Rosol Bratislavu nedobyl, ve finále padl s Bublikem

11. 11. 2018, 19:20
Aktuality 5
CHALLENGER BRATISLAVA - Lukáš Rosol na challengeru v Bratislavě druhý letošní titul nezískal. Ve finále český tenista podlehl ve dvou setech kazašskému kvalifikantovi Alexanderu Bublikovi.
Profily hráčů
Alexander Bublik

Lukáš Rosol si dnes zahrál podruhé v sezoně ve finále challengeru, na červencový triumf z antuky v Praze ale nenavázal. Ani zkušený 33letý Čech v Bratislavě nedokázal zastavit 21letého Kazacha Alexandera Bublika, který si pro svůj třetí challengerový titul došel z kvalifikace.

Rosol ve finále čelil devíti brejkbolům a sedm z nich zlikvidoval. V každém setu však jednou kapituloval a sám byl na returnu téměř bez šance. Dva brejkboly měl pouze v závěru úvodního dějství, ale nevyužil je a po 67 minutách prohrál 4-6 4-6.

Finále bratislavského challengeru si brněnský rodák zahrál potřetí v kariéře. Triumfovat dokázal jen v sezoně 2012, o rok později nestačil na domácího Lukáše Lacka. Dnes vítěz dvou turnajů ATP marně útočil na jubilejní 10. titul z challengerů.

V zítřejším vydání světového žebříčku si bývalý 26. hráč světa Rosol polepší ze 164. na 139. místo.

Ruský rodák Bublik, který už byl v žebříčku v Top 100, si letos v březnu v Indian Wells zlomil kotník a po návratu na kurt se mu dlouho vůbec nedařilo. Úspěch ve slovenské metropoli, kde vyhrál osm zápasů během devíti dnů, ho v žebříčku katapultuje z 253. na 170. pozici.

"Jsem rád, že se mi dnes podařilo zvítězit. Je to můj první titul od loňského srpna a vůbec první triumf z pozice kvalifikanta. Je skvělý pocit zakončit sezonu titulem," radoval se Bublik. "Bratislava se mi líbí a věřím, že se za rok vrátím."

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 106.500 eur
nedělní výsledky (11. 11. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bublik (Kaz.) - Rosol (ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zajímavé, přitom Bublik minulý týden hladce prohrál s Olivettim, což je mega ostuda a teď titul.
Reagovat
EllNino
tak Olivetti je halař a servisman, v hale může porazit skoro každej každýho, navíc na těchhle challengerových mejdlech ... a obecně výsledky na challengerech moc smysl nedávaj, Olivetti porazil i Baghdatise minulý týden
Reagovat
Road_to_Centre_Court
To teda nedávají, Bratislavu celkem sleduju a tam snad nikdy nevyhrál nikdo pořádného jména, a že tam byli panečku hráči. :D Challengery nemají logiku.
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem nic, ale včera, když porazil Novaka, tak jsem měla hroznou radost. Dneska to nevyšlo. Ale finále také dobré, jestli je Lukyn zdráv, tak by se to mohlo třeba podařit příště, případně i nějaký úspěch na vyšším turnaji.
Reagovat
Fransoas
Já Vás zdravim jěště jednou a ztotožňuji se s vašim komentářem.Snad by to mohl být impuls,že se mu podaří dosáhnout lepších výsledků na nižších úrovních ATP i v kvalifikacích o level výš.Určitě je to úspěch po delší době.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist