Robsonová zaskočila další favoritku - na US Open skončila Na Li

1. 9. 2012, 10:43
Aktuality 8
Laura Robsonová v New Yorku skolila další favoritku. Poté, co asistovala jako vítězka u posledního zápasu kariéry Kim Clijstersové, porazila i světovou osmičku Na Li. Po vítězství 6-4 6-7 6-2 se může Britka připravovat na osmifinálový duel s obhájkyní titulu Samathou Stosurovou.
Laura Robsonová

V prvním setu, plném ztracených podání, Britka Robsonová zvítězila 6-4 a dostala se do vedení. Ve druhé sadě byly obě soupeřky při vlastním servisu přesvědčivější a po dvou brejcích v samotném úvodu sada dospěla až do tie-breaku. V něm se do vedení jednoho minibrejku dostala Laura Robsonová, ale nakonec nenavázala na dvě získané zkrácené sady z duelu s Clijstersovou. Na Li zvítězila 7-5 a vynutila si třetí set.

Ten už ale patřil opět Robsonové. Britka neztratila ani jeden servis, soupeřku dokázala brejknout hned dvakrát a zaslouženě postupuje do osmifinále. V něm se střetne s obhájkyní titulu Australankou Stosurovou.

Samantha Stosurová ve třetím kole vyřadila Varvaru Lepchenkovou z Ukrajiny. Ve vyrovnaném prvním setu, který dospěl až do tie-breaku, byla nakonec úspěšnější Australanka. Stosurová potvrdila roli favoritky i v setu druhém, zvítězila 6-2, a po hodině a půl si zajistila účast v osmifinále.

V něm je po vítězství 6-0 6-1 i světová jednička Viktoria Azarenková. Vítězka lednového Australian Open už podruhé na letošním US Open ztratila jen jeden game. Tentokrát to odnesla Čeng Ťie, jež uhrála jen 27 ze 77 míčů. Běloruská tenistka, která celkem ztratila letos ve Flushing Meadows šest her, se v osmifinále utká s Annou Tatišviliovou z Gruzie.

Azarenkové se ve třetím kole spolnilo přání a poprvé si zahrála noční zápas na kurtu Arthura Ashe. "Byla tam neuvěřitelná atmosféra s neuvěřitelnou energií," řekla po zápase Běloruska. "Vždycky jsem si zde chtěla zahrát poté, když jsem to viděla několikrát v televizi." 

Jen o jeden ztracený game více má po třech zápasech na US Open Mária Šarapovová. Ruska byla suverénní i v pátek, když po necelé hodině hry zvítězila dvakrát 6-1 nad Američankou Burdetteovou. Na turnajovou trojku čeká v osmifinále krajnka Naďa Petrovová.

- US OPEN 2012 -
(USA / New York, tv. povrch, 11.777.000 dolarů)
páteční výsledky žen (31. 08. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Parmentierová (Fr.) 6:4, 6:4.
Petrovová (19-Rus.) - Šafářová (15-ČR) 6-4 7-5
Azarenková (1-Běl.) - Jie Zheng (28-Čína) 6-0 6-1
Šarapovová (3-Rus.) - Burdetteová (USA) 6-1 6-1
Stosurová (7-Austr.) - Lepchenková (31-USA) 7-6(5) 6-2
Robsonová (Brit.) - Na Li (9-Čína) 6-4 6-7(5) 6-2
Bartoliová (11-Fr.) - Mladenovicová (Fr.) 6-2 6-4 
Tatišviliová (Gruz.) - Minellaová (Luc.) 7-5 6-0


 

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Jan
Vzhledem k jejím výkonům vypadá prohra Šafářové na OH s ní trochu v jiném světle. I Gulbis, jak porazil Haase, ukázal, že není ořezávátko a prohra Berdycha s ním ve Wimbledonu vypadá trochu líp.
Reagovat
Heather_Fedex
sledovala jsem jeji zapas proti na li a musim rict, ze jsem z ni naprosto nadsena! modlim se k bohu, aby to tenhle naprosto prirozeny talent dotahl MINIMALNE do top 10. co me na robson udivuje ze vseho nejvic, je jeji psychicka odolnost. po prohranem tie-breaku by se 80 % jinych hracek v jeji veku polozilo, ale ona ne. na servisu byla suverenni a presto, ze nebyla prilis efektivni pri promenovani breakballovych sanci (li si pomahala primarne servisem pri odvraceni breakballu) tak na konec 2-krat cinance sebrala podani a bez problemu dopodavala na vitezstvi v zapase. nemluvec o tom, ze ji 2-krat behem kratke chvilky poskodili rozhodci (jednou pri vlastnim breakballu, kdyz trefila return na caru a byl zahlasen out a li uz tak tvrdou ranu nestacila vratit pres sit a pak kdyz laura pri potvrzovani breaku trefila eso a opet byl zahlasen out) sice se tam rozcertila ale ja se ji ani nedivim. laura je zkratka roztomile devce s atraktivnim hernim sylem a s kouzelnym kukucem navic. ostava jenom doufat, ze tohle nebyl pro lauru jediny povedeny turnaj a pak dlouho nic. z te mlade generace me oslovuje nejvic. s hruzou v ocich a velkymi obavami jsem se pri pohledu na christinu mchale, kt. hraje tuctovy tenis a navic vypada jak "ugly betty", ale nastesti je tady jeste sloane stephens a prave laura, kt. narozdil od svych mladsich kolegyn se muze pysit olympijskou medaili.
Reagovat
frufru77
naprostý souhlas, Laura k tomu, co již umí (a na "osmnáctku" je toho sakra dost - výborné podání, oba základní údery rovněž, herní chytrost a rychlé nohy) přidává i obdivuhodnou psychickou odolnost a vyrovnanost i v kritických situacích, nezmatkuje a "jede" dál. Pokud se jí vyhnou vážnější zdravotní problémy, může to dotáhnout vysoko....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky souhlas, pěkně napsáno..i mě ještě zaujala Sloane Stephens, možná druhá Serena :-)
A pak ta Holandanka, Arantxa, snad to píšu dobře..
Reagovat
smazaný uživatel
Víceméně souhlasím, ale Christina McHale je podle mě taky dobrá. Sice mě trochu pobavilo to tvoje přirovnání, ale myslím, že Christina vypadá docela dobře. :) Nejvíc mě tedy jednoznačně oslovila Laura...

Ema: Ano, Arantxa Rus. :) Ta je taky dobrá a stejně tak Sloane. U ní teda doufám, že dneska v noci nebude až tak dobrá... Jak říkám, z těch mladých je mojí favoritkou Laura. :)
Reagovat
tito
Souhlas. Jen jsem tak zavzpomínal, jak se o ní již více jak před rokem možná dvěma pochvalně vyjadřoval skott..
Reagovat
Heather_Fedex
s hruzou v ocich a velkymi obavami jsem se pri pohledu na christinu mchale, kt. hraje tuctovy tenis a navic vypada jak "ugly betty" CHYTALA ZA HLAVU
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze no time...strilim uplne od boku jak Lucy:)

* Arthur Ashe Stadium
17:00 Jankovic Jelena (SRB)[27] > Radwanska Agnieszka (POL)[2]
19:00 Makarova Ekaterina (RUS)[42] < Williams Serena (USA)[4]
20:30 Federer Roger (SUI)[1] > Verdasco Fernando (ESP)[26]
01:00 Stephens Sloane (USA)[44] > Ivanovic Ana (SRB)[13]
02:30 Fish Mardy (USA)[25] > Simon Gilles (FRA)[17]
-----
* Louis Armstrong Stadium
17:00 Cibulkova Dominika (SVK)[14] < Vinci Roberta (ITA)[19]
19:00 Murray Andy (GBR)[4] > Lopez Feliciano (ESP)[31]
21:30 Kerber Angelique (GER)[6] > Govortsova Olga (BLR)[67]
23:00 Querrey Sam (USA)[28] > Berdych Tomas (CZE)[7]
-----
* Grandstand
17:00 Almagro Nicolas (ESP)[12] > Sock Jack (USA)[243]
19:30 Kirilenko Maria (RUS)[12] > Hlavackova Andrea (CZE)[82]
21:00 Blake James (USA) 114] < Raonic Milos (CAN)[16]
23:30 mix Kim!!!
-----
* Court 17
17:00 Cilic Marin (CRO)[13] < Nishikori Kei (JPN)[18]
19:30 Soler-Espinosa Silvia (ESP)[58] > Pironkova Tsvetana (BUL) [55]
21:00 Puchkova Olga (RUS)[143] < Errani Sara (ITA)[10]
-----
* Court 11
18:30 Chardy Jeremy (FRA) [32] < Klizan Martin (SVK) [52]
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist