Roddick se Štěpánkem se odhlásili z Delray Beach

22. 2. 2011, 10:34
Aktuality 0
Podnik ATP v Delray Beach přišel hned na začátku o svou největší hvězdu. Vítěz z Memphisu Andy Roddick se z turnaje odhlásil kvůli nachlazení a svůj 31. titul tak tento týden nezíská. Ze stejného důvodu nebude hrát ani Radek Štěpánek, díky jehož odstoupení se do hlavní soutěže dostal Jan Hájek.
Andy Roddick

Andy Roddick si na nachlazení stěžoval už před svým nedělním vítězstvím nad Milosem Raonicem v Memphisu. Kvůli zdravotním komplikacím se nejvýše nasazený hráč turnaje rozhodl podnik v Delray Beach vynechat.

"Včera jsem se vzbudil a cítil se, jako by mě porazil autobus," řekl Američan na pondělní tiskové konferenci. "Když jsem se probudil dneska, měl jsem propocenou postel. Je to nešťastné načasování. Opravdu se necítím na to jít na kurt a odevzdat nejlepší výkon. Potřebuju se dát dohromady, než budu zase hrát," vysvětlil finalista turnaje z roku 2002, který posledních sedm let v Delray Beach nehrál.

Rovněž kvůli nachlazení ze na poslední chvíli z turnaje odhlásil také Radek Štěpánek, který měl hrát svůj první zápas s Kolumbijcem Fallou. Místo Štěpánka se proti němu postaví daviscupový kolega českého tenisty Jan Hájek. Ten neuspěl v posledním kvalifikace a do hlavní soutěže se dostal jako lucky loser.

Isner prohrál třetí zápas v řadě
Radost neudělal domácím divákům ani John Isner, který nepotvrdil roli čtvrtého nasazeného. Přes dva metry vysoký Američan nevyužil v pondělním duelu s Rusem Tejmurazem Gabašvilim čtyři mečboly a prohrál 4-6 7-5 a 6-7.

V tie-breaku rozhodující sady měli čtyři příležitosti vyhrát zápas oba hráči, pětadvacetiletý Isner ovšem sám vítězství soupeři daroval dvojchybou. "Nehrál jsem dobře," řekl po zápase viditelně zklamaný Isner, který zkrácenou hru ztratil poměrem 13:15.

Šestasedmdesátý hráč světa Gabašvili díky vítězství ukončil čtyřzápasovou sérii porážek a připsal si druhé letošní vítězství. "Na konci jsem měl hodně štěstí," řekl pětadvacetiletý rodák z Tbilisi k závěrečné Isnerově dvojchybě. "Kdyby dal další eso, mohli jsme hrát jako on loni ve Wimbledonu, klidně jsme mohli mít v tie-breaku oba 100 bodů. Od stavu 3:2 jsem totiž ve výměně ze základní čárky neztratil ani bod," řekl Gabašvili s připomínkou Isnerova rekordního zápasu s Nicolasem Mahutem v loňském Wimbledonu, který skončil Američanovým vítězstvím 70-68 v pátém setu.

Další z vysokých Američanů Sam Querrey sice svůj zápas s Dustinem Brownem zvládl a zvítězil 6-3 5-7 6-3, po utkání si ale postěžoval, že ho krátce před daviscupovým utkáním v Chile zlobí rameno. "Rameno měl bolelo, proto mému servisu chyběla šťáva," řekl Querrey, který netypicky dal jen čtyři esa, zato vyrobil sedm dvojchyb.

Výsledky - Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 442.500 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Gabašvili (Rus.) - Isner (4-USA) 6:4, 5:7, 7:6 (15:13), Blake (USA) - Becker (7-Něm.) 7:5, 6:4, Mello (Braz.) - Schüttler (Něm.) 2:6, 6:2, 6:3, Querrey (3-USA) - Brown (Něm.) 6:3, 5:7, 6:3, Serra (Fr.) - Harrison (USA) 3:6, 6:3, 7:5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist