Štěpánek i Del Potro zápas po dvou letech na trávě zvládli

7. 6. 2011, 16:28
Aktuality 4
ATP LONDÝN - Radek Štěpánek i Argentinec Juan Martín Del Potro úspěšně vstoupili do přípravy na Wimbledon, byť na trávě hráli poprvé po dvou letech. Český tenista v londýnském Queen`s Clubu smetl Japonce Soedu a čeká ho nasazený Chorvat Ljubičič, Del Potro si poradil s Istominem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek loni vinou série zdravotních problémů o část sezony na trávě přišel. Letos se bolestí kolena zbavil ještě před French Open a tak se může pečlivě připravovat na Wimbledon, na němž si před pěti lety zahrál ve čtvrtfinále.

Před generálkou v Eastbourne startuje na tradičním a silně obsazeném turnaji ATP 250 v Queen`s Clubu, kde v roce 2005 v semifinále potrápil nyní již čtyřnásobného šampiona Andyho Roddicka.

Český tenista ještě v pátek hrál semifinále antukového challengeru v Prostějově a po třech dnech se na jiný povrch adaptoval bez problémů. V dnešním prvním kole se utkal vůbec poprvé s Japoncem Go Soedou a potíže s asijským soupeřem neměl. Dvaatřicetiletý rodák z Karviné s o šest let mladším sokem ani jednou neztratil podání a za 63 minut zvítězil hladce 6-1 6-3.

O postup do dalšího kola si Štěpánek zahraje se svým vrstevníkem Ivanem Ljubičičem, s nímž poslední vzájemný duel před čtyřmi lety na antuce v Monte Carlu prohrál ve dvou tie-breacích. Chorvatský tenista už včera postoupil přes Američana Sweetinga.

Juan Martín Del Potro v péči lékařeKvůli zraněnému zápěstí loni na trávě nehrál ani Juan Martín Del Potro, který rovněž první zápas na trávě po dvou letech zvládl. V souboji s Uzbekem Denisem Istominem mu nejvíce nepříjemností připravil nejméně obvyklý povrch, na kterém při dobíhání míčku spadl a musel si nechat ošetřit levou nohu. Z pádu se ale rychle oklepal, první set získal poměrem 6-4, ve druhém po servisu ztratil jen tři fiftýny a vyhrála snadno 6-4 6-2.

"Ten míček byl ode mě hodně daleko a uklouzl jsem. Ale už jsem v pohodě," vrátil se dvaadvacetiletý Argentinec k nepříjemnému okamžiku, kdy jeho fanouškům pořádně zatrnulo. "Zápas jsem si užil, naposledy jsem tu na centr kurtu hrál před čtyřmi lety proti Nadalovi," vzpomínal předloňský vítěz US Open na svůj vůbec první turnaj na trávě a jedním dechem dodal, že má co zlepšovat. "Musím zapracovat na podání a hlavně si potřebuju lépe zvyknout na trávu, je to zase něco úplně jiného."

Radek Štěpánek a Juan Martín Del Potro po úspěšném vstupu do turnaje ve dvouhře večer postoupili do 2. kola i ve čtyřhře. Argentinsko-český pár na úvod soutěže porazil 6-3 6-4 duo Nalbandian/Roddick.

Také David Nalbandian loni kvůli zranění kolena na trávě vůbec nehrál a i on se na zelený pažit po dvou letech vrátil výhrou. Devětadvacetiletý Argentinec, jenž začátkem března podstoupil operaci tříselné kýly, v prvním zápase po třech měsících narazil na Ilju Marčenka. Favorizovaný Jihoameričan proti ukrajinskému soupeři nezaváhal a bez ztráty podání vyhrál 6-3 6-4. Ve druhém kole se devátý nasazený Nalbandian utká se Srbem Iljou Bozoljačem.

Dalším z řady tenistů, kteří loni přišli o turnaje na trávě, byl Ivo Karlovič. Narozdíl od svých kolegů ale dvaatřicetiletý Chorvat dnes neuspěl. Proti Jihoafričanu Kevinu Andersonovi nasázel 18 es, nezaznamenal ale jediný brejk a prohrál 4-6 6-7.

Pro Karloviče, který při poslední zkušenosti s trávou padl na předloňském Wimbledonu až ve čtvrtfinále s Federerem, dva ze svých čtyř titulů získal právě na pažitu v Nottinghamu a v Queensu byl v minulosti ve finále, tak prohrál už šestý zápas v řadě.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 694.250 eur) -
úterní výsledky (07. 06. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Soeda (Jap.) 6-1 6-3
Nalbandian (9-Arg.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-4
Del Potro (12-Arg.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-2
Tipsarevič (14-Srb.) - Kavčič (Slovin.) 6-4 6-4
Anderson (15-JAR) - Karlovič (Chorv.) 6-4 7-6(2)
Malisse (Belg.) - Bachinger (Něm.) 6-4 6-4
Russell (USA) - Gremelmayr (Něm.) 6-3 7-5
Ebden (Austr.) - Devvarman (Indie) 7-5 6-3
Mannarino (Fr.) - Gulbis (Lot.) 6-3 6-3 

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (3-USA) - F. López (Šp.) 7-6(2) 6-7(5) 6-4
Ward (Brit.) - Wawrinka (4-Švýc.) 7-6(3) 6-3
Tsonga (5-Fr.) - Berrer (Něm.) 6-0 6-1
Verdasco (7-Šp.) - Mahut (Fr.) 6-2 6-3
Llodra (10-Fr.) - Benneteau (Fr.) 6-4 7-5
Querrey (13-USA) - Schüttler (Něm.) 7-6(6) 5-7 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Del Potro/Štěpánek (Arg./ČR) - Nalbandian/Roddick (Arg./USA) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
vyhraje to Potro, bronz ziska Stepis
Reagovat
Tenista
ten Tomáš je ale opravdu neuvěřitelně slabej, jako být od lajny horší než hráč z hloubky druhý stovky, to už je něco
Reagovat
smazaný uživatel
Od základní čáry není rozhodně horší, ale o něco hůř podával a hlavně returnoval než Bemelmans. Plus se hůř pohybuje. Belgičanova hra je ideální právě pro trávu.
Reagovat
VlS
A taky tam Bemelmansovi spadlo i to, co snad ani nechtěl, ale to není omluva pro Tomáše. Nějak jsem nepochopil, proč hrál v prvních dvou setech většinu míčů na něj, místo do volný části kurtu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist