Rosol je na grandslamu poprvé ve 2. kole a pronikne do Top 100

24. 5. 2011, 21:29
Aktuality 5
FRENCH OPEN - Lukáš Rosol "přežil" jako jediný český hráč po prvním kole v pavouku dvouhry mužů Roland Garros. Dnešní pětisetová výhra nad domácím Edouardem Rogerem-Vasselinem mu vynesla dvě novinky: poprvé si na grandslamu zahraje 2. kolo a premiérově se dostane do první stovky světového žebříčku.
Lukáš Rosol

Pětadvacetiletý Lukáš Rosol si poradil domácím Edouardem Rogerem-Vasselinem 3-6 6-2 6-4 3-6 7-5 a hned při svém premiérovém startu v Paříži prošel do druhého kola. V hlavní soutěži grandslamu startuje podruhé v kariéře, loni na US Open vypadl v prvním kole.

"Je to skvělý pocit," řekl Radiožurnálu Rosol, který předloni spolupracoval s Ctislavem Dosedělem a nyní je svěřencem trenéra Hynka Frömela. Jeho dalším soupeřem bude osmý nasazený a loňský semifinalista Jürgen Melzer z Rakouska.

Úterý v Paříži:

Čtyři hodiny, pět setů: Nadal si postup v Paříži protrpěl

Po zvládnuté kvalifikaci měl Rosol tři dny volna a na souboj s Rogerem-Vasselinem si věřil. "Cítil jsem šanci, že můžu s tím klukem vyhrát. Moc jsem chtěl, až jsem byl příliš nervózní, a proto prohrál první set," řekl Rosol ke ztracené sadě.

Druhý a třetí set získal Rosol pro sebe a přes ztracenou čtvrtou sadu dokázal vyhrát rozhodující páté dějství. "Vypadalo to, že jsem měl ke konci víc sil, takže to dopadlo dobře. Křeče jsem neměl, zvládl jsem to v pohodě," řekl.

Během utkání musel vstřebat i zlost na rozhodčí. Občas měl pocit, že lajnoví pomáhají domácímu hráči. "Ale není se co divit. Jsme ve Francii a hrát proti Francouzovi není lehký. Lidi ho tlačili, ale naštěstí byla koncovka dobrá," řekl.

Za postup do druhého kola grandslamu dostane 45 bodů a v pondělí 6. června se posune ze 111. místa poprvé v kariéře do elitní stovky. "To je můj letošní cíl, udělám pro to všechno," vyhlásil Rosol začátkem května v Praze po triumfu na challengeru Strabag Prague Open a teď se jeho sen naplní.

Rosol je tak jedným ze čtyř českých tenistů, jenž dokázal v Paříži přejít první kolo, ostatní nestačili na domácí tenisty; Berdych senzačně padl s Robertem, Štěpánek prohrál s Gasquetem a Hájek nepřekvapil proti Tsongovi.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
úterní výsledky českých tenistů (24. 05. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 3-6 6-2 6-4 3-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lukáš hraje od Prague Open fakt parádně :-)

Včera podal v rozhodujících momentech hodně dobrej výkon :-)

Vytvořil sem fanpage na FB tak se kdyžtak přidejte :-) Chci to dělat hodně aktuální.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Lukas-Rosol/212555508779251
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to,dobře,že aspoň jeden čech postoupilt do druhého kola,Samozřejmě přeju Lukášovi ať postoupí přes melzera,ale moc v to nevěřím,jinak se mi zda,že to bude vysílat EUROSPORT ale nvím Jestli jednička nebo dvojka,tak sledujte,ještě naší jedinou
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě gratuluji. Myslím si, že v současnosti je jednoznačně naší trojkou -- takovej Hájek letos de facto ještě na turnajích neuhrál skoro nic. Letos je mimochodem zatím 61. v "Race" (Hájek je až 188., tj. před ním jsou ještě minář, Pospíšil a dokonce i Jan Hernych).

http://tennislive.free.fr/race
Reagovat
smazaný uživatel
"a premiérově se dostane do první stoky světového žebříčku."

do stoky jo? ;)
Reagovat
Twofinger
Sice jsem uprimne rad, ze Lukas konecne zahral to, na co ma uz davno, ale zaroven VELMI zklaman vyslekdy ostatnich CZ hracu a hracek. Co si budem povidat... ze po 1. kole bude jedina nase muzska nadeje Lukas Rosol, to asi mnoho fandu tenisu necekalo. (aspon optim. CZ fandove/realiste a pesimiste pls pomlci... :-)) Nicmene drzme palce nasim favoritum. Kazdy tomu svemu ! Mne uz zbyva jen Lukas a Petra --- a pak Andy a Robin. A neco pro nervaky a slovni chytace.....fandit nejlepsim umi kazdy ! NAZDAR :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist