Roddick pomohl ke snížení trestu za doping Bulharu Kutrovskému

13. 10. 2012, 19:00
Aktuality 1
V den, kdy oznámil konec kariéry, přispěl Andy Roddick k částečně úspěšnému odvolání bulharského tenisty Dimitara Kutrovského proti trestu za doping. I díky Američanově svědectví snížil Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne tento týden Kutrovskému distanc ze dvou let na 15 měsíců.
Profily hráčů
Andy Roddick

CAS se ve svém odůvodnění zmínil o tom, že Roddick "svědčil o charakteru Kutrovského" po telefonu 30. srpna. V ten den - svých 30. narozenin - během US Open také Roddick svolal tiskovou konferenci, na níž oznámil konec kariéry.

Bulharský daviscupový reprezentant Kutrovski studoval na Texaské univerzitě v Austinu, odkud je i Roddick. V únoru při svém druhém startu na turnaji ATP Tour byl pětadvacetiletý tenista v San Jose pozitivně testován na zakázaný stimulant metylhexanamin. CAS po jeho odvolání uznal, že když si koupil energetický nápoj obsahující tuto látku, neměl v úmyslu dopovat.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
misoSK
hrac ako kutrovsky nema jediny dovod dopovat, jeho vykonnost by to nezlepsilo natolko aby sa mohol tenisom zivit...hraci s jeho rankingom maju skor vo zvyku tipovat vlastne zapasy, ale nie dopovat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist