Robredo v boji první letošní finále vyzve oblíbeného Wawrinku

13. 4. 2013, 10:30
Aktuality 3
ATP CASABLANCA - Tommy Robredo v pátek na antuce v marocké Casablance vyřadil turnajovou čtyřku Benoita Paireho a zahraje si tak o první finále po více než dvou letech. O něj se utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou, se kterým má aktivní vzájemnou bilanci, ale který si v Maroku udržel neporazitelnost i po šestém zápase.
Tommy Robredo

Tommy Robredo na antuce v Casablance porazil už tři soupeře a letos postoupil podruhé do semifinále. Po Francouzi Rufinovi a Němci Kamkem zdolal ve třech setech 7-6 2-6 6-0 i čtvrtého nasazeného Francouze Benoita Paireho, kterému ve třetím setu povolil uhrát jen 12 fiftýnů.

"Byl to velmi těžký zápas, Paire je hodně talentovaný. Dnes bylo hodně důležité vyhrát první game závěrečného setu. Poté už nebyl psychicky dost odolný a já využil své šance. Jsem šťastný, že jsem tu už v semifinále a doufám, že můžu jít ještě dál," komentoval třicetiletý Robredo, který hrál finále naposledy v únoru 2011 na antuce v chilském Santiagu, kde se nakonec také dočkal svého posledního z 10 titulů.

O finále v Maroku si bývalý pátý hráč světa Robredo zahraje s nejvýše nasazeným Stanislasem Wawrinkou, se kterým vyhrál 4 z 5 vzájemných duelů, na antuce dokonce ve dvou zápasech neztratil ani set. Ovšem už pět let spolu nehráli.

"Robredo je velmi dobrý hráč. Minulý víkend jsme spolu trénovali a mohl jsem vidět, že je ve skvělé formě. Budu muset převzít iniciativu a hrát agresivně. Vždycky je těžké ho porazit," řekl Wawrinka, který v Maroku v šesti zápasech ještě neprohrál - v roce 2010 získal titul a letos přidal další dvě výhry.

Po prvním prohraném setu s Kavčičem se už Wawrinka rozjel a v posledních čtyřech setech ztratil jen 6 gamů. Ve čtvrtfinále smetl za hodinu hry 6-1 6-2 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze, kterého na antuce porazil až na třetí pokus.

"Jsem velmi spokojený s tím, na jaké úrovni dnes moje hra byla. Do Casablanky jsem se vrátil, abych tu znovu získal titul," prohlásil osmadvacetiletý Švýcar.

Druhé semifinále obstarají papíroví favorité. Poprvé mezi čtyři nejlepší hráče antukového turnaje se v Maroku dostal druhý nasazený Jihoafričan Kevin Anderson, který porazil dvakrát 6-4 Slovince Grega Žemlju.

O finále se finalista z letošního Sydney utká s Martinem Kližanem, který se do semifinále dostal potřetí v kariéře poté, co zdolal 7-5 6-1 Nizozemce Robina Haaseho. Třiadvacetiletý Slovák svého největšího úspěchu dosáhl loni na podzim v hale v Petrohradu, kde slavil překvapivý triumf.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 467.800 eur)
páteční výsledky (12. 04. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (1-Švýc.) - García-López (Šp.) 6-1 6-2
Anderson (2-JAR) - Žemlja (8-Slovin.) 6-4 6-4
Kližan (3-SR) - Haase (7-Niz.) 7-5 6-1
Robredo (Šp.) - Paire (4-Fr.) 7-6(4) 2-6 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Bob
Co to? Robredovi Stanovo styl sedí natolik, že s ním má bilanci 4-1?
Reagovat
a.magerova
Můj Robredo vyzve mého Wawrinku.....
Reagovat
Vojtiik
Stas je správná volba:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist