Roddick uspěl v testu s Lópezem, Wawrinka senzačně končí

8. 6. 2011, 00:11
Aktuality 0
ATP LONDÝN - Čtyřnásobný vítěz turnaje v Quenn`s Clubu Andy Roddick ukončil sérii čtyř porážek a v Londýně vykročil za pátým titulem. Američan si v prvním letošním utkání na trávě po boji poradil se Španělem Lópezem, naopak Švýcar Wawrinka nečekaně končí na raketě domácího Warda.
Andy Roddick

Andy Roddick si poslední vyhraný zápas připsal začátkem března v Indian Wells, od vyřazení ve třetím kole pak ale s kvartetem Gasquet, Cuevas, Cipolla a Simon prohrál čtyři zápasy v řadě. Vinou problémů s ramenem se pak odhlásil z French Open a začal se soustředit na oblíbenou část sezony na trávě.

Na té si osmadvacetiletý Američan zahrál třikrát ve finále Wimbledonu a v Queen`s Clubu získal čtyři tituly. Právě v Londýně dnes odstartoval cestu za již pátým vítězstvím, hned v úvodu ale čelil Felicianu Lópezovi. Španěla sice v každém ze šesti vzájemných zápasů porazil, i López ale na trávě umí a loni si navíc v Queensu připsal skalp krajana Nadala.

Úterý v Queen`s Clubu:

Štěpánek i Del Potro zápas po dvou letech na trávě zvládli

Souboj tenistů se skvělými servisy měl dlouho vyrovnaný průběh. Během prvních dvou setů nedošlo k žádnému brejku a za stavu 1-1 se muselo rozhodnout ve třetím dějství. V něm se López ujal vedení 3-1, z premiérového náskoku v zápase se ale dlouho neradoval. Roddick vývoj nevzdal, našel recept na 'levácký' servis a navzdory Španělovým 35 esům zvítězil 7-6 6-7 6-4.

"Miluju zápasy na trávě a jsem šťastný, že jsem zase zpět. Cítím se dobře," řekl Roddick po svém postupu do 3. kola. "Jsem šťastný, že jsem zpátky v Londýně. Je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů na světě. Pokud jse o dnešní zápas, vyhrál jsem ho. Samozřejmě jsme v přípravě na Wimbledon, ale já se pokusím turnaj vyhrát," dodala bývalá světová jednička.

O čtvrtfinále si Roddick zahraje s vítězem duelu Young - Anderson.

O senzaci se k radosti domácího publika postaral James Ward. Až 216. hráč světa si vyšlápl na čtvrtého nasazeného Stanislase Wawrinku, kterého porazil 7-6 6-2 a připsal si první výhru v hlavní soutěži na jiném turnaji, než v Eastbourne.

"On (Wawrinka) je skvělý tenista, ale byl to jeho první zápas na trávě. Já už hrál minulý týden v Nottinghamu a tady se mi dařilo v kvalifikaci, která mi pomohla," řekl Wawrd. 

Ve třetím kole se čtyřiadvacetiletý Brit utká s obhájcem titulu Samem Querreym.

Švýcar Wawrinka byl v letech 2008 a 2009 v osmifinále Wimbledonu, v přípravných turnajích na travnatý grandslam ale v minulosti ještě nevyhrál. Po dnešku má bilnci 0-6.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 694.250 eur) -
úterní výsledky (07. 06. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Soeda (Jap.) 6-1 6-3
Nalbandian (9-Arg.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-4
Del Potro (12-Arg.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-2
Tipsarevič (14-Srb.) - Kavčič (Slovin.) 6-4 6-4
Anderson (15-JAR) - Karlovič (Chorv.) 6-4 7-6(2)
Malisse (Belg.) - Bachinger (Něm.) 6-4 6-4
Russell (USA) - Gremelmayr (Něm.) 6-3 7-5
Ebden (Austr.) - Devvarman (Indie) 7-5 6-3
Mannarino (Fr.) - Gulbis (Lot.) 6-3 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (3-USA) - F. López (Šp.) 7-6(2) 6-7(5) 6-4
Ward (Brit.) - Wawrinka (4-Švýc.) 7-6(3) 6-3
Tsonga (5-Fr.) - Berrer (Něm.) 6-0 6-1
Verdasco (7-Šp.) - Mahut (Fr.) 6-2 6-3
Llodra (10-Fr.) - Benneteau (Fr.) 6-4 7-5
Querrey (13-USA) - Schüttler (Něm.) 7-6(6) 5-7 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Del Potro/Štěpánek (Arg./ČR) - Nalbandian/Roddick (Arg./USA) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist