Roddick porazil i Djokoviče a je ve finále

7. 3. 2008, 19:52
Aktuality 1
Spanilá jizda Andyho Roddicka, kterému náš portál dával v Dubaji nemalé šance na úspěch v podobě titulu, nekončí - Američan je už ve finále. Po výhře nad světovou dvojkou Nadalem si poradil i s třetím hráčem světa - Novakem Djokovičem. Ani ve čtvrtém dubajském duelu neztratil vlastní servis.
Andy Roddick si v Dubaji zahraje o 25. titul - narazí na Španěla Feliciana Lópeze.

Roddick rozhodně cesty z USA do Spojených arabských emirátů litovat nebude. Na turnaji v Dubaji, kam se přihlásilo celkem osm hráčů ze světové desítky, postoupil už do finále. Po včerejší výhře nad Nadalem si poradil i s Novakem Djokovičem, což už se tak nečekalo.

První set byl naprosto vyrovnaný. Oba tenisté byli úspěšní na servisu a rozhodnutí přišlo až ve zkrácené hře - Roddick vyhrál 7-5 a nastartoval se k postupu do finále. V druhé sadě byl už o malinko lepší právě Američan, jenž dokázal využít jeden z pěti brejkbolů a jako šestý nasazený si s turnajovou trejkou poradil poměrem 7-6 6-3. Vítězovi Australian Open tak oplatil loňskou porážku z Montrealu.

Andy v duelu nasázel dalších 14 es a ěhem čtyř utkání v Dubaji jich rozhodčí napočítali již 62. Na dělový servis se zítra musí připravit levoruký Španěl Feliciano López, jenž dnes výkonem překvapil i Davyděnka. Pokud by ale uspěli s Roddickem, bylo by to velké překvapení. Roddick si už těžko nechá titul uniknout.

Damm/Vízner o druhý letošní titul
Silnou deblovou dvojici utvořil pětatřicetiletý Martin Damm s o dva roky starším Pavlem Víznerem. Dnes si poradili s nejvýše nasazenou kanadsko-srbskou dvojicí Nestor/Zimonjič poměrem 6-3 7-6 a v Dubaji postoupili do druhého letošního finále. Před třemi týdny v Rotterdamu získali titul.

Český pár v boji o druhý letošní titul čeká indicko-bahamské duo Bhupathí/Knowles. Ti před týdnem vyhráli turnaj v Memphisu a dnes po hladké výhře 6-2 6-0 nad Aspelinem s Knowlem postoupili do dalšího finále. V něm by však po dvou úspěšných turnajích a cestě z USA mohli proti českým tenistům postrádat fyzické síly. I jim je už minimálně 33 let.

ATP Dubaj - výsledky 5. dne:

Dvouhra - semifinále:
Roddick (6USA) - Djokovič (3-Srb) 7-6(5) 6-3
F. López (Špa) - Davyděnko (5-Rus) 6-4 4-6 7-5

Čtyřhra - semifinále:
Damm/Vízner (3-ČR) - Nestor/Zimonjič (1-Kan/Srb) 6-3 7-6(8)
Bhupathí/Knowles (4-Ind/Bah) - Aspelin/Knowle (2-Švé/Rak) 6-2 6-0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist