Roddick vyhrál už 600 zápasů, v Eastbourne je po 16 měsících ve finále

23. 6. 2012, 10:29
Aktuality 12
ATP EASTBOURNE - Andy Roddick se v deštivém a větrném Eastbourne rozehrává do dobré formy. Zkušený Američan v pátek zvládl vyhrát dva zápasy, připsal si jubilejní 600. vítězství v kariéře a po 16 měsících postoupil do finále. V něm narazí na obhájce titulu Itala Seppiho.
Andy Roddick

Andy Roddick měl v úvodu sezony problémy s kolenem a od března 3 měsíce nehrál. Ne že by se mu před pauzou nějak výrazně dařilo, po návratu na kurty ale dlouho čekal na vítězství. Po pěti porážkách v řadě se ho dočkal až tento týden v Eastbourne, kde se dostal do prvního letošního semifinále a posléze i prvního finále od loňského února.

Ve čtvrtek v Eastbourne pršelo a v pátek se tak muselo - za velmi silného větru - odehrát čtvrtfinálové i semifinálové kolo. A Roddick byl jedním ze dvou tenistů, kteří v náročných podmínkách oba své zápasy zvládly vyhrát. Třicetiletý Američan nejprve zdolal 6-3 3-6 7-5 Itala Fabia Fogniniho a o pát hodin později mu za stavu 6-3 a 3-1 vzdal kvůli bolestem zad Belgičan Steve Darcis.

"Dnes to byly opravdu velmi náročné podmínky, asi jedny z nejtěžších, ve kterých jsem hrál. Ten vítr byl opravdu příšerný," komentoval Roddick. "Ale nejlepší na tom celém je, že jsem udělal jedinou dvojchyby za dva zápasy. Vzhledem k tomu větru je to dost překvapivé. Ráno bych si na sebe rozhodně nevsadil," dodal.

Roddick si proti Darcisovi připsal jubilejní 600. vítězství na okruhu ATP. Této mety mezi aktivními tenisty dosáhli pouze on a Roger Federer.

V sobotním finále se bývalá světová jednička utká o celkově 31. titul - pátý na trávě - s Andreasem Seppim, který před rokem v Eastbourne slavil svůj premiérový triumf na okruhu ATP. Letos se osmadvacetiletému na místní trávě daří znovu a po letošním vítězství na antuce v Bělehradě může do své sbírky přidat už třetí trofej.

Třetímu nasazenému Seppimu ve čtvrtfinále vzdal vinou zranění kotníku Němec Philipp Kohlschreiber, v semifinále si pak poradil s Ryanem Harrisonem a zabránil tak čistě americkému finále. Dvacetiletý Harrison neuspěl ani ve svém čtvrtém semifinále a na premiérový souboj si ještě musí počkat.

- ATP 250 EASTBOURNE -
(Velká Británie, tráva, 403.950 dolarů)
páteční výsledky (22. 06. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Seppi (3-It.) - Kohlschreiber (7-Něm.) 7-5 2-1 skreč K.
Roddick (6-USA) - Fognini (It.) 6-3 3-6 7-5
Darcis (Belg.) - Matosevic (Austr.) 6-2 7-6(4)
Harrison (USA) - Istomin (Uzb.) 7-6(5) 6-4

Dvouhra - semifinále:
Seppi - Harrison 7-5 6-1
Roddick - Darcis 6-3 3-1 skreč D.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak skvěle Andy, tohle potřeboval jako sůl, konečně se chytit, měl i trochu štěstí, když mu musel pro zranění skrečovat Darcis, ale vítězství se počítá :-)
Reagovat
dadaft
Angie hraje skvěle !!!!!
že by budoucí Wimbledonská šampiónka ????
Reagovat
dadaft
parádní tenis...
Reagovat
dadaft
možná bude pro Caro letošní Wimbledon hodně krátká a trpká záležitost. Paszeková na trávě prostě UMÍ. dokázala to už loni a dokazuje to i letos...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Karolínka vypadá na pěknej propadák už v 1. kole.
Kolik neználků si zase u sázkovek koupí "výhodný" kurs a bude místo Pašekový sázet tuhle dávno uvadající jedničku? Zvlášť na trávě, tam je Carol úplně směšná.
Reagovat
smazaný uživatel
19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE - frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
carolyn
MY víme Broži :-D
http://setrpes.rajce.idnes.cz/Obrazky/#parabola-broz.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13A
Supertennis HD - frekvence 11096 MHz, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 2/3, symbolrate 29900, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
carolyn
Musíííšš!!!!!!!
Doufám že se ti ještě podaří se dostat na vyší místa v žebříčku
Reagovat
a.magerova
Neboooj Andy TO zvládne !!! :-))
Reagovat
dadaft
jsi skvělý hráč a třeba Tvoje zápasy s Lleytonem Hewittem, to bývaly neskutečné pecky... ))))
dneska držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se Seppim to určitě výjde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist