Roddick v Šanghaji po měsíci vyhrál

10. 10. 2011, 15:53
Aktuality 10
Andy Roddick se v Šanghaji dočkal prvního vítězství od grandslamového US Open. Americký tenista si na úvod turnaje poradil z Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu a postoupil do druhého kola. V něm je po hladké výhře nad domácím hráčem i další z nasazených tenistů Fernando Verdasco.
Andy Roddick

Andy Roddick si svou letošní asijskou premiéru odbyl už před týdnem v Pekingu, tam ale rychle vypadl po porážce s Jihoafričanem Andersonem. První výhry od osmifinále US Open se tak dočkal až dnes v duelu s Yen-Hsun Luem.

Zatímco jejich poslední souboj skončil loni ve Wimbledonu překvapivým vítězstvím outsidera, dnes Roddick odstartoval, jak se na favorita patří. Luovi sebral první dva servisy, odvrátil dva brejkboly svého protivníka a první sadu získal hladce 6-2.

Ve druhém dějství se role obrátily, tentokrát si všechna podání pohlídal Lu, který tak zápas poslal do třetího setu. Další překvapení už se ale v duelu těchto hráčů nekonalo: Roddickovi sice klesla úspěšnost prvního podání na 43 procent, servis si ale bez problémů pokaždé udržel a díky dalším dvěma brejkům zvítězil za necelé dvě hodiny 6-2 3-6 a 6-2.

"(Lu) hraje hodně riskantně," řekl Roddick na adresu svého soupeře, který si připsal 50 nevynucených chyb. "Měl jsem víc brejkbolů a nevyužil jsem je. Ale celkově jsem hrál líp," dodal Američan, kterého v dalším kole čeká Grigor Dimitrov.

Zatímco před týdnem Kevin Anderson vyřadil v Pekingu právě Roddicka a prodloužil svou sérii turnajů, na kterých postoupil z prvního kola, v Šanghaji se přesně po pěti měsících rozloučil s turnajem ATP hned na úvod. Navzdory tomu, že nastřílel 25 es, podlehl Australanu Bernardu Tomicovi ve třech setech.

Na Jihoafričanův servis přitom Tomic nedokázal dlouho vyzrát. V prvních dvou setech si vypracoval šest brejkbolů, ani jeden ale neproměnil, a tak diváci v Šanghaji viděli dvě zkrácené hry. První vyhrál Tomic, ve druhé ale Anderson srovnal a vynutil si třetí sadu. V ní už se Tomic dočkal a díky prvnímu brejku zvítězil po více než dvou a půl hodinách 7-6 6-7 a 6-3.

"Díky svému podání je to těžký soupeř. Trefuje rohy a dokáže vás vyhnat z kurtu," prohlásil Tomic, který se v tomto týdnu poprvé v kariéře dostal do elitní světové padesátky. "Jsem rád, že jsem vyhrál nad takovým hráčem, protože momentálně dokáže porážet soupeře světové extratřídy," dodal teprve osmnáctiletý Australan.

Svého vůbec prvního vítězství v Šanghaji se dočkal šestnáctý nasazený Fernando Verdasco. Španěl loni i předloni prohrál svůj úvodní zápas na turnaji, letos měl ale snadnou práci s domácím tenistou Zhe Lim. Verdasco musel za celý zápas čelit jedinému brejkbolu a za hodinu a čtvrt vyhrál dvakrát 6-2.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3,240.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (10-USA) - Lu (Tchaj-wan) 6:2, 3:6, 6:2, Verdasco (16-Šp.) - Li (Čína) 6:2, 6:2, Tomic (Aus.) - Anderson (JAR) 7:6 (7:5), 6:7 (7:4), 6:3, Garcia-Lopez (Šp.) - Devvarman (Ind.) 6:4, 6:3, Nalbandian (Arg.) - Gulbis (Lot.) 7:5, 6:4, Ferrero (Šp.) - Južnyj (Rus.) 7:6 (7:4), 6:4, Dimitrov (Bul.) - Ilhan (Tur.) 2:6, 6:1, 6:4, Robredo (Šp.) - Bohli (Švýc.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), Montaňes (Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:2, 5:7, 7:6 (7:5), Ebden (Aus.) - Andújar (Šp.) 6:4, 6:4, Young (USA) - Gong (Čína) 6:1, 6:4.

Komentáře

10
Přidat komentář
VlS
Pejsku, tak začni zase čarovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nemám spíchnutý nový panenky..koho je třeba cupovat tentokrát? :-)
Reagovat
VlS
já bych zůstal u vyzkoušenýho Janíčka
Reagovat
smazaný uživatel
schvaleno i z vyssich mist, teda z vetve! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát budu asi potřebovat pomoct..protistrana taky nespí!
Sojko, VISi, umíte to s pentagramem? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
a myslis bilou nebo cernou magii? :-)) Ja teda nekdy peticipou hvezdu vidim porad jeste rude.....:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá tedy..tak drž v zobáčku aspoň to tvoje kyvadélko :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Janíček hovoto! Pěstěný Felicijáno pomohl :-)
Reagovat
VlS
Asi začno věřit v nadpřirozeno, ale Pejsku, teď se šetři na Istambul
Reagovat
smazaný uživatel
Do holek já se moc nepletu :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist