na zranění, někdo absenci formy omlouvá zraněním dvakrát do roka - nevím, proč ten první by měl být nutně horší. někomu výjimečně ujedou nervy při nepovedeném zápase, někdo potřebuje soupeře svými excesy (zdržováním, ošetřováním, zvracením) vyvádět z míry v každém zápase, aby uspěl - opět nevím, proč by ten první měl být hodnocen přísněji...
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi s tím k doktorovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsi včera přestal odpovídat a vytratitl ses z diskuze, když Cvach dokonale popsal tvůj problém? Nemáš odvahu na odpověd´ a budeš dělat, že jsi to přehlédl? To je zase ukázka TVÉ slabosti.

Jinak k tomu blábolu o Federerovi se vyjadřovat nebudu, ale všichni mohou dokonale uhodnout, co si o tom myslím. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosimte, bulej hokejisti, fotbalisti, hraci NFL, basketbalisti, po prohranym finale, a ty tady budes plivat na Rogera. Ani nevis jak moc ubohej ses, to tady pises jako by to byl prvni hrac kterej se rozbrecel...

kdyz uz tady pises o skutecnostech tak jedina skutecnost ktera ted je, ze Nadal hraje momentalne ho.v.no:DDD a ty chudacku s tim nic neudelas...
Reagovat
smazaný uživatel
mimochodem, na neco jsem se te ptal v ty tvy 1 skutecnosti, to ti dosli slova, ze jsi neodpovedel???? Ja vim vono je tezky uhadat neco o cem i sam vis ze to nejni pravda:DDDDD Chudacku malej, neboj, Rafik toho Rogera jednou prekona, na PS3:DDD
Reagovat
Pe3k
Máš nekonečnou potřebu dokazovat, že jsi imbecil?

Realita je taková, že jsi ve skutečnosti mentálně chorý.
Federer plakal už při zisku prvního grand slamu v roce 2003 a poté mnohokrát při různých příležitostech. Je to emotivní člověk a vnímat to jako slabost, můžeš jet ty a tobě podobní...

Lungrena nepotřeboval, vyhrával i bez něj. A pokud je ten trenér takový borec jak to, že už z nikoho jiného šampiona nevychoval?
Roger Federer má největší fanouškovskou základnu v historii tohoto sportu a majího rádi i samotní hráči, média atd., ale ty tady budeš psát že je neoblíbený? Jen v tvé hlavě šašku...

Snažíš se jen hledat špínu, která vesměs pochází od závistivých ignorantů jako jsi ty..."Skutečnost" je taková, že Federer je jedna z nejuznávanější a nejrespektovanějších osobností světa.
Reagovat
Padme
Pěkně řečeno!
Reagovat
urbi
Už to tady psalo více lidí. Masters by slušelo finále na tři sety, má to pak přece jiný náboj a lze ho aspoň částečně srovnat s GS. Stejně tak by podle mě turnaji prospělo, kdyby se točily povrchy, na kterém se hraje. Pak by už snad nevznikaly dohady o tom, komu je to šité na míru a kdo proč zatím tento turnaj nikdy nevyhrál...
Reagovat
urbi
Pripadne to tocit vsechno v ramci jednoho turnaje - zakladni skupiny na antuce, semifinale na koberci a finale na trave. Betonem by to pak mohli zalit pro potreby vyhlasovani vitezu:)
Reagovat
VlS
Jo, pravda, a ještě by to mohlo být někde u Hudson Bay a . set finále by se mohl hrát na bruslích na ledě ;-))
Reagovat
gigin
a každý s každým 2x, doma - venku
Reagovat
skott
a kde bys hral na konci listopadu na outdoor antuce, v Nigerii?:))
Reagovat
urbi
hral bych to indoor, jako treba v Ostrave tehdy pri Davis Cupu
Reagovat
smazaný uživatel
to bude asi ten základní faktor - počasí. Turnaj v Londýně na konci roku nelze hrát jinde než indoor...
Reagovat
spaniel
A co třeba hrát RG v hale? Takto by se mohlo zdát, že je to na někoho šité :D

Právě tím se to liší od GS a to je jedině dobře. Holt musí ostatní zabrat.
Reagovat
urbi
No v hale nadále klidně, avšak s jiným povrchem. Vždyť přece už dnes není problém vyrobit halový antukový kurt, i ta tráva by snad při troše představivosti a vůle šla:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo by se hrát na pěti kontinentech najednou a finále na Svaté Heleně, nebo na Vánočním Ostrově.
Reagovat
gigin
:-))))
Reagovat
spaniel
V pohodě týpek.
Reagovat
smazaný uživatel
dik, uz jsem video videla nekdy vcera (predevcirem?). Viiiim, mela bych se cervenat, jak moc jsem se v tom vtipnem a napaditem sympatakovi a pohodari mylila, ale jsem porad nejaka bleda..... ;-)
Reagovat
gigin
Tak jsem to nemyslel. A už vůbec jsem si nemyslel, že bys měnila názor. Jen jsem ti chtěl udělat radost a trošku tě poštengrovat. Nic ve zlém :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) Sluzba bude hned veselejsi, kdyz jsem ted postengrovana! A Krakonosovo bude slapat jako svycarske hodinky... ;-)
Reagovat
gigin
Veselou, poštengrovanou sojku, pracující tak, aby vše šlapalo jako švýcarské hodinky, jsem ještě neviděl !! Takové zjevení lze Krakonošovi jen závidět !! :-)
Reagovat
gigin
http://www.dominomagazin.com/article/12152/zabava/novak-djokovic-kao-filmska-zvezda
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.torrentreactor.net/torrents/5481032/Tsonga-vs-Federer-ATP-World-Tour-Final-720p-Eng-27-11-2011

Come On Mr. peRFect!!!
Reagovat
Pe3k
Zde celý zápas na youtube v HD kvalitě!

http://www.youtube.com/watch?v=4PEE2cYN6Wg
Reagovat
smazaný uživatel
torrent nejde, je tam heslo
Reagovat
Pe3k
Mám i torrent, který jede, ale vyhledávám je přes btjuknie.org, nikoliv přes torrentreactor.net.
Reagovat
smazaný uživatel
Torrent je FAKE.

Proč sem ten link dáváš?
Reagovat
smazaný uživatel
Už sem prosím nepouštějte toho blázna BROZE, je to závistivý malý človíček co si možná škrtí přirození při mečbolech a dělá mu to dobře......

Je to takový kus exkrementu, že snad na něj chci radši už zapomenout!

P.S. : Kdyby Pán Bůh dal a spálil ti všechny tvý satelity na škvarek, dobře by udělal, budu se za to usilovně modlit... !
Reagovat
gigin
Nezvyklý výraz na té fotce, takhle spíš řádí Novak :-)
Reagovat
steve79
Kdepak Federer rovná se tenisový genius. Další šanci bude mít už zhruba za měsíc a půl na Australien Open. Jak píše v tomto článku, že moh porazit Rafu na antuce, tak má pravdu. Letos hrál na French open nejlépe v životě bych řekl.Jak to vidíte vy?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, letos na FO hrál líp i než v roce, kdy ho vyhrál. Teď v hale navíc znovu přidal na rotaci úderů (až neuvěřitelné, že i ve 30 dokáže do hry dostávat nové prvky), tzn. pokud vydrží forma a fyzička, má pořád šanci i tam. Na druhou stranu dokud bude Nadalovi sloužit zdraví, pořád je to v první řadě jeho turnaj.
Reagovat
Stan_Borowitz
na ten neproměněný setbol v prvním setu bude asi hodně dlouho vzpomínat. Zápas by měl úplně jinou dynamiku a hlavně by to nenalomilo jeho odhodlání a víru, s nimiž do zápasu evidentně nastupoval. Ale porazit Nadala na FO je podle mého názoru nejtěžší úkol pro každého současného tenistu, včetně Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Môj názor je, že ho tam nikdy neporazí..Ale neviem, či to je pre teba v tejto chvíli smerodajné :)..Žiadny z tenistov nemal k žiadnemu povrchu silnejšiu väzbu, než Nadal k antuke.
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem někde rozhovor s Borgem, kde říkal, že všichni obdivují Federera ve Wimbledonu a v hale. Ale že nebýt Nadala, tak pro něj je Federer hlavně nejlepším antukářem historie. Což když řekne Borg se 6 tituly z RG...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som zas čítal rozhovor s Borgom, ktorý po FO povedal, že si myslím, že Nadal dobehne nielen jeho v Paríži, ale aj Federera v počte GS :) A to teraz nehovorím z princípu, lebo som fanúšik Nadala, ale ako ukážku Borgovej diplomacie a nielen jeho..Tieto reči treba brať s veľkou rezervou.
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom s tebou souhlasím, je to dost nepravděpodobné. FO je Nadalova pevnost. I když je to bezpochyby jeden z velkých Federerových sportovních snů, porazit jej právě tam. A nic proti tobě osobně nemám, takže jakýkoli rozumný názor si rád přečtu a s chutí s ním budu souhlasit nebo v klidu debatovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nič proti mne nemáš? :)..Ok, dajme tomu..+ Podobne.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tím, že herní styl je tak odlišný, že Nadal ve 30 na vrcholu 1-4 prostě nebude. Byl by asi schopen se naučit odpočívat. Je, ale otázka jak bude hrát, když nebude hrát.

Tedy debl je úplně jinej sport. Nedivím se, že není divácky atraktivní, mě debl zajímá tak v DC, FC, OH - jako že reprezentace.
Reagovat
smazaný uživatel
Když může Štěpánek ve 33 letech vyhrát Washington, proč by o několik levelů lepší Roger nemohl příští rok udělat grandslamový titul. Stejně jako Sampras tuším v 31 letech a odehraného roku bez pořádného titulu vyhrál US Open. Motivaci i formu k tomu Roger má, když se bude hodně dařit, věřím v tituly z Australian Open, Wimbledonu a OH. To by mu spolu s body z Masters mohlo stačit k tomu, aby dorazil i ten poslední týden co mu chybí na Samprase v počtu týdů jako Nr.1. A když se nepodaří, tak co, dokázal bavit svou hrou víc než dost :-) A kdyby dal singlu vale, může klidně dalších 8 let vládnout deblu, ale to už by ho Mirka asi zabila :-))
Reagovat
a.magerova
Jj taky to tak nějak vidím :-))
Jo ale ještě poznámečka : 1 týden na dorovnání plus 1 týden na překonání... takže 2 týdny na No1 a víc nepožaduji :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já ač nejsem jeho fanda, tak mu to přeju :-)
Reagovat
steve79
Bylo by to hezké se vrátit na pozici číslo jedna. Já bych mu to přál. Letos si bohužel Roger prohrál sám zápasy na Wimbledonu a US open, ostatní porážky může akceptovat, ale tyto pro něj museli být hodně bolestné.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, špatně jsem napsal, 2 týdny na překonání :-)
K tomu deblu - dodnes se hráči na okruhu shodují, že nejlepší deblový pár světa je Federer + kdokoliv :-)
Reagovat
a.magerova
No já už TO tu navrhuji několik let, že bych uvítala debl Roger + na místo kdokoliv bych dosadila Rafu :-)) byli by to takoví evropští "Bryani"... pravá + levá ruka v akci ...
Reagovat
smazaný uživatel
S tým by sa Federer akurát tak zhodil..Som si istý, že na to nebude ani Federer ani Nadal pomýšľať, štvohra je totiž odjakživa podceňovaná, vnímaná divákmi úplne inak, než dvojhra..Tenisti takého typu to rozhodne nemajú za potreby..
Čo sa týka veku, nerobme z Federera deduška, 30 rokov nie je žiadny vek, len má smolu, že práve v tomto čase je silná generácia mladších hráčov..Federer kľudne môže vyhrávať GS do 32, to platí aj pre Nadala. V prípade výnimočných hráčov to je možné aj neskôr..Dokázal to Aggasi..A práve preto, že sa typologicky celkom podobá na Nadala, verím že toho bude aj Rafa schopný..Dokonca ak neprídu výrazné talenty z dnešných juniorov, bude mať lepšie karty než Federer v tomto veku..
Reagovat
smazaný uživatel
S tituly ve 32 u Federera souhlas, u Nadala ne. Jejich styl je tak odlišný, že Fedex ve 30 má i podle vyjádření fyzioterapeutů tělo v lepším stavu, než Nadal v 25. U Nadala je navíc tenis strašná dřina a ta zranění se obávám budou už jen stupňovat, protože neumí odpočívat.
P.S. Chtěl bych vidět debla Federer+Štěpánek :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pozri, to sú jedny predpoklady..Kľudne sa môžu a nemusia naplniť. Podľa mňa je po 30ke najdôležitejším prvkom pohyb..Hráči, ktorí na neho nikdy neboli citliví by mali mať výhodu..Je jasné, že nebudú takí rýchli ako v mladosti, ale určite na pohybe Nadal nestroskotá..Preto si myslím, že by to mohlo vyjsť..Uvidíme.
Reagovat
a.magerova
Federer+Štěpánek - taky zajímavé složení, jj taky by se mi líbilo :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl krutopřísnej debl :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju k úspěchu, ale další GS si myslím že nezíská ... Doufám, že se povede příští sezóna Rafovi tak jak v roce 2010.... Hodne štěstí RAFO
Reagovat
smazaný uživatel
Sezóna 2010 bola výnimočná, hoci prvý titul prišiel až na antuke. Koniec sezóny 2009 bol veľmi zlý a mnohí ho porovnávajú s koncom roku 2011..ja si myslím, že vtedy nehral až tak zle ako teraz..A hoci som poverčivý, nečakám že párny rok bude patriť znova jemu. Vtedy mal totiž o jedného súpera menej, čo je dosť podstatný fakt..
Reagovat
smazaný uživatel
Blahopřeju Rogerovi k dalšímu životnímu úspěchu. Btw koukám, že úroveň zdejších diskuzí se za těch 7 měsíců, co jsem se jim vyhýbal, ani za mák nezlepšila, spíše naopak. :-( R.I.P. Tenisportal.cz!
Reagovat
Matti
Myslím, že má pořád co dokazovat. Sám to v článku nepřímo řekl. Akorát je to úkol s největší pravděpodobnosti nad jeho síly. Těch příležitostí už totiž bylo hodně a nic z toho.
Reagovat
Pe3k
Pro tebe je evidentně 16 grand slamů z 23 finálových účastí a 6 turnajů mistrů z 10 účastí "nic".
Reagovat
Matti
je to nejvíc, co kdo má. Jednoznačně.
Reagovat
Stan_Borowitz
Poctivě vzato má Rod Laver 19 GS titulů (včetně jejich ekvivalentů na profi okruhu z doby absurdního rozdělení soutěží). Takže by Federer měl ještě tři přidat. Sám malý velký Rod ale věří tomu, že Roger ještě nějaké získá.
Reagovat
Hook2424
http://www.ulozto.cz/11325370/federer-nadal-2011-atp-tour-finals-mkv
Reagovat
Padme
I kdyby Roger už nikdy nevyhrál jediný turnaj, tak pro mě už vždycky bude ohromným a nejen tenisovým idolem! Jeho fanoušky jeho tenis baví, a proto mu budou pořád fandit bez ohledu na to jestli je první nebo dvacátý!
Reagovat
smazaný uživatel
Voni jenom nemuzou zkousnot, ze Roger je nejvetsi tenisova osobnost jak na kurtu tak mimo nej, je to nejepsi tenista vsech dob, (statistiky nelzou), ma ohromny charisma a k tomu vsemu je schopen mluvit nekolika svetovejma jazykama. V tomhle se mu Rafa nikdy nevyrovna i kdyby vyhral 50GS, Rafa bude porad jen kluk ze spanelska, kterej umi hrat tenis. Tohle ty pitomci nejsou schopny pochopit, nebo spis nechteji prijmout.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostej souhlas. Roger je hrající legenda!!! Neskutečně charismatický a inteligentní člověk. A jeho hra, to je prostě lahoda. :-))
Reagovat
Padme
Přešně tak! Je neuvěřitelně inteligentní, charismatický a příjemný člověk. Výborných tenistů je hodně, ale to pro mě není nejpodstatnější:) Roger mi sedí lidsky. Nespochybňuji kvality Nadala, Djokoviče ani Murrayho, a to tady nedělá až na výjimky nikdo :)
Reagovat
smazaný uživatel
... jen na antuce mu zas tolik nejde
Reagovat
Stan_Borowitz
S tím největším tenistou historie bych byl hodně opatrnej... ale jinak - na antuce mu to jde skvěle, ale Nadalovi to jde ještě líp...
Reagovat
smazaný uživatel
dob je přece Jimmy Connors - jeho rekordy nikdo nepřekoná!
Reagovat
Pe3k
Jeho rekordy v počtu vyhraných utkání a v počtu vyhraných turnajů? Nejspíše ne, ale Federer drží ty nejdůležitější rekordy a je jich mnohem více než má Jimmi Connors a jsou mnohem důležitější...

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour
Reagovat
Stan_Borowitz
Nezapomínejte na Lavera, to je hodně silnej protikandidát...
Reagovat
Stan_Borowitz
RL byl světovou jedničkou sedm let po sobě, vyhrál de facto 19 GS turnajů (11 klasických a 8 tzv. Pro Slams), získal dva čisté Grand Slamy a jeden Professional Grand Slam.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak ten toho vyhrál ještě víc, takže Federer je až třetí nejlepší ( :))
Reagovat
Pe3k
Osobně mi Rod Laver na postu nejlepšího hráče všech dob nijak nevadí. Pokud odsunu Federera, je Laver kandidát číslo jedna. Když si odmyslíme fanouškovství, tituly, rekordy, statistiky atd. zůstává nám názor odborníku a především názory těch nejlepších tenisových hráčů. Většina z nich zvolili Rogera...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nechci tvrdit, že je nejlepším tenistou historie Laver, osobně mi ten titul připadá absurdní. Vzhledem k tomu, že sám občas pinkám, tak vím, jak strašně těžké je se v tenisu prosadit, proto si nesmírně vážím všech, kdo se v té obrovské konkurenci dokázali prosadit. VŽDY je za tím obrovská dávka píle, talentu a odříkání. A že je Federer už dnes legenda a navždy jí zůstane, ať získá další GS nebo ne, o tom snad nikdo se zdravým rozumem nemůže pochybovat. Jen chci říci, že Laver byl ve své době nesmírně dominantním hráčem a jen díky absurní politice tehdejších tenisových "bafuňářů" je dnes ve statistikách a historických tabulkách hodně ošizen.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já s tebou plně souhlasím a dokonce si myslím, že nejen turnájek mistrů, ale i grandslamy byly vlastně jen takové turnajíky pro amatéry, dokud na nich Federer vyhrával. Kromě French Open, to bylo vždy velkým turnajem, kromě ročníku 2009, kdy se na rok stalo zcela bezvýznamným turnájkem. Naopak halový turnaj v Paříži byl až do letošního ročníku, kdy jeho význam rapidně poklesl, jedním z nejvýznamnějších turnajů v sezóně...
Reagovat
smazaný uživatel
Miláček je dobrej mimoň, výborný bylo, jak tady letos psal, že elegánovci odsud vyštípali "oblíbenou devadesátdevítku"... (Nicky 99.9 a třeba i ...24 jsou taky miláčkovy.) :-)
Miláčku, proč se pořád schováváš pod novými nicky? Máš schízu, trpíš sklerózou a nebo za ty své "skutečnosti" a následné chování dostáváš bany...? Nebo pokaždý něco z toho? :-)

A kde je vůbec Barney? :D
Reagovat
smazaný uživatel
dostavam Ban. Ale zminuji prece co jsem a byl....to netajim
Reagovat
smazaný uživatel
Když má hráč takový úspěch, jako Federer v jeho nejlepších letech, přichází otázka, jestli byl Roger takový skvělý hráč, nebo jenom v tom čase chyběla konkurence.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň seš upřímnej. :-)
A za co ty banány dostáváš, co myslíš? Když máš podle tebe ty tu jedinou pravdu a ta "skutečnost" je podle tebe taková, jak ji ty popisuješ...?
Seš zaslepenej hnusnou nenávistí k Federerovi, to je tvůj problém, kámo.
Reagovat
smazaný uživatel
dostavam je za to, ze Pe3k pojmenovavam Pyjem. Ale ten kreeten tady pritom zavadel cistokrevny rasizmus a ja ho uklidnoval.....krasne dohledatelny
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3ka sis vybral coby vcelku zapáleného fanouška Federera, protože tě jeho příspěvky vytáčejí.
Tvůj problém není Pe3k, ale nenávist k Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád by som sa spýtal pána Cvacha, či považuje aj rozdvojenie pána Armstronga za rovnako choré ako rozdvojenie fanúšikov iných tenistov.. Pán Armstrong je preukázateľne delený dvoma napríklad tu http://www.tenisportal.cz/zpravy/tsonga-si-postup-zaslouzil-vic-nez-ja-uznal-nadal-9108/pridat-komentar/#add

Pán Armstrong pri klamaní nepoužíva chudák ani hlavu, keď sa už 3 minúty po "obvinení" prihlási ako druhý nick, aby to celé dementoval, bez ohľadu na to, že daný nick predtým v diskusii vôbec nefiguroval..To je dobré, ja umrem :D.To isté vlastne vidíme aj tu..
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu si taky myslet, že Pe3k = Armstrong a že tyhle způsoby s více nicky na diskusích (obecně) jsou něco, co asi není normální, resp. to o něčem svědčí, nicméně - ty banány dostávají 99.9 aka ...24 a třeba i Barney aka revival.Barney.
Proč jsou banovaní zrovna fanatici, kteří nesnášejí Federera? Proč Pe3k píše pořád dál? Že by zdejší redakce/administrace stranila Federerovi? Nemyslím si.
Podle mě je to tak, že "antielegánovci" (= Nadalovci:) jsou vyhraněnější a vulgárnější. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumný príspevok, nemám s ním problém. Pe3k nie je iný, než ostatní alternatívci, je viac tolerovaný preto, lebo Federer tu má viac fanúškov, preto má aj menej oponentov a jeho patoky tak nekričia...
Reagovat
smazaný uživatel
No, tady se neshodneme, v posledním příspěvku píšu (a stojím si za tím), že můj dojem je ten, že Pe3k a i další Federerovci nejsou tak vulgární a proto zůstávají.
Ale to je fuk, odpověd' zná redakce, resp. administrátor, my můžeme jen spekulovat. :-)
Reagovat
Hook2424
Myslím, že Roger právě třeba na rozdíl od Samprase a Lendla, měl konkurenci vždycky. Safin s Hewitem byli ze začátku Rogerovi kariéry velmi silní, hlavně Leyton byl před zraněním exkluzivní... a pak přišel Rafa a ten Rogera hned od svého začátku porážel...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak zase že by Lendl nebo Sampras neměli někdy konkurenci, to snad nemyslíš vážně...
Reagovat
Pe3k
Ujišťuji tě, že s člověkem s nickem Armstrong nemám nic společného. Když teda nepočítáš, že oba fandíme Federerovi. Nikdy si nikde neměním nick a nikde nedostávám ban. Vše je dohledatelné (youtube.com, Mrk.cz, csfd.cz, pokerman.cz, např.).

Zdejší pomatenci, co na tuhle teorii přišli, sami používají více nicků a proto se domnívají, že to dělají i ostatní...
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Vždyt' já výše napsal jen "Můžu si taky myslet, že Pe3k = Armstrong...", čili to rozhodně netvrdím, nejsem si tím jist.
Tak mě radši moc neujišt'uj, at' to není spíš kontraproduktivní. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to, že jsou Nadalovci vulgárnější než Federerovci je známá věc a že Nadalovci to velmi rádi obrácejí na Fedexovy fandy, to také. Velký problém je také to, že na první pohled slušní fans Nadala (kteří jsou zde v drtivé menšině) se někdy velmi ztotožňují s názory podivných individuí jako Nadalisto či Barney, zastávají se jich a taktéž hází vinu na Federerovce. To je potom velmi těžké najít na celé této fanouškovské skupině něco pozitivního.
Reagovat
Hook2424
Tak dovoluju si tvrdit, že menší než Roger. Lendl měj starého Connorse, který byl po zenitu. McEnroa, který nebyl kompletním hráčem. Na antuce 00nic na rychlém nebyl špatný. To je všechno. Muster antukář. Chang, Edgerg,Becker,Sampras byli až v pozdější době. Sampras? Agassi bral drogy a nejlepší tenisová léta prožíval až na sklonku kariéry. Rafter byl na úplné špičce příliš krátce a ještě k tomu jen na rychlém. Sampras mimochodem na antuce taky neuhrál nic....
Reagovat
Stan_Borowitz
Sampras možná, ale Lendl se musel kromě již zmíněnného Connorse (8GS) na začátku kariéry utkávat s Borgem (11GS) a McEnroem (7GS), což byli oba hodně velcí hráči. McEnroe na antuce docela uměl, v roce 1984 (tuším) prohrál první zápas v roce (tedy i na antuce) až ve finále FO v pěti setech s Lendlem, kterého předtím porazil v Římě. Pak jsi zapomněl na Wiladera (7GS), jeho velkého rivala. Následovali Edberg (6GS), Becker (6GS) a další. Co jméno, to legenda. Řekl bych, že Lendl měl naopak ve své době daleko větší konkurenci než Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze znova:
Tzv "turnajek mistru, je pomerne mlada soutez, na ktere je dokonce mozne uspet i v pripade dvou totalnich proher ( na celkovy uspech teoreticky stací 3 vyhry na dva vitezne sety ! ) . Pri plnem poctu dosahnete o 500bodu mene nez na Grandslamu a dolarů taktez meně.... . V hale jsou naprosto konzistentni podminky oproti nevyzpytatelnym prave na Grandech co se tyce uz treba jenom povrchem. Po celorocnim enormnim zaprahu (viz Novak, Rafael) je nacasovani na tento podnik opravdu komplikovane danou vyhorelosti( Nadal nema optimalni zdravi, uz jenom pro jeho male chodidla, kolena a jine vrozene vady.... jeho zdravotni vykyvy nejsou zpusobene jak kolikrat "chytraci poukazuji" - jeho agresivnim stylem ! ( viz nejsilovejsi hrac historie Thomas Muster ). Štěpankovi se podarilo si zahrat turnajek mistru z 27 mista sveta !!!!!! K tomu uz neni co dodat.

Je to kazdopadne jedine obdobi, kdy Švycar muze jaksi hrat lepe nez ostatni. Racionalni jeho fanoušek si vychutnava tento jeho častecny lesk a pritom je smiřeny, ze na obrovsky turnaj uz jen tezko dosahne. PROC JE TOMU TAK ? ZE UZ NEMA NA GRANDSLAM ! CIM TO JE ? Je zdrav, silny a motivace dvacetileteho kluka. Pro mnohe dalsi hrace je třicitka nejoptimalnejsim vekem uspet aspon v jednom z tech nejuznavanejsich turnaju....mohl bych jmenovat...

Pe3K:
Tobe doporucuji, si dostudovat aspon Inženýra ( kdyz uz mas jen toho InženÍra ) a pripravit si tuny vymluv na nadchazejici AO. Delas ze sebe spicku spolecnosti a pritom ty Pyji, sedis doma a stale jen pises - Federer je nejlepsim hracem vsech dob .) To svycarsky Prase né že nema co dokazovat, ale musi ! Vyhrat posledni velky turnaj ve svych jenom čerstvych 28 - je hochu málo ! To vypovida o opravdu jeho slabe éře....

--------------------------------------------

Prognoza:
Loni sem opakovane a durazne vas pripravoval na bezkonkurencnost Novaka Djokovice...dohledatelne pod 99.9 a 24 ( pan Armstrong tomu rikal - jedovate plivani na Rogera ) a vsichni vime jak to dopadlo !
Reagovat
smazaný uživatel
Takže podle tebe hraje RF stejně dobře jako v době své největší slávy? A v době, kdy za posledních 10 let je tenis neskutečně fyzicky náročný a každý má ty nejlepší podmínky k treninku atd. je podle tebe věk 30 let ideálním tenisovým věkem?

Hlavně, že sis dal krásnej nadpis: SKUTEČNOST. Nejsem sice odborník, ale v tvým případě to bude nějaká psychická porucha...dohledatelne pod 99.9 a 24
Reagovat
Pe3k
Federer překonává tenisové rekordy a ty překonáváš rekordy ve stupiditě a v množství pravopisných chyb...

Konkurence je tu silná (forehand, bárny, lopata a spol.), ale ty vždy dokážeš najít cestu a dostat se na vrchol pomyslného žebříčku, navzdory všem překážkám. Asi proto máš Rogera Federera, nejlepšího hráče všech dob, tak moc rád.

Závěrem nezbývá než doufat, že už ses vybrečel a maminka ti zase zakáže přístup k počítači. Krásný den Pe3k.
Reagovat
Padme
:)) Díky, že jsi to řekl za nás všechny! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobré, že ses s tím mamlasem nedal do řeči o tenise. Vyvrátit ty jeho píč*viny zabere dost času. Takhle jsi to vše pěkně shrnul v prvním odstavci a zbytek jsi věnoval už jen tomu, že sis z tohoto exota udělal jen legraci, protože bavit se s ním na úrovni není možné.
Reagovat
smazaný uživatel
''Loni sem opakovane a durazne vas pripravoval na bezkonkurencnost Novaka Djokovice...dohledatelne pod 99.9 a 24 ( pan Armstrong tomu rikal - jedovate plivani na Rogera ) a vsichni vime jak to dopadlo ! ''

Ale ale koukám, že začínáš chytat lopatovské manýry.
Reagovat
smazaný uživatel
je patrne, ze u hrace co za kerieru ziska "jen jeden ....tak castokrat kolem 30 veku. KDE JE U FEDERERA PROBLEM ?????!!!! Je to jen o priprave na nejtezsich 14 dnu
Reagovat
smazaný uživatel
Já se tady s tebou nebudu dohadovat, je mi to úplně jedno. Federer je nejúspěšnější hráč historie a navíc hraje nádherný tenis, to všechno mi stačí. Názory nějakých zdejších klaunů mi jsou úplně u prde.e!

Zkusim ti to ještě jednou vysvětlit trochu jinak. Federer byl od konce roku 2003, dobrých pět let vládce tenisu, který byl každej zápas pod obrovským tlakem a vyhrával prakticky všechno. V některých letech odehrál téměř 100 zápasů s 5 porážkama atd. Je nemožný, aby hráč, který je 13 let na okruhu a dokázal toho tolik, mohl ve 30 letech hrát stejně jako ve 23-25 letech. Nadal to začíná pociťovat už ve 25 letech, takže se starejte spíš o něj.
Reagovat
smazaný uživatel
pocuj ty existencia zvana skutecnost...:)))ty si asi jedine v "skutecnosti":))) taky zatrpknuty hlupacik...:)))asi su tam nejake komplexy vsak moj zlaty..:)))???no nic taky si sa narodil-je to v genoch..., tak co uz s tebou trdielko...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, turnajek mistru, nema zadnou vahu, protoze je na nem mozne uspet i v pripade dvou proher, a ze to teda ten lempl spanelskej nedokazal vyhrat, kdyz je to tak jednoduchy:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Blbci....ja o koze a vy o voze. Je vam přáno....takze v lednu
Reagovat
smazaný uživatel
a kdyz tam jako pises o tom enormnim zaprahu tak zminujes jen Rafu a Noleho. Tim jsi jako chtel rict ze ostatni v zaprahu nebyli? Netrenovali? Nesehrali tezky zapasy a nejsou po cely sezone unaveny? Vis vubec co placas?
Reagovat
smazaný uživatel
myslim pretizenost z vyher - hlavne psychicka vyhorelost ! U Nadal jsem problem rozepsal az dost
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor chlape..V týchto končinách striehne nemilosrdná svorka Fedebbilistov, ktorým sa pri akejkoľvek kritike ich náboženstva vyhodí vyrážka. Samozrejme, že Federer je konkurencie schopný už len v telocvični, na povrchu najnižšej dôležitosti, na ktorom sa hrávajú prevažne exhibície a nehrá sa tam žiaden grandslam. Samozrejme, že sektička považuje práve turnaj majstrov za najťažší, lebo tam je 8najlepších tenistov sveta..Zrejme si neuvedomujú, že tí istí 8 hrajú aj na iných masters + GS..Oni sú veľmi smíšni, odporúčam prelistovať aj staršie diskusie, srandy kopec..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo pretizenost z vyher:DDDD a Federer toho asi vyhral malo vid? V tom pripade by mel bejt Federer nejpretizenejsi tenista na okruhu ATP:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Miláčku, s tímhle bys měl rychle k doktoru, to je závažná diagnóza.
Reagovat
Stan_Borowitz
konečně potkal v protisměru spolujezdce. Už jsou dva, takže mají dvojnásobnou pravdu. Nebo spíš pravdu na druhou. Ještě chybí Barney a Frantz a už jich bude těch panem Forehandem zmiňovaných 100%.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že som obohatil slovnú zásobu pán Stan_Borowitza...Predsa len sa niečomu priučil ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro všechny, kdo pindaj, jak je Roger arogantní - ano, ten poslední odstavec - to je typická ukázka arogantního chování, že? :-)
Reagovat
Padme
To říkají jen lidi, co ho neznají :) V soukromí je to minimálně srovnatelná persóna jako na kurtu!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Stejne je nejlepsi, at si tady pinda kdo co chce:)
Reagovat
Teo
AO 2012 je jeho!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist