Robredo ve větrném Aucklandu po boji postoupil

13. 1. 2010, 10:52
Aktuality 1
ATP AUCKLAND - Na Novém Zélandu silně fouká vítr, což znepříjemňuje život tenistům, kteří tento týden hrají v Aucklandu. Problémy s náročnými podmínkami měl i nejvýše nasazený Robredo, postup do čtvrtfinále však nakonec vydřel. Kvůli zranění vzdal Ferrero, na rychlém povrchu se nedařilo antukáři Almagrovi.
Tommy Robredo

Tommy Robredo vstoupil do duelu s Němce Simonem Greulem jako favorit, ve vířícím se větru se ale častým chybám nevyhnul a měl namále. Greul v obou setech podával na zisk sady - v prvním za stavu 5-3 a ve druhém když vedl 5-4. Španělský tenista však prokázal pevné nervy a vyhrál dvakrát 7-6.

"Je to velmi náročné hrát v takovém větru, nedá se předvídat, co to s míčkem udělá," komentoval podmínky Robredo. "Na konci jsem byl trpělivější, což rozhodlo," dodal.

Robredo do Aucklandu přiletěl jako čerstvý vítěz Hopmanova poháru z Perthu a odehrál první záps pod širým nebem od loňského září.

Na Novém Zélandu jsou hned čtyři nejvýše nasazení tenisté ze Španělska a všichni měli v prvním kole volný los. Zatím však ve svých úvodních zápasech uspěla jen jednička Robredo.

Juan Carlos Ferrero stihl odehrát jen čtyři gamy, než vzdal duel se Švýcarem Lammerem kvůli zranění kotníku.

"Je to pro mě zklamání zranit se na prvním turnaji v roce, obávám se o svůj start v Melbourne," řekla bývalá světová jednička Ferrero. "Zkusím se uzdravit, ale opravdu nevím. Řekli mi, že to není tak hrozné, pár dní budu ledovat a pak se uvidí."

Menší oblíbenost rychlých povrchů potvrdil Nicolas Almagro. Španělský antukář dnes uhrál jen tři gamy s Marcem Gicquelem, v prvním setu dokonce dostal 'kanára'.

Poslední čtvrtfinálový duel druhého nasazeného Davida Ferrera s Clementem byl kvůli dešti přerušen za stavu 5-6.

Těžký test očekával od duelu druhého kolas s Johnem Isnmerem sedmý nasazený Juan Monaco. Obával se hlavně dělového servisu a právě i díky 11 esům Američan vyhrál 5-7 6-4 6-3.

Soutěž přišla po nejlepším páru světa bratrech Bryanových i o nasazené dvojky Lukáše Dlouhého s Leaderem Paesem. Česko-indická dvojice prohrála ve druhém kole s párem Brunstrom/Rojer 2-6 3-6 a před Australian Open tak titul nezíská.

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 355.500 dolarů) -
středeční výsledky (13. 01. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Robredo (1-Šp.) - Greul (Něm.) 7-6(1) 7-6(2)
Ferrer (2-Šp.) - Clement (Fr.) 5-6 ... přerušeno kvůli dešti
Lammer (Švýc.) - Ferrero (3-Šp.) 3-1 skreč F.
Gicquel (Fr.) - Almagro (4-Šp.) 6-0 6-3
Kohlschreiber (5-Něm.) - Bellucci (Braz.) 6-4 6-1
Melzer (6-Rak.) - Grosjean (Fr.) 6-2 6-7(5) 7-6(1)
Isner (USA) - Monaco (7-Arg.) 5-7 6-4 6-3
Montaňés (8-Šp.) - Statham (N. Zél.) 7-6(6) 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Brunström/Rojer (Švéd./Niz. Antily) - Dlouhý/Paes (2-ČR/Indie) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravím
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://slego.blog.cz/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist