Rekordman Nadal dobyl posedmé Paříž!

11. 6. 2012, 14:04
Aktuality 191
Rafael Nadal přepsal dějiny French Open. Španělský tenista v dohrávce včerejšího zápasu s Novakem Djokovičem vyhrál čtvrtý set a tím i celé finále, ve kterém zvítězil 6-4 6-3 2-6 7-5. Se sedmi tituly je Nadal nejúspěšnějším hráčem historie Roland Garros.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Šestadvacetiletý Rafael Nadal získal první titul na French Open již v roce 2005. Od té doby aktuálně druhý tenista světa triumfoval pokaždé s výjimkou roku 2009, kdy ho v osmifinále vyřadil Švéd Robin Söderling.

Druhý účastník letošního finále Novak Djokovič přišel o šanci stát se prvním tenistou po 43 letech, který vyhrál čtyři grandslamy po sobě. Loni ve Wimbledonu a na US Open a letos v zimě na Australian Open Nadala ve finále porazil, antuce ale vládne rodák z Mallorky.

Nic se na tom nezměnilo ani ve finále letošního French Open, které začalo tradičně v neděli a v němž Rafael Nadal od začátku potvrzoval, že proti o rok mladšímu Srbovi má nejvíce šancí na oblíbené antuce. Před pařížským turnajem ho letos porazil ve finále v Římě i Monaku a celkem na oranžovém povrchu v součtu s dnešním triumfem zvítězil nad Djokovičem ve dvanácti ze čtrnácti duelů.

Poražený a vítěz: Novak Djokovič a Rafael NadalNadal vstoupil do finále impozantně a po dvou brejcích rychle vedl 3-0. Djokovič sice vzápětí srovnal na 3-3, převahu si ale dál udržoval Španěl a po dalším prolomeném Srbově podání získal úvodní sadu.

Bitva dvou nejlepších hráčů planety podle očekávání nabídla především maratonské výměny od základní čáry. I ve druhém setu měl jistější ruku Nadal, který méně chyboval. V sedmém gamu znovu vzal Djokovičovi servis a poté zvýšil na 5-3, sadu ale dotáhl do vítězného konce až po první dešťové přestávce.

Když Nadal včera v úvodu třetího dějství odskočil do vedení 2-0, zdálo se, že bez problémů míří za rekordním triumfem - jenže přišel nečekaný zvrat. Djokovič zpřesnil a přitvrdil hru, ztrátu dotáhl a odstartoval velkolepou šňůru, při níž získal osm her po sobě. Vyneslo mu to nejen snížení na 1:2 na sety, ale také vedení 2-0 ve čtvrtém setu. Nadal získal jeden game a déšť pak zápas odsunul na další den.

Djokovič: Kvůli počasí jsem neprohrál
V dnešní dohrávce bylo brzy jasné, že nečekaná pauza prospěla víc Nadalovi. Ten nejistému Srbovi hned sebral servis, smazal jeho výhodu brejku a vlastní podání si bez problémů držel. I dnes hráče zkrápěl místy déšť, za stavu 5-4 pro Nadala čekali oba finalisté na kurtu dvě minuty na lavičkách, ale pak vysvitlo slunce. Štěstí přineslo Nadalovi. Rozhodnutí přišlo ve dvanácté hře: Španěl si forhendem vybojoval mečbol, Djokovič zahrál dvojchybu a o vítězi letošního Roland Garros bylo rozhodnuto.

Svým sedmým triumfem z Paříže Nadal překonal legendárního Švéda Björna Borga v čele historických tabulek. Krátce po mečbolu Španěl vyběhl oslavit triumf do hlediště s rodiči, strýcem i přítelkyní. Pohár mušketýrů tentokrát převzal z rukou Švéda Matse Wilandera. "Pro mě je tenhle turnaj asi nejdůležitější. Jsem rád, že jsem zlomil Borgův rekord. Držet tuhle trofej je nezapomenutelné a je to neobyčejná chvíle," řekl Nadal, který se jedenáctým grandslamovým titulem vyrovnal Borgovi a Rodu Laverovi.

"Gratulace Rafovi, je vynikající a má skvělý tým," řekl Djokovič francouzsky při slavnostním vyhlášení a pokračoval v angličtině. "Dneska vyhrál lepší hráč. Na tomhle povrchu je bezpochyby nejlepším hráčem v historii a výsledky ukazují, že je jedním z nejlepších tenistů všech dob vůbec. A to je mu teprve 26," dodal Srb, jenž se nechtěl vymlouvat na počasí, které mu včera zabránilo otočit zápas. "Podmínky nebyly dobré. Ale není to ničí vina, a není to důvod, proč jsem dneska prohrál."

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 18,7 milionu eur):

Finále:
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Statistiky:
Úspěšnost 1. podání: 62-59 %
Esa: 4-3
Dvojchyby: 4-4
Vítězné údery: 34-39
Nevynucené chyby: 29 - 53
Brejkboly: 9/17-7/10
Vítězné míče: 125-116

Komentáře

191
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velká škoda toho kolapsu v 5. setu finále AO po jednom zkaženém míči u sítě. Už to na tituly s elegánem mohl mít 12:16.
Rožírek forévr nambr van se příští rok začne třást o svých 16. Doufejme, že už častěji začne vypadávat před SF, někdo by ho mohl předčasně vystřílet z Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Chci se s Váma podělit o takovej námět...
Tenis má i poněkud filozofický až existenciální náboj...
Spočívá to v tom, že už na začátku je v něm obsažen zánik, v podobě snahy skrze podání, aby hra dále nepokračovala, taková malá smrt v tenise...mě to přijde hodně zajímavý...stejně jako v životě je už od začátku obsažená smrt...
Omlouvám se za poněkud pochmurný příspěvek, ale znáte nějaký podobný sport?já ne...
tohle dodává tenisu velký náboj...
Reagovat
smazaný uživatel
Priznám sa, že až tak ďaleko som nezašiel. Ale súhlasím s tým, že tenis má niečo, čo nemá žiaden iný šport. Majú to na vine geniálne pravidlá, ktoré sú absolútne špecifické a útočia strašne na psychiku..
Reagovat
spaniel
Tak nejak se musi mic uvest do hry :) V tomto se mne libila Agassiho kniha Open, kde bezvadne popisuje jak je tenis silene narocny na psychiku, nazval ho nejosamelejsim sportem.
Reagovat
smazaný uživatel
Aggasiho knihu som nečítal, ale ak tam popisuje túto stránku tenisu, tak som dostal motiváciu si ju kúpiť..
Reagovat
spaniel
Jestli vis anglicky, poslu ti pdf...
Reagovat
a.magerova
Ta kniha je skvělá celá - stojí zato si ji přečíst a možná i prostudovat - je mimo jiné i taková akční - no prostě popisuje život kluka z Las Vegas.
To třeba Rafova kniha je taková poeticko-psychologická, ale taky pěkná.
A obě mají společné to, že tam moc pěkně mluví o Rogerovi :-))
Reagovat
Lamps
Je ta Rafova kniha i v češtině? Asi ne co? :/
Reagovat
a.magerova
Obě knihy jsou v češtině :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za ponuku, ale uprednostním formát klasickej knihy... Určite si ju teda zaobstarám. V rodnom jazyku by sa čítala lepšie, ale prežijem to i v angličtine..
Reagovat
Malda
A možná právě kvůli tomu hraje v tenise tak velkou roli psychika.
Reagovat
a.magerova
http://www4.pictures.zimbio.com/fp/Rafael+Nadal+Wins+French+Open+oPqDZF2bvAol.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, tenhle pohled se mi nikdy neomrzí :-)
Reagovat
freeteepek
Je to krasavec. Inteligentní. Prachatej. A má hezký růžový tenisky:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně zase tenhle. :)
http://www.wtatennis.com/javaImages/4e/d6/0,,12781~10933838,00.jpg

Jinak jsem rád, že máš radost. Sice s denním zpožděním, ale na tom nezáleží. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezáleží, nikdy není pozdě pro radost :-)
Já jsem sice fandila Sáře, ale jak jsem už psala, Masha je pravou reklamou na tenis.
A ta fotka je skvělá, vystihuje přesně to, co píše přispěvatel nahoře - osamělost tohoto sportu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ta fotka je hlavně rafinovaná a zdůrazňuje Mashy krásu. :) Já vím, že jsi fandila Saře, ale to vůbec nevadí. Ovšem nepopírám, že bych byl rád, kdybys častěji fandila se mnou... Tak třeba příště. :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, každý v té fotce vidíme něco jiného a přesto se oba jen doplnujeme..takže ve výsledku je to dokonale vystiženo, ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Emičko. :)
Reagovat
smazaný uživatel
potvrdil ucast v Halle. Zitra tam uz bude trenovat. Podepsal tam letos smlouvu na pristi 3 roky, tak by nebylo moc vhodny ji nesplnovat. Snad se muzeme tesit na jeho zapas v sobotu s Berdychem:).
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne by som skúšal podávať proti Nadalovi. Určite budú slušné kurzy..Očakávam, že tam uhrá 1,2 zápasy a potom uprednostní individuálnu prípravu..Aj v Queense takto fungoval..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodepsal smlouvu jen na dva roky? Já měla dojem, že ano..
Reagovat
smazaný uživatel
podepsal ji s Weberem na 3 roky. Navic ma ve stredu nastoupi v doppelu s Marcelem Granollersem.."?".
Reagovat
smazaný uživatel
...proto taky v Qeen's letos Nadalovi uz tak stedry startovny asi nenabidli.
Reagovat
spaniel
Normalne bych se tady uz hadal a hajil Fedexe, ale dnes jsem videl zaznam z finale RG vozickaru... Ta radost z hry, objimani souperu po zapase, polibky u zen, uprimne gratulace a usmevy porazenych u spolecneho foceni...to bylo neco. O to hlavne jde. Vsichni profici jdou financne za vodou, taky by mohli vic projevovat tyto veci. Ale zaplat pan buh za ty dary v podobe Federera, Nadala a Djokovice a jejich pristupu na kurt i mimo nej v porovnani s dobami minulymi, kdy se souperi doslova nesnaseli a chovali se jak prasata. Jako treba McEnroe apod. Mozna i my bychom se od te nasi trojice mohli trochu poucit.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Mám velkou radost z toho jak dopadlo tohle finále. Rafa je borec, možná největší, jaký kdy držel tenisovou raketu. Ale i takového borce může psychika skoro odrovnat. Díky za ten déšť. Teď už si snad konečně dokázal, že ho může porazit. I když na jakémkoli jiném povrchu to bude ještě těžší, ale prostě může.
Tak Rafo, ještě aspoň těch 5 GS.
Reagovat
smazaný uživatel
...a z čeho máš konkrétně radost, Dušane ?
Reagovat
smazaný uživatel
Buďto jsi hodně mladý a nebo jsi nehrál tenis ani o zeď!
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či je "lajna" hodne mladý, alebo či hral tenis o zeď..Ale viem, že ty si neprajník Rafaela Nadala..;)
Reagovat
vojta91
jak Novak tak Rafa jsou proste nejlepsi, elegan jim nesaha ani po kotniky.. pokud budou oba zdravotne fit, tak nemaji konkurenci.. Rogera cas prijde na konci, kdy vyhraje turnaj mistru, kdy uz tito dva jsou vzhledem k narocnosti kalendare a unave ne v TOP forme..:)
Reagovat
dappe
On je Federer trochu v jiný fázi kariery, ale vysvětlovat ti to je asi zbytečný...ono s tím, kdo komu nesahá ani po kotníky, to je potom trochu jinak no.
Reagovat
vojta91
zbytecny je tady diskutovat s nejakym dalsim Federerofilem... dejte si ruku na srdce a reknete to co vsichni vedi, ze Roger vyhral vetsinu svych grandslamu, kdy spicka byla jen on, v dobe po Petovi Samprasovi a Agassim a v dobe pred Nadalem.. Nadal rostl casem a z vynikajiciho antukare se stal komplexni hrac! Federer porazil ve finale grandslamu naposled Rafu ve Wimbledonu v roce 2007, kdy Rafa byl jeste 21 let stary usak.. V nasledujicich letech Federer na Rafu nestacil a pri vzajemnych konfrontacich s nim prohraval..(2007, 2008, 2011 French Open, 2009 AO, 2008 Wimbledon) v teto dobe Roger vyrazne "zazaril" jen v roce 2009, kdy byl Rafa zraneny...:)) a mluvime o letech minulych, kdy Roger byl jeste v nejlepsim veku..;)
Reagovat
spaniel
Tak to je fakt ubohy koment. Ty asi tenis nehrajes. Federer na vrcholu byl o tolik urovni jinde, ze ostatni vypadali jako by drzeli raketu poprve. Podivej se na TM Shanghai 2006, kde byl na absolutnim vrcholu. Rafa je jiny pribeh, je skutecne vynikajici a co vic, jeho styl na Federera proste plati, ale to ty nepochopis. Tech finale na neantukovych GS zas tolik nebylo. Neni Rogerova chyba, ze treba na US Open byl vzdycky ve finale, ale Rafa se tam nedostal.
Reagovat
Roger_Federer
Předpokládám že 91 je rok tvého narození..ne intelegenční kvocient.Takže pokud dobře počítám je ti 21 let..Panu Rogerovi Fedrerovi je 30 let, to co dokázal ty ani já nedokážeme do konce svého života..takže trochu ucty hlupáčku..

Ted k tem nesmyslum, pokud je ti opravdu 21 let tak si ani nepamatuješ jak se za posledních 8-10 let tenis vyvyjel a sleduješ ho tak 5 let co Rafa začal vyhrávat..To co tady píše Dappe je svatá pravda jsou v jiné časti kariery..Vetšina tenistů v 30 LETECH UŽ NEHRALA NA TAKOVÉ UROVNI JAKO fEDEX, pokud vubec.Nikdo nepopírá že Federer má prostě na Nadala blok a že je to jeho životní soupeř..
ALE..Nadal a Federer hrají a hrálí ve stejné době a stejných kurtech, jenom v rozdílném věku..začali pronikat do špičky..Federer vyhrál svuj první granslam 2003, Nadal 2005 což je pouze dva roky rozdílu, to že Nadal neuměl hrát ZE ZAČÁTKU na ničem jiném než cihle je jeho problém..proto nevyhral nic jiného než antukové turnaje..potom přišly, změny v tenise...jako je přispůsobování povrchů a míčů , hrají pro styl jaký hraje Nadal a Djokovič...Před 15 lety by Nadal s tím svým obraným stylem od zakládní čáry neuhral na trávě a hardu vůbec nic..Navíc tenisová sezona nejsou pouze 4 granslami a kdyby Federer nevyhral už nikdy žádný granslam, tak jehoo kariera která je na sklonku je více než fantastická a ještě přidá nekolik turnajových titulů...Jsem zvědav zda Nadal bude za 5 let taky tak uspěšný, zda bude jěšte vubec hrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Poučovať o niekoho o úcte a potom ho nazvať hlupáčkom. Ty musíš žiť v strašnom klame.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebud zbytečne negativni...a suchy.
Reagovat
Roger_Federer
Ty sam žiješ v klamstu..??
Reagovat
vojta91
uz tvoje jmeno znamena, ze mi budes oponovat, to je jasne... nevim a jakem svete zijes, kdyz muzes rict, ze Rafa neumel hrat na necem jinem, nez antuce? copak se cely rok hraje na antuce? copak by mohl byt v te dobe 2. na svete jenom kvuli 2-3 mesicum antukove sezony a copak hrac dosahuje vykonostniho stropu ve 22 letech, tedy v 2008, kdy Federera porazil v legendarnim Wimbledonskem finale, respektive v necelych 23, kdy ho opet v legendarni utkani prehral na AO? prober se ty kamo..
btw. karierni grandslam docilil daleko driv nez Federer.. ale jo, jasne- jenom Federerovi nesvedci ten jeho styl no..:-D
Reagovat
Roger_Federer
Federer dosahl karierniho granslamu na Rg 2009,Nadal 2010 na Us open o rok a 4 mesice pozdeji.,tak si to přište oveř než budeš neco tvrdit.
Reagovat
vojta91
Nadal v 24 letech, Federer v necelych 28 vzhledem k veku to bylo myslene..:-) navic bych rekl ze narozdil od Federera jich Rafa jeste par prida..:-D
Reagovat
Roger_Federer
Nadal ješte přida nekolik kariernich granslamu??Ano to je přesne...oba vztoupili mezi špičku v rozdilnem veku..Ano Nadal vztoupil mezi špičku o 3 roky mladši než Federer,protože nemel na antuce konkurenci..Prave proto až do roku 2008 vyhraval pouz Rg.Nevim co na tom nechapeš..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak Björn Borg, kterého Nadal stylem hry dost připomíná, dosáhl vrcholu kariéry právě ve věku 22-24 let, takže tvůj argument je zcela mimo mísu.
Reagovat
vojta91
chtel jsem zde vest seriozni debatu, do doby nez ji nespocet Federerofilu narusilo.. no nic koncim..:-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Obávám se, že vůbec netušíš, co pojem "seriózní debata" znamená. Správně jsi měl napsat "chtěl jsem hloupě provokovat", tvůj styl debaty to vystihuje daleko přesněji...
Reagovat
Roger_Federer
Pro seriozni debatu nemaš argumenty ani schopnosti a vedomosti..Jednoznačne ti jde o provokaci..
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem si uvědomil, že Roger má vlastně trofej z RG neprávem. Pokud neporazil ve finále Nadala, tak si ji vlastně nezasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Tohle jsou geniální názory.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej já osobně teda úplně miluju Rafovu hru a tak, ale myslet si, že RG pro Fedexe, kterýho taky nemám rád, získal nějak neprávem je pytlovina nejvyššího kalibru, tyjo.... sory kámo, ale tohle je názor hoden inteligence 3 letého dítěte
Reagovat
Heather_Fedex
neskutecne! demence nad demenci....
Reagovat
smazaný uživatel
toť Mirku fakt, antuka + 3 sety, a Rožina se veze..
Reagovat
smazaný uživatel
Takže podle tve logiky by mel Nadal vratit všecky tituli,kde ve finale porazil kohokoliv jineho než fedexe??
Reagovat
spaniel
Zas tolik by jich nevracel...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam, že sem z tipovani.cz nalezlo dosti dementu.Tenhle
...24 tam dostaval jeden ban za druhym.Opravdovy odbornik na tenis a hlavne Rogera Federera,
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se svým (pa)stylem zase vyhrál! Už aby se Soda brzo uzdravil!
Reagovat
gocii
a to si mysliš že právě on by ho porazil? jednou se mu to povedlo ale jestli se vrátí tak dovi jak na tom bude
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát je potřeba uznat, že už i ta hra byla přijatelná a vyhrál asi zaslouženě. Horší bylo když vyhrával před těma několika lety, kdy nebyl schopnej zakončit výměnu a servis představoval akorát uvedení míče do hry. To bylo opravdu příšerný
Reagovat
tito
Soda se uzdraví, o tom žádná. Každopádně podobný výsledek už nikdy neuhraje. Viz 2010, kde ho Nadal rozstřílel. Rafa měl v roce 2009 zdravotní problémy od začátku a bylo to jen o tom, kdo ho přehraje. Kdyby to nebyl Soda, byl by to někdo další. Pokud jsi sledoval tenis v tomto roce, tak víš, že ve W ani nenastoupil.
Reagovat
smazaný uživatel
Zo Soderlingom to má tak 10:1 na zápasy, kľudne by sa mohol vrátiť..Aspoň by sa ostatným zvýšila konkurencia.
Reagovat
Tominoo
Zase sa teraz Nadal , Djokovic znicia.. hraju strasny destrukcny tenis.. Neverim ze Nadalovi vydrzi zdravie nejak dlho .. ved to je kamikadze.. a zase federer v klude vyhra turnaj majstrov....

a Wimbledon a OL .. tipujem Rogera
Reagovat
smazaný uživatel
Přání otcem myšlenky...roger se opravdu může na gs spolehnout jen na to, že se ti dva zraní! Vždyť se podívej, kdy naposled Fedex porazil Nadala na gs. Resp. nepřišlo mně, že by se Rafa na FO nějak fyzicky oddělal...
Reagovat
Vojtiik
je to jenom otazka casu, tuhle nadmernou zatez proste nejde vydrzet tak jak to hraji oni dva, samozrejme ze to nikomu nepreju, ale az tihle klauni budou mlit z posledniho tak to roger zase dosbírá po nich, pac hraje tak, ze zraneny neni.. a zase tu bude kupa inteligentu znevazovat vyhry tim, ze je dlouha sezona a ze ostatni uz nemuzou.. je to jejich problem a ne problem sezony:)
Reagovat
smazaný uživatel
Predpokladám, že si vyštudoval medicínu, keď si taký expert na fyzickú kondíciu ;)
Reagovat
dappe
Nikdy mě tyhle dílčí propočty moc nezajímaly, ale docela mě zaujalo, že Federer byl při zisku 11.titulu dokonce o jeden měsíc mladší než Nadal. Docela mě to jako fanouška Federera potěšilo, když si vezmu jak Nadal začal vyhrávat brzo. Na druhou stranu Federer tomu tenisu dominoval opravdu hodně a udělal těch 11 titulů vlastně za 5 let no.

Bude zajímavé sledovat, kolik se ještě povede vyhrát Nadalovi titulů po dosažení 26 let. Jestli třeba přidá ještě i něco mimo antuku, ale bude to čím dál těžší. Třeba ještě i Federer něco přidá. Každopádně tady nejde ani tolik o věk, jako o dobu, po kterou už hrajou na vrcholu a jsou pod neustálým tlakem. Říká se, že těch 8 let je zhruba tak maximum, uvidíme. Můj názor je, že RG ještě určitě vyhraje, taky záleží jací hráči se v nejbližší době objeví.
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasne, ze fanatikFansFederer patri uz do muzea - opravdu muzete jen vzpominat, jak snažší to bejvavalo v Té slabší tolikrat zmínené eře. Cislo 11 je velice sympaticke a motivujici na dostupnost čísla 17 ! V Paris bude na sklonku kariery atakovat desítku...a kazdopadne si take dalsi jine přivlastní...nÓÓ a je to. Smiřte se s tim ! Bůh s vama

Vim, ze Pe3k cely svuj zivot psat bude.....Roger je nejlepsi....ono vlastne, mu uz nic jineho nezbejva
Reagovat
Roger_Federer
Žadna slabši neexistuje...definuj..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic pohořel, tak už zase fandíš Nadalovi?
Reagovat
dappe
Ty nefandíš Djokovicovi ani Nadalovi, jen prostě proti Federerovi. Nechápu jak na tom může být někdo tak špatně a psát takový nesmysly, navíc pravidelně. Jak ty o někom můžeš psát, že je fanatik, to je neuvěřitelný. Dnes se hrálo finále dvou tvých udájně oblíbených hráčů, a ty tady po něm řěšíš nejvíc Federera.

Hlavně si uvědom, že Federer nemá tolik fanoušků, kvůli tomu kolik toho vyhrál, ale úplně z jiných důvodů. Ve sportu fandíš oblíbencům, které máš z nějakých důvodů rád. To že je Federer nejúspěšnější hráč všech dob je pro nás jenom bonus.
Reagovat
smazaný uživatel
jak dlouho byl Nadal světová jednička? kolik vyhrál turnajů?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nejak nemuzu pochopit, proc resis Federera, po zapase Djokovic Nadal. Nemas ho rad to se da jeste pochopit. Tvuj kun ho poslal domu, chapu ze mas radost, ale proc tady resis to, ze je Roger za zenitem a proc ho odepisujes. Copak semi na GS je spatnej vysledek? Neco za co by se mel stydet? Uvedom si ze, semi na GS je pro spoustu tenistu vrchol kariery.... Federer pro naprostou vetsinu lidi bude nej tenista a bezesporu nejvetsi osobnost tenisu, o tom se pochybovat neda, a ty na tom nic nezmenis. Nezmeni na tom nic dokonce ani Nadal, i kdyby tech GS vyhral 25, porad to bude kluk ze Spanelska, kterej umel hrat tenis. Kdezto Pan Federer je jen jeden:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kluci sorry, vas ale nepovazuji za Fanatik. Mel bych to soukromě psat tem ktery myslim.... byla to cilena provokace.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si to nezaslouzi - sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Rafo ještě šest Grnad Slmu a předběhneme i Rogírka ted ještě Wimbledon US open a pak v příštím roce čtyři a Rogírek pukne závistí žes ho předběhl .
Reagovat
smazaný uživatel
A teď trochu té reality...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je nejlepší a myslím si že ještě minimálně takové dva roky ho v Paříži nikdo neporazí sice by si zasloužily vyhrát taky David Ferrer i ten Novak ale pokud Rafovy bude sloužit zdravý a forma tak minimálně 2 roky by ještě mohli být jeho pak s přibývajícím věkem už to bude horší a horší protože antuka je nejtěžší povrch vůbec , gratulace Rafo .
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Rafovi k dalšímu triumfu na French Open a 11 titulu na grandslamech, dovolím si tvrdit, že pokud mu zdraví bude sloužit, určitě ještě na pařížské antuce nějaký ten titul přidá, i když to bude mít v dalších letech těžší a těžší... letos měl však vyjímečnou formu, kdy mu pouze Almagro a Djokovič dokázali v jednom setu sekundovat... Bravo a teď už se zbývá těšit na Wimbledon...:-)
Reagovat
gigin
Djoko mu jeden set vzal.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, máš pravdu, byl mu největším a nejvyrovnanějším soupeřem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Diletante, amatere, zbabelče .... Prave jeho totalne předalany servis, ho posunul v prelomu let 2010 / 2011 na kralovslkou trvajicí uroven !!! Vubec nema smysl, te odkazovat na videa potvrzujici evidentni zmenu....protoze jsi pomalý¨a křivý. Federer/Djokovic je nastrojem kopirovat dokonalou techniku sevisu.

Proste to nevyšlo / bohužel

Rozdil mezi nama je v tom, ze tys fandil prohre Rafela, kdezto ja fandil vitezstvi Novaka - jestli tomu rozdilu vubec rozumis
Reagovat
smazaný uživatel
Mýlíš se. Pe3k, já i koneckonců ostatní jsme fandili Novakovi, protože jsi slíbil, že když Novak vyhraje, tak se sbalíš a půjdeš do prdele.
Reagovat
Pe3k
Piš pls někomu kdo je na tvé inteligenční úrovni, např. kůň po transplantaci mozku...Servis je to co Djokovice sráží, nikoliv to co mu pomáhá. A Federera k němu vůbec nepřirovnávej, jeho servis je jiná liga...
Reagovat
Pe3k
:D ROFL, máš recht to byl nejlepší důvod proč fandit Djokovicovi. Btw. už jen z toho, že ten pyj používá háčky a čárky jen v určitých slovech poukazuje na jeho duševní poruchu...
Reagovat
smazaný uživatel
První, na co jsem pomyslel, když Nadal proměnil mečbol, nebylo to, že se Rogerovi zase přiblížil v počtu GS, nýbrž jsem si v duchu řekl: "Tak jsme se toho šílence zase nezbavili...".

Jinak pravopis tohoto individua je značně ovlivněn tím, že je to cizinec, jak sám o sobě píše. Nicméně si myslím, že ani s úhlednými odstavci by komentáře čtyřiadvacítky nestály za nic. Prostě je to případ, at´ píše jakýmkoliv stylem. Ta zprzněná čeština tomu ale ještě dodává "šmrnc".
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre, takze lepsi servis ma Berdych(no to sna né), Ferer(no to snad né), Nadal(no to snad né), Del Potro(no to snad né), Tipsaservič(no to snad né), Muray(ani ten ho nemá lepší), ....SNAD - Tsonga / vím, ze ty blbe budes zminovat habány co sazí jen na tu jednu kartu....
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je vzálená budouctnost velkou záhadou... V případě Rafy to může být zranění stejně tak u Djokoviče, u Rogera jde o to, zda bude mít v danou chvíli formu a jak na tom bude psychicky... U něj se o zdraví nebojím. Přiznám se, že mi nevadila finále Rafa vs Roger, ale s Djokovičem, který vyhrává to je zase o něco zajímavější.. Pokud jde o Roland Garros to bude asi tak 2 roky ještě patřit Nadalovy... Důležité je, že Nadal už snad definitivně odstranil svůj komplex vůči Nolemu a už to nebude tak jednoznačné... Ale Roger se už nesmazatelně zapsal do historie, takže se o žádný další GS ani snažit nemusí.. všichni ví, že svého času byl na gs neporazitelný (kromě RG :D) Každopádně se těším na Wimbledon, snad někdo i z top 10 dokáže Noleho porazit.. Mým tipem na W je Andy, na antuce nemá šanci ale podle mě na W má a potěšilo by to i všechny Brity :D Přesto stále držím palce Rafovi, je jeden z nejlepších tenistů vůbec a na W má vynikající výsledky.. U něj by mi stačilo u gs číslo 14 :D Vamos RAFA, byl jsi skvělý !!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem měla raději finále Rafa vs. Roger..bylo to "líbivější"..:)).ale pokud Rafa vyhrává, tak je mi to vcelku jedno..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte,kde bych mohl znova vzhlednou tento zápas ?
Reagovat
a.magerova
Určitě se to tam objeví, ale asi až zítra.
Reagovat
smazaný uživatel
První, na co jsem pomyslel, když Nadal proměnil mečbol, nebylo to, že se Rogerovi zase přiblížil v počtu GS, nýbrž jsem si v duchu řekl: "Tak jsme se toho šílence zase nezbavili...".

Jinak pravopis tohoto individua je značně ovlivněn tím, že je to cizinec, jak sám o sobě píše. Nicméně si myslím, že ani s úhlednými odstavci by komentáře čtyřiadvacítky nestály za nic. Prostě je to případ, at´ píše jakýmkoliv stylem. Ta zprzněná čeština tomu ale ještě dodává "šmrnc".
Reagovat
smazaný uživatel
První, na co jsem pomyslel, když Nadal proměnil mečbol, nebylo to, že se Rogerovi zase přiblížil v počtu GS, nýbrž jsem si v duchu řekl: "Tak jsme se toho šílence zase nezbavili...".

Jinak pravopis tohoto individua je značně ovlivněn tím, že je to cizinec, jak sám o sobě píše. Nicméně si myslím, že ani s úhlednými odstavci by komentáře čtyřiadvacítky nestály za nic. Prostě je to případ, at´ píše jakýmkoliv stylem. Ta zprzněná čeština tomu ale ještě dodává "šmrnc".
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíte si, že by mohl Rafa překonat Rogera v počtu GS?Za předpokladu, že třeba vyhraje roland garros ještě 2 x + k tomu přidá něco jinýho?
Jinak chování Djokoviče se mi zdá dost nesportovní, to mlácení raketou do lavičky a empajru je dost brutal, nevadí mi, když rozbije raketu o kurt, ale proč ničit jiný věci?Taky se po zápase dneska tvářil spíš nasraně než zklamaně, to podle mě proto, že je nafoukanej...co si o tom myslíte?
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, Roger šancu na GS stále má. Nadal je stále relatívne mladý..Ťažko sa to odhaduje, navyše je tu Djokovič, ktorý v tejto forme môže vyhrať kľudne ďalších 10 GS...
Reagovat
Pe3k
Jistě, že může. Otázka je, bude to znamenat, že je lepší? Nebude...Co se týče Djokovice, měl by s tou raketou mlátit do své hlavy (jako Južny), protože tam se skrývá hlavní problém, lavička za nic nemůže.
Reagovat
Matti
Myslím, že Nole se chove dost sportovně. Že je temperamentní a rozmlátí raketu je věc druhá. Ale dokáže ocenit soupeře a i těžkou dnešní porážku nesl statečně. Stejně jako Rafa ty 3 předchozí. Co se týče Rafy a jeho konečného čísla v grandslamu - škoda, že loni aspoň jednou Noleho ve finále neporazil. :-)
Reagovat
Heather_Fedex
bnohuzel se obavam, ze kdyz to takhle pujde i nadale, tak my eleganovci budeme muset sklonit hlavu a s velkou hrci v krku uznat: rafa je lepsi....
Reagovat
spaniel
Taky jsem zvědavý jak se to bude vyvíjet, odhadnout se to nedá, věechno je možné. Ale jedno je jisté, ty poslední se už přidávají velice těžko a pomalu. A kdo je nejlepší? Statistiky jsou různé, třeba Nadal teď překonal Borga, ale Borg skončil v 25 letech. Takže stejně někdo může říct, že Borg byl lepší. Pro mě to bude Federer i kdyby někdo získal víc GS. Prostě proto jaký je jeho tenis.
Reagovat
a.magerova
Rafa doufám Rogera nepřekoná v počtu GS (mé zbožné přání).
Nole - mlácení do čehokoli - no a co?! Tak byl nasranej, tak si praštil - bych v tom neviděla problém - komentátor říkal, že sponzor uvedený na lavičce Nolemu ještě připlatí za větší pozornost než před rozbitím :-))).
Nole po zápase nasranej - no a kdo by nebyl - ukončit zápas dvouchybou - to jsem byla i já a to jsem dnes přála vítězství Rafovi :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, špatná reklama - taky reklama. :-))) A co se té dvojchyby týče, tak to si snad nepřáli ani fanoušci Nadala. Jednoznačně to kazí dojem z celé téměř čtyřhodinové bitvy a není to důstojné.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal ma před sebou pomalu ale jiste konec kariery, dele jak 2 roky už takto hrat nevydrží.. A pokud by mu nahodou vydrželo zdravi, a vyhral
Rg ješte 8x za sebou tak to sneho lepšiho a uspešnejšiho tenistu neudela..
Reagovat
Matti
Jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo. Dvojchyba je bod jako jiný. Pokud by Nole ten mečbol odvrátil, tak utkání se mohlo zlomit v jeho prospěch. Nebudu pokrytec a nebudu tvrdit, že jsem chtěl ať Nole vystřihne z 2 podání Rafovi nechytatelnou pecku.
Reagovat
smazaný uživatel
To jistě, dvojchyba je bod jako každý jiný. Ovšem aby uzavírala takto dlouhý a důležitý zápas, to prostě není důstojné. Já sám nevím, jak bych se zachoval, kdybych takhle proměnil/neproměnil mečbol. Radost bych určitě měl, ale po zemi bych se asi moc neválel (to není narážka na Nadala). Prostě bych si asi jen klknul, sevřel bych pěst, zapumpoval si a šel si podat ruku se soupeřem. Taktéž kdyby mi soupeř např. v pátém setu vzdal.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak..Nehrajme sa na svatuškárov..Prial som si tú dvojchybu,rovnako ako som si ju prial po kazdom skazenom prvom servise supera :)..Pre nezainteresovaneho nedostojny koniec,ja som vsak bol zainteresovany..Pre mna to bola najkrajsia vymena turnaja..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, nicitel rekordu. 3x zmemoznil kalendarni GS Federerovi a 1x Djokovi:( Ovsem vyhral zaslouzene, to se mu musi nechat, i kdyz ho nemam rad...
Reagovat
Heather_Fedex
jo, minimalne 1-krat si to mohl odpustit :) myslim to zniceni rogerovho rekordu...
Reagovat
spaniel
Rafa tím získal nekalendářní antislam :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Rafa mal podobnú príležitosť v Austrálii...Ale zlyhalo mu zdravie, resp. tá prehra s Ferrerom nebola úplne košér...
Reagovat
pepi
ano,to byla velka skoda ale mohl si za to tenkrat sam. porad si neuvedomil ze je potreba taky odpocivat kor kdyz je clovek zrovna nemocny
Reagovat
smazaný uživatel
čtyřiadvacítka zůstává, opět zase přesná (prosím tiskněte si mé odhady...jsou unikatni), trochu zklamaná, ale také mírně potěšena samozrejme Rafaelem.

Podobneho kluka, co uz sahal na kompletni Grandslam - jen težko zažijem !

------------------------

rybář Pe3k zas a zas neskutecne tragicky "ze Novak neni kompl.hrač ! / takřka 4 mejďry v řadě ! vzpamatuj se ty kanále
Reagovat
Pe3k
Federer byl 3 x ve finále všech gs v roce což se nepovedlo ani Nadalovi, ani Djokovicovi...Tragický je jen tvůj pravopis a Djokovicův servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker má stále 25 rokov, dokonca ich oslávil len nedávno. Šancu na kompletný GS ešte možno mať bude, hoci to bude sakra ťažké
Reagovat
Pe3k
To teda bude. Pro něj bude těžké nyní vyhrát cokoliv, podobně jako pro Nadala loni. Rafa ho 3 x v řadě skolil a já rozhodně nejsem na straně těch co tvrdí, že to byl Rafův jediný letošní gs. Naopak minimálně 1 ještě Nadal přidá.
Reagovat
smazaný uživatel
čtyři a dvacítka může jít tak maximálně doprdele jeslti chceš ban tak není problém .
Reagovat
Pe3k
On banů dostal už dost, ale založí si novou přezdívku...Každopádně tam kde slunce nesvítí by jít měl, ale mu to nevysvětlíš, protože je dutý jak bambus.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je z veľkej časti o psychike a preto je pre Nadala svojim spôsobom najťažšie vyhrať Paríž. Ten má už za sebou, v tejto fáze sezóny už naozaj nemá čo stratiť, môže hrať uvoľnen a ak bude mať šťastie, môže ešte nejaký ten úspech pridať..To či sa to podarí sa dozvieme o pár mesiacov.

Mimochodom, pred Wimbledonom som písal, že Rafovi stačí vyhrať jeden zo štyroch GS, na ktorých bude štartovať a do 30r. má 16...Nakoniec vyhral ten posledný, hoci tri finálové účasti boli nadplán..
Reagovat
tito
Samosebou takovou možnost si připouštím. Respekt, že to píšeš.
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mám konečne za sebou. Padol mi obrovský kameň zo srdca. Posledné tri dni som si moc neužil, hlavou prebiehali všelijaké myšlienky. Životne dôležitý zápas Rafael však zvládol. Prehrať doma v Paríži a opäť s Djokovičom, to by malo asi fatálny vplyv na jeho ďalšiu kariéru. Takto znížil finálovú bilanciu na 2:3 a možno bude mať aké-také šance aj na iných povrchoch.

Novak je stále najlepší tenista na svete, Nadal bol vo finále poraziteľný. Kariérny grandslam určite raz dosiahne, možno aj ten nekalendárny, no určite sa viacerí zhodneme na tom, že v kontexte tenisových dejín by nebolo správne, aby sa mu to podarilo už na prvýkrát. Nech si to chlapec odmaká. Dnešok nám však ukázal, že Nadala na antuke poraziť môže, možno sa mu to podarí už o rok, možno Nadal vyhrá v Paríži 10 titulov, kto vie..Zatiaľ je všetko tak, ako má byť..Som spokojný.

Skončila sa podľa mňa jedna epizódka tenisovej histórie, nechcem tým povedať, že sa Nadal s Djokovičom už nikdy vo finále neststretnú, sú jasne dvaja najlepší tenisti súčasnosti. No som si istý, že vo Wimbledone, OH a US Open bude finále v inom zložení.

P.S - Nadal dneškom vyrovnal Federerov rekord o ktorom sa moc nehovorí. Je to už 8rok za sebou, kedy vyhral nejaký GS. O rok sa môže stať rekordérom.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, to máš samozřejmě pravdu. Také působivé.
Reagovat
Pe3k
Ten rekord drží Federer, Sampras a nyní i Nadal. Gratulace.
Reagovat
Pe3k
Chápu, že jsi blahem bez sebe a píšeš kapku z cesty, ale jak mohla dnes skončit jakákoliv etapa historie? Není ani polovina sezony a Nole s Rafou sou stále mladí kluci a snadno se může stát, že těch gs finále spolu ještě sehrají více než 10...
Reagovat
smazaný uživatel
No veď to vyplýva predsa z kontextu, nie je to žiadna etapa, len epizódka 4 finále GS v rovnakom zložení, ktoré sa na chvíľu preruší...Určite sa vo finále ešte veľakrát stretnú..
Reagovat
gigin
Pěkně jedeš do Djoka !! :-O Ale tak na Rogera už to bude stačit vždycky ...
Reagovat
Pe3k
Sorka nooo, ale tak sám řekni, že si spoko s tím jak naložil s dnešní dohrávkou...Hlavně ten jeho servis, má break a hned první podání selže, to je neodpustitelné.
Reagovat
gigin
Tlak. Nervy. Situace. Kluk má 25 roků. Mne kdyby tam postavili, tak se třepu, jak kdybych sežral robertka ....
Reagovat
Pe3k
:D Tak jasné, ale na druhou stranu je to světová jednička a zkušeností už má dost...Respekt jak to bereš v klidu :)
Reagovat
Roger_Federer
Tuhle vetu, ti ješte letos nekolikrat omlatim o hlavu....
Reagovat
a.magerova
Souhlas !!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Psi stekaji, ale karavana kraci dal." ;-)
Reagovat
tito
Děkuji za opět plodnou spolupráci! Teď ještě popohnat Ryana. Je to paradoxní. Na čem se domlouváme funguje, to, na čem nemusíme, trochu vázne. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
napodobne! :-)) Spoluprace sice byla jeste delsi, nez jsem planovala a pri obvykle udernosti nam zrovna ten posledni trochu zahaproval, presto spokojenost! Gratulace Rafovi! :-) Jinak - myslim, ze spolecna domluva vice svazuje a nuti k vetsi zodpovednosti... :-)) B.R.R. stale zije!
Reagovat
fazil
Huraaaaa, Jugoslavec nevyhral... Konecne vyhral ten LEPSI a ne ten s vetsi KLIKOU!
Reagovat
smazaný uživatel
Nač hned nadávat do Jugoslávců. A Nadal byl lepší a kliku měl tak maximálně Djoker v Austrálii, jinak byl vždy lepší Novak a vyhrál zaslouženě.
Reagovat
fazil
australie haluz s andym 75 v patym, haluz s rafou 75 v patym, tady haluz ze seppim a hlavne s tsongou. letos pro me zaslouzene vyhral jedinej turnaj a to v miami. a jugoslavec to je, pardon srb, to neni nadavka
Reagovat
Malda
S tou klikou bych byl velice opatrný. Pořádnou dávku štěstí měl včera Nadal když začalo pršet.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Se hodně divím že z match bollu Rafy a druhého servsiu Djokovič riskl podání za takového stavu trošku nelogické nechápu proč nezkusil to v mezihře ale on spíš riskne druhý servis , no možná v tom hrála i nervozita těžko říct.No kdyby se hrálo za slunečného počasí už včera a nechcálo by vůbec tak mohl Rafa vyhrát tři nula na sety a nemuselo se hrát dneska .
Reagovat
Madrileno
nevadi, kamo. Hlavne, ze vyhral Rafa. Cely turnaj byl nejlepsi.
Reagovat
tito
Na USO 2011 s Rogerem riskoval a vyšlo to, s Tsongou taky riskoval a vyšlo to. Prostě umí v kritických situacích zapnout a jít do rizika. Tentokrát to prostě nevyšlo. Kdyby dal opatrný druhý servis, tak Rafa by to pravděpodobně zametl. Ono mu až tak nic jiného nezbývalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 4:5, 5:6 nie je ľahké podávať..Rafa tak stratil minulý rok zápasy v Madride aj v Ríme. Nole zaváhal s Tsongou a Nadalom a ani Roger to s Novakom dvakrát neustál. Tenis je proste šport, kde rozhoduje viac hlava, než ruky a práve preto sú v týchto situáciách omyly naprosto prirodzené.
Reagovat
Madrileno
Super, rekord je tu :-) Ale mel jsem v koncovce 4. setu nervy, jit to do 5.teho, urcite by vyhral Nole. Zklamal me Roger, cely turnaj jsem se tesil na jejich finale, ale tohle taky nebylo spatny.
Reagovat
smazaný uživatel
s čeho tak usuzuješ ? si myslíš že by to zabalili ? dneska Rafa hrál 100krát líp jak včera hrál jak ve čtvrt a semifinále to byl ten dobrý Rafa a myslím si že by zvládl i pátý set .
Reagovat
Madrileno
Myslim, ze by se Rafa slozil v tom 5tem setu. Jeho psychika je vyhlasena, ale tohle by nerozdejchal, vzpominky na predchozi zapasy s Nolem, apod. A navic, letos prohranej zapas s Nandem v Madridu byl taky hodne o nervech.
Reagovat
tito
Máš pravdu( jde samozřejmě o to, jestli by v pátém nezačala pracovat i Noleho psychika, což je velmi reálné) až na ten Madrid. Ten zápas a vše co tomu předcházelo, jsem sledoval. Tam si troufám tvrdit nešlo o strach ale o na......st na celý turnaj.
Reagovat
a.magerova
K titulu i rekordu.
Reagovat
Pe3k
Že Djokovic nebude zase vykládat žvásty o tom jak je kompletní tenista. Ocenil bych kdyby mu někdo už konečně řekl, že nemá servis a že je to ostuda pro světovou jedničku. Do kompletního tenisty má hooodně daleko.
Reagovat
Padme
Proti Rogerovi podával výborně a hlavně líp servíroval. Každopádně psychika je psychika a funguje dokonce i na něj. Škoda Tsongy, že to neurval. Vítěz by byl ale stejně zaslouženě stejný.
Reagovat
Pe3k
Btw. dlouho světovou jedničkou stejně nebudu, protože ho Nadal porazil 3x v řadě a přestal se ho bát a nic mu nebrání v tom vyhrát ještě další gs i v této sezoně.
Reagovat
Padme
oprava: líp returnoval :)
Reagovat
Pe3k
Já bych vypíchnul 3 věci, které Novakovi chyběly. Nasazení, přišlo mi, že ze sebe téměř nikdy nedává vše co v něm je, tam by se měl učit od Nadala, který hraje furt na 110%, taktika to byla dnes parodie na taktiku co předvedl Djokovic a servis, pokud se ho nenaučil dodnes, už se ho nenaučí nikdy....
Reagovat
Heather_Fedex
pe3ku chapu, ze jsi nastvany, ale tyhle kecy si odpusti....na nadala na antuce nemel ani roger v casech nejvetsi slavy....ja verim, ze se stane tradici, to co bylo v letech 2005-2007, ze antuku opanuje nadal ale vse ostatne zhrabne hrac, kt. vynika na tvrdych povrsich....
a jinak, gratulace k sedmicce. ale uz by to chtelo vyhrat i jiny titul, nez barcelona, monte carlo a roland garros:)
Reagovat
Pe3k
No Roger na něj měl, ale nikdy to nedotáhnul, vždy selhal psychicky. Kdežto Novak ho může porazit ne všech površích. Sem fest nasraný no...ale co už, jdu na ryby :D
Reagovat
Padme
Djoker je tuto sezónu nějaký polovičatý. Loni útočil a teď se spíš brání a zabere až musí, Nadal je na antuce prostě téměř bezchybný a snadné míče vrací vítěznými údery. Jediný čím mohl Novak vyhrát bylo útočit blíž k čarám, což mu spíš lítalo mimo.
Reagovat
Labi
uf! ještě že to takhle dopadlo, nedokážu si představit, že by to vhrál Djokovic, který kdyby měl proti sobě soupeře který se nepokaka (Seppi) z toho že vede 2:0 na sety tak vyhraje, s Tsongou taktéž. Njevíc si to zasloužil opravdu Rafa ...Nole měl neskutečné štěstí v osmifinále i čtvrtfinále. Ještě míň si finále zasloužil asi Roger , který se běhe 2 týdnu nedokáza dát dohromady, největší radost ale mám že skončila antuková sezóna. Nadal si splnil svou povinnost a nebál bych se říct, že jeho grandslamové tituly jsou pro tento rok uzavřeny, nikde totiž nebudu fungovat ty jeho šílené rotace tak jako na antuce. Djokovic ted nemusí smutnit ten ještě letos o své vrcholy bude bojovat jak na trávě tak na betonu. Největší otazník je Roger, který se doufám připraví nejlíp jak jen bude moct motivaci mmá obrovskou a hned we wimbledonu si myslím že bude letos poprvé atakovat GS titul....nejkrásnější a doufám nejreálnější scénař by byl kdyby po OH přeskočil Rafu v žebříčku, dotáhnul se na Djokovice se kterým by se pak utkal na US Open o post světové jedničky, při současné situaci si myslím že to je docela reálné pokud Roger najde svou formu z Inidana wells a Madridu
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, máš pravdu, že kdyby Roger vyhrál Wimbledon, tak se pravděpodobně jedničkou stane. Ale osobně si to teda představit nedokážu.
Reagovat
Labi
výhoda i nevýhoda je to že na trávě nemá supeře na druhé straně kurtu ale sám v sobě a pokud by se dokázal srovnat hlavně psychicky, tak si to dokážu velmi dobře představit
Reagovat
Pe3k
Nechci nijak podceňovat Rogera, ale aby vyhrál W musel by mu někdo odstranit Djokovice i Nadala a pak ještě sám zahrát proti Rogerovi zle...Největší šanci má na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě to psychický srovnání je pro mě nepředstavitelný. Rafa by musel mít v QF Berdycha a Djokvoic Tsongu, pak možná :)))
Reagovat
Labi
sport je především o psychice, Roger sám říkal že na RG vzpomínasl na rok 2009 kdy triumfoval v Paříži ale pak si asi uvědomil, že tehdy byla jiná situace, vždy do zápasu vlétnul, když hrál to co umí tak odpověd nedokáži najít ani nadal ani nole, bohužel pak se něco stane a jeho udery končí v autech a není si tak sebejistý, myslím že letošní RG bylo pro něj velkou lekcí a pvně veřím tomu že sebedůvěru v sobě najde
Reagovat
smazaný uživatel
By ti Fandina dala, v jejím světě tenis o psychice není vůbec - všichni chtějí vyhrát, což stačí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Úplne zabúdate na servismanov..Rafa a Nole padnú, ak sa im do cesty postaví Raonic, alebo Isner...Rovnako to platí aj pre OH, kde sa hrá iba na 2 víťazné sety..Tam budú mať bombardéri ešte väčšiu výhodu..Tsonga a Berdych budú taktiež veľmi nebezpeční, určite aj pre Rogera..Jeden z tých tenistov sa zaručene postará o prekvapenie..
Reagovat
spaniel
Máš recht. Bombardéři můžou zavařit každému a toto léto by se mohlo stát výjimečné novým vítězem GS od Del Potra. Jinak myslím, že i když je Novak považován za tenistu s nejlepším returnem, tak v zápasech proti Isnerovi/Raonicovi má lepší return Roger. Jeho blokované returny jsou jistější. Každopádně doufám, že Roger něco získá a pokud ne, jsem za zbrusu nového vítěze.
Reagovat
spaniel
Máš recht. Bombardéři můžou zavařit každému a toto léto by se mohlo stát výjimečné novým vítězem GS od Del Potra. Jinak myslím, že i když je Novak považován za tenistu s nejlepším returnem, tak v zápasech proti Isnerovi/Raonicovi má lepší return Roger. Jeho blokované returny jsou jistější. Každopádně doufám, že Roger něco získá a pokud ne, jsem za zbrusu nového vítěze.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, súhlasím..Aj preto píšem, že Isner a Raonic sú väčšou hrozbou pre Nadala s Djokovičom, než pre Rogera a Murrayho napríklad..Presvedčil som sa o tom, už aj v IW, kde John vyradil Novaka..Dlho som ten zápas privolával, a po ňom som sa utvrdil v presvedčení. Nole totiž zvykne mať výpadok pri vlastnom servise a na tráve to môže byť osudné..
Reagovat
Fandina
Fandinin svět :_) ... úsměv ... vyhraje ten tenisově lepší, protože vyhrát chce každý, ale zvítězí jen ten, kdo hraje líp. Nebo při vyrovnaném zápasu má víc štěstí v koncovce, protože v podstatě se vždycky hraje o dva vítězné míče v řadě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
There is always space for Roland Garros trophy. :D nádhera
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace největší Dokázal co měl Antukový král
Reagovat
Sonja
Takže ano, Rafa si to vážně zasloužil:-)...gratulace!
Reagovat
Pe3k
Gratulace Rafovi. V turnaji byl nejlepší hráčem a po zásluze vyhrál. Včera kdyby se nepřerušovalo, tak by to nejspíš vyhrál Djokovic, ale pokud ten týpek neumí servis tak je jen dobře, že to nevyhrál, protože to je ostuda...Ještě že už je FO konec.

Nezbývá než doufat, že ve finále Wimledonu bude jiná dvojice než Djokovic a Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jenom teorie, ale...pokud by RG vyhrál Djoker, Nadal by spadl na třetí pozici a ve Wimblasu by mohl být teoreticky nalosován do poloviny právě s Djokerem, jelikož to za posl. roky většinou takto bývá, že je do jedné poloviny pro příp. SF nalosována jednička s trojkou a do druhé dvojka se čtyřkou.
Reagovat
Pe3k
Asi ano, ale to už je jedno, protože Djokovic ten kosočtverec neumí podávat a dává dvojchyby zásadně jen v situaci kdy má soupeř breakbol nebo matchball :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na mečbol to bylo podruhé za krátkou dobu. Takhle ukončil i finále v Římě před měsícem, také proti Nadalovi.
Reagovat
gigin
Rafaelovi k vítěztví. Gratulka všem jeho fanouškům. Speciálně titovi a Forehandovi. Mazki ty můžeš už být v poho, ne? Nole - super turnaj, díky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak urcite ale ako som pisal pre tenis bude dobre ked si pridu na svoje aj iny hraci a ich fanusikovia myslim ze je na case aby sa dockali fanusikovia andyho alebo rogera vo W.
Reagovat
Matti
Kdo na to bude mít, tak tam bude. A já se zlobit nebudu, když bude složení stejné.
Reagovat
tito
Díky. Vím jak vám je - o to víc si toho vážím. :-)))
Reagovat
Matti
Jak už jsem psal, ale jinde - veliké díky za včerejší dešť. Protože včera Nole ve 3 setu vypadal nezastavitelně. A já jsem rád, za každé finále, které Rafa proti Djokovi vyhraje, poněvadž to bude težší a těžší. Gratulace Nolemu k finále a včerejšímu výkonu. Dnes ho zradilo to, co jsem čekal, že spíše zradí RAfu. Hlava.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je tím, že do ní hned na začátku mlátil raketou...
Reagovat
tito
Souhlas S Mattim. Včera, kdyby nebyla hra přerušena, měl Nole reálnou šanci zápas vyhrát. Ve třetím setu předvedl excelentní výkon. A na ty poznámky, které budou znevažovat jeho dnešní hru, kašlete. Nikdo z nás si nedokáže představit ten tlak, pod kterým hráli jeden jako druhý. Respekt Novakovi!
Reagovat
Sonja
Já jsem v pohodě:-)...akorát se hlídám, abych nečetla ty blitky tady, to by mi mohlo zkazit náladu:-D
Přeju to samozřejmě i tobě, tito...a Forehandovi, vy jste tu snad jediní rozumní Rafovi fanoušci:-)) Mějte se.
Reagovat
Sonja
*slitky...samozřejmě:-((:-D

(to mám od gigina:-/)
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem Gigine..Veľmi si to vážim, celý tvoj prístup k tenisu. Triezve názory, žiadne vášne..Tak to má byť ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužil si to, během celýho turnaje byl jednoznačně nejlepší, ve finále byl taky lepším hráčem. Gratulace k rekordu, na antuce ho asi nikdy nikdo nepřekoná.

Ale Nolemu taky, vyrovnal rekord Rogera, třeba dostane šanci ho i překonat a mít jako první ten GS. Měl vypadnout už s Tsongou, takže může bejt jen rád za zisk bodů.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jakej rekord vyrovnal?
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál 27 zápasů na GS v řadě, ne? :)
Reagovat
spaniel
Ještě musí jednou ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí, jedná se o rekord, kterej sám Roger vyrovnal.
Reagovat
Mark976
gratulace Rafovi - je opravdu nejlepší antukář všech dob!!!
Reagovat
Andrew89
RAFA!!!
Reagovat
smazaný uživatel
GRATULUJEM RAFOVI..... uzasne sa tesim, ze dostal na zadok Djokovic. aj ked podmienky boli otrasne....velke KLOBUK DOLU
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že nepokračovali včera, tak nadšený bys nebyl. Dnes tam ale bylo spousty chyb.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist