Roky nezastaví a zranění přibývají. Roddick po 10 letech vypadl z Top 20

22. 8. 2011, 10:15
Aktuality 27
Bývalý nejlepší hráč světa Andy Roddick přesně po 10 letech zmizel z elitní světové dvacítky. Osmadvacetiletý Američan doplácí na řadu zranění a na ně navazující špatné výsledky. Naopak i nadále žebříčkem stoupá Radek Štěpánek, který si polepšil o šest příček a je už na 23. místě.
Andy Roddick

Ještě jako osmnáctiletý teenager se Andy Roddick dostal 22. srpna 2001 na 18. místo světového žebříčku. Od té chvíle celých 10 let mezi dvacítkou nejlepších tenistů světa nechyběl. Od začátku roku 2003 byl až na pár výjimek stálým členem Top 10, celkem 13 týdnů se mohl chlubit postem světové jedničky.

Američan, který 30. srpna oslaví 29. narozeniny, má ve své sbírce jeden titul z US Open. Ve Wimbledonu byl třikrát ve finále, na Australian Open čtyřikrát v semifinále.

Dnes se ale Roddick objevil v pořadí ATP poprvé po 10 letech mimo první světovou dvacítku. Za jeho pádem jsou špatné výsledky, které jsou důsledkem série zranění. Letos rodák z Nebrasky laboroval s bolavým ramenem a břišními svaly.

Aktuálně 21. hráč světa se před domácím grandslamovým turnajem US Open objeví ještě tento týden jako nasazená jednička na premiérovém ročníku turnaje ve Winston-Salemu. V prvním kole se utká s vítězem duelu Rosol - Roger-Vassellin. "Chci hrát dobrý tenis a odehrát několik zápasů," přeje si Roddick.

Naopak nadále žebříčkem stoupá Radek Štěpánek. Ve 32 letech třetí nejstarší hráč v Top 100 (po Američanu Russellovi a Francouzi Gicquelovi) se po turnaji v Cincinnati, kde vypadl ve 3. kole s Djokovičem, posunul o šest pozic už na 23. místo. 

Nejlepší Čech Tomáš Berdych navzdory semifinále na právě skončeném podniku série Master 1000 zůstal devátý, stáhl však ztrátu na osmého Monfilse.

I přes prohru ve finále navýšil svůj náskok v čele Novak Djokovič. Druhý Rafael Nadal ztrácí už 2.500 bodů, ještě propastnější je rozdíl od třetího Rogera Federera, který v Ohiu neobhájil titul. Naopak vítěz Andy Murray ztenčil manko na Švýcara oproti minulému týdnu na polovinu.

Žebříčky ATP k 22. srpnu 2011:

Dvouhra:
1. Djokovič (Srb.) 13.920 b.
2. Nadal (Šp.) 11.420
3. Federer (Švýc.) 8380
4. A. Murray (Brit.) 6535
5. Ferrer (Šp.) 4200
6. Söderling (Švéd.) 4145
7. Monfils (Fr.) 3165
8. Fish (USA) 2820
9. Berdych (ČR) 2690
10. Almagro (Šp.) 2380

11. Tsonga 2350, 12. Simon 2325, 13. Gasquet (všichni Fr.) 2080, 14. Wawrinka (Švýc.) 2035, 15. Troicki (Srb.) 1980, 16. Južnyj (Rus.) 1955, 17. Melzer (Rak.) 1830, 18. Del Potro (Arg.) 1800, 19. Verdasco (Šp.) 1785, 20. Tipsarevič (Srb.) 1740, ...23. Štěpánek 1443, 65. Rosol (oba ČR) 718.  

Čtyřhra:
1. B. Bryan a M. Bryan (oba USA) oba 12.710, 3. Zimonjič (Srb.) 7730, 4. Mirnyj (Běl.) 7270, 5. Nestor (Kan.) 7200, 6. Bhúpathí (Indie) 6510, 7. Llodra (Fr.) 5795, 8. Paes 5150, 9. Bopanna (oba Indie) 4180, 10. Kúreší (Pák.) 4180, ...20. Čermák 2750, 42. Dlouhý (oba ČR) 1850, 99. Štěpánek 800.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechte ho poskoka:-)chtel bych te videt na recepci jak vypadas ty:-) vzdyt jsi jen ponizenej sluha!a tady budes urazet ostatni:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkná reakce. :-)

Tak se teda pochlub i ty, čím se živíš, když tu děláš takovýhleho geroje. :DDD

Já kromě té "recepce" překládám z Aj, píšu různé články i delší texty, edituju časopis, v minulosti jsem dělal více než 5 let v bezplatné sociálně-právní poradně. ;-))

Měj se. ;-)
Reagovat
spaniel
Ve světle tvých dovedností...o to smutnější je tvůj příspěvek, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jsi sám napsal:

"Souhlasím, že tak působí, ale tupý není..."

Spor tedy může být tak maximálně o tom, zda tupý je / nebo není. Já jsem na to četl různé názory a svědectví, osobně jej samozřejmě neznám. Asi by se to dalo s definitivní platností rozsoudit jedině tehdy, kdybychom s ním při soukromé konverzaci strávili aspoň hodinu. ;)
Reagovat
spaniel
O to nejde, jde o to, že ty, co se pasuješ za něco extra, co vždy píše jen analýzy a zvedá úrověň zdejší diskuse, napíšeš takovou žumpu z bulváru.

A co věta: "A co jsem o něm četl, tak tento první dojem v tomto případě ani příliš neklame. ;)"

Co konkrétně tedy dokládá jeho tupost?
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tak teď jsem chvíli "googlil" a narazil jsem na článek, podle něhož Roddick udělal v nějakém IQ testu 130 ... sice bůhví, co to bylo za IQ test, ale slova o "tuposti" byla očividně příliš silná / přehnaná, tudíž je odvolávám.

O Roddickově tuposti se jinak kdysi diskutovala v nějakém vláknu na MTF.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, chtěl bych vědět podle čeho považuješ Verdasca jako absolutní "gumu"...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho, jak vypadá, jak se na kurtu chová, jak hraje (dost často jako "guma"), co jsem o něm četl (např. hodně velkej děvkař atd.).

Ale opět: nikomu svůj náuzor nevnucuju, jen jej vyslovuji. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To ses teda předved ty intelektuále. Hlavně, žes tu psal jak se snažíš zcivilizovat zdejší diskuzi a pak napíšeš tohle. Né že by mi to nějak zvlášť vadilo a možná, že máš i pravdu. Jen chci říct, že kážeš vodu a piješ víno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já mu přece nenadával (srov. s tvými neustálými nadávkami na adresu Djokoviče), jen jsem konstatoval, jak na mě působí na fotkách. ;-)

Spornou otázkou může být maximálně to, zda je takový i ve skutečnosti. Já ho zatím považuju (spolu např. s Verdaskem) za absolutní "gumu", ale budu se tedy muset s jeho osobností seznámit podrobněji, abych si ověřil, zda mu přece jen nekřivdím.
Reagovat
smazaný uživatel
Neustálými? Pokud vím tak mi to ujelo (uznávám že dost silně) jen jednou.
Reagovat
smazaný uživatel
No OK, ale já za nadávku považuji i to tvé neustále "Černohorec" / "Jugoš" / popř. dokonce "Albánec". :DDD (V tom posledním případě si ovšem nejsem jist, zda jsi to taky použil.)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to je Jugoš :D. A Černohorec jak jsem psal nebyla urážka na něj, ale pouze provokace, ale chápu, že to tak bereš a stejně už jsem s tím skončil. Nějaká narážky si asi semtam neodpustím, ale už ne sprostě to slibuju.
Reagovat
misoSK
Jugos OK, ale Albanec je pre Srba urazka najhrubsieho zrna :D
Reagovat
carolyn
Andy, koukej se ještě aspoň trochu vzchopit!!!!! Podívej jak poslední rok na to docela kašleš - antukové sezony hlavně, chápu že antuka není pro tebe nej, ale i tak je vidět že už to není co dřív :-(
Hlavně to nevzávej, chci tě ještě vidět příští sezonu live :-*
Reagovat
a.magerova
Mats Wilander - 47 let - tak vše nejlepší.

Andy - 10 let být ve světové dvacítce a samozřejmě během let i výš až úplně nejvýš - to teda klobouk dolů, je TO FRAJER !!! Takových tenistů moc není.
Reagovat
darek.vrana
Chyba v článku, starší než Štěpánek je i Russel.
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat
EllNino
Mateji, proc uz nedelas blog ?????
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale Roddick skoro na všech fotkách vypadá jako mentálně retardovanej jedinec, kt. má "IQ tykve". :-)) Resp. jinak řečeno: z jeho očí a výrazu obličeje přímo čiší krystalická tupost a vyložená stupidita.

A co jsem o něm četl, tak tento první dojem v tomto případě ani příliš neklame. ;)
Reagovat
Vojtiik
pro mě teda jeden z nejsympatictejsich tenistu.. jasne sebevedomi, arogantni american.. ale strasne se mi libil jeho smysl pro humor treba na tiskovkach, kdyz se bavil/hadal s rozhodcima atd.. skoda toho Fi ve wimblu 2k9, ale jeho hra posledni dobou docela ztratila glanc, udrzovacka, pinkačka.. takova wozniacki se servisem a ani ten uz neni tak dabelsky jak kdysi :/
Reagovat
spaniel
Tak teď jsi pěkně ujel. Souhlasím, že tak působí, ale tupý není...a je pravděpodobně nejvtipnější z tenistů, jeho tiskovky jsou legendární http://www.youtube.com/watch?v=qrlTWE9sSYg
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je od tebe snad nejhloupjejší poznámka,navíc mimo realitu a co geniální výraz Rafy atd.....
Reagovat
smazaný uživatel
Taky myslím, že tak tupě jen vypadá, viděl jsem ho na MTV, v tom pořadu kde nachytávají celebrity a byl uplně v pohodě.
Reagovat
carolyn
Je fakt, že na některých fotkách vypadá přesně jak píšeš, ale nadruhou stranu, kdo na fotkách nevypadá jako idi.ot, že? :-)
(Tím nemyslím manekýnky, které se focením živí)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je síla, to bych od Tebe fakt nečekal, ale jinak dobrá provokace.
Si představuju, co by se tady dělo, kdybys něco podbného napsal o jednom z tria Djokovič, Nadal, Federer. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to byla fakt reakce hlavně na tu fotku (už X-tou podobnýho typu, kt. jsem u Roddicka viděl). :D

Jako já nemám Roddicka ani jeho hru rád a nijak se tím netajím, ale rozhodně to nebylo míněno jako nějaká "zlovolná urážka" či proplánová provokace. ;-)

Dost možná mi dosud leží v žaludku ty jeho neustálé naivní pokusy o náběhy na síť po nepřipravených míčích pv zápasech proti Federerovi v letech 2004-2007. :-)) To bylo něco naprosto neuvěřitelnýho, jeden z mých nejhorších tenisových zážitků vůbec. :-(((((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist