Rosol je ve čtvrtfinále, v něm ho čeká Murray

30. 4. 2015, 15:31
Aktuality 29
Lukáš Rosol si na druhém turnaji v řadě zahraje o semifinále. Český tenista dnes v Mnichově porazil Ukrajince Stachovského 7-5 6-2 a v dalším kole se utká s nejvýše nasazeným Andym Murraym.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se utkal se Sergejem Stachovským letos už potřetí a na antuce v Mnichově mu oplatil porážky z betonů v Dubaji a Marseille. Zápas dnes přitom otáčel ze stavu 1-4 a po sedmi gamech museli oba čekat, než přestane pršet. Český tenista ale postupně převzal iniciativu, a byť ve druhé sadě za stavu 5-1 zahodil tři mečboly, o game později už slavil postup.

Rosola, který se mezi nejlepších osm dostal stejně jako minulý týden v Bukurešti, čeká v souboji o semifinále nejtěžší možný soupeř. Třetí tenista světa Andy Murray totiž zvládl svůj první letošní zápas na antuce a domácího Mischu Zvereva porazil dvakrát 6-2.

"Nebylo to úplně jednoduché. Hraje jiným stylem než většina jiných hráčů a hrát s levákem je ošidné, ale vyhrával jsem důležité body," komentoval Murray svůj první zápas od nedávné svatby.

S turnajovou jedničkou v Mnichově se Rosol utká podruhé. Loni v Indian Wells si dvojnásobný grandslamový vítěz poradil s českým tenistou ve třech setech.

Mezi nejlepších osm hráčů se na turnaji ATP vůbec poprvé v kariéře probojoval Gerald Melzer. Mladší bratr známějšího Jürgena Melzera měl díky odstoupení druhého nasazeného Gaela Monfilse v úvodním kole volný los a v dnešním duelu s Pablem Andújarem odehrál pouhých pět her. Španěl vzdal utkání za stavu 4-1 pro 186. tenistu světa.

Mnichov tak uvidí rakouské čtvrtfinále, protože v posledním dnešním utkání dokázal Dominic Thiem porazit Fabia Fogniniho. Nedávný přemožitel Rafaela Nadala dnes proti jednadvacetiletému soupeři udržel jen jednou své podání a za necelou hodinu se s turnajem rozloučil výsledkem 3-6 0-6.

Výsledky - Mnichov (antuka, dotace 494.310 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (9-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 7:5, 6:2
A. Murray (1-Brit.) - M. Zverev (Něm.) 6:2, 6:2
Melzer (Rak.) - Andújar (Šp.) 4:1 skreč
Thiem (Rak.) - Fognini (8-It.) 6:3, 6:0
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peya/Soares (1-Rak./Braz.) - Paes/Štěpánek (Indie/ČR) 6:2, 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
mahycek
Takže na Nova Sport dostali rozum, Murray - Rosol nyní v TV.
Reagovat
Mayo
v tom posr.tom Munšene len prší stále
Reagovat
kada.tom
No ... hlavně to dnes vypadá, že se v Mnichově vůbec hrát nebude ... prší a prší. ČR je východněji, takže v Praze a Ostravě se možná i stihne dohrát.
Reagovat
Grigor_Murray
Lukina dneska nemá šanci :)
Reagovat
Mayo
škoda, že to dali v tak blbý čas...neskoro :D
Reagovat
Grigor_Murray
Tak dneska je státní svátek, já mám času dost.
Reagovat
Kozoroh
Jen aby Můří kosa nepadla na Lukiho kámen ;-) :-P
Reagovat
Grigor_Murray
Tak o to strach nemám, hlavně bacha,aby se Djoko zotavil do RG. :)
Reagovat
Roger_Federer
Za me
Wickmayer 3,8
L.Zhu 3,1
Rosol hcp 4 2,52
Kararancheva
Reagovat
janek_da
Dodig-Lajovič

tady je, jak vypadal v číslech poslední set
http://www.flashscore.com/match/fVBMW675/#point-by-point;3

Jak o něco šlo, tak rázem chlapi chybovali. Ivan už bohužel asi na víc nemá. Obrovské štěstí, že hrál s ještě větším labilem.
Reagovat
spaniel
Coric - Machado, neskutecne špatný umpire poškodil Corice a daroval brejk Machadovi. Machado klasicky jizan, heka jak u porodu, přitom rány jak holka a kdyz da zjevný out a umpire to neviděl a nenašel značku, tak samozřejmě neprizna nic a čuší ako voš pod chrastou. Výměna na to, dalsi out od Machada a zase nezahlaseny. Hnus.
Reagovat
darek.vrana
Rozhodčí jsou špatní, a to na obě strany, ale ten brejk to neovlivnilo nakonec. Machado ale rozhodně dneska hraje dost dobře. Sice nemá servis, ale jinak dobrý tenis, a ty kraťasy jsou bomba.
Reagovat
Nola
outov zo strany Portugalca bolo rozhodne viac.... rozhodca mu daroval 2.set, mne to pripadalo z jeho strany ako cielene nadrzanie domacemu hracovi, ...Corica poskodil, neskutocne ako dokaze rozhodca ovplyvnit vysledok , Coric musel hrat 3.set, mohol usetrit sily..... mali by zaviest jastrabie oko aj na antuke, vcera som pri sledovani zapasu normalne citila odpor k tomu evidentne zvyhodnovanemu Portugalcovi rozhodcom....
Reagovat
Chrenda
se probral a teď vyklepne Můru.
Reagovat
Jabadu
Hru na to má. Je to střelec a občas v něm bouchnou saze.
Reagovat
kada.tom
3-6 0-6 ... lol, jak mohl Fognini porazit Rafu, fakt ... horší jak WTA je jeho stabilnost výkonnů
Reagovat
gigin
Fabio se na to ve druhém setu úplně vykváknul. Bez zájmu....
Reagovat
George_Renel
Chtěl se dostat do Thiemova deníčku. ;-)
Reagovat
gigin
:)) Určitě. Však pak ti řeknu, co a jak :DDD
Reagovat
George_Renel
Říká šmejdskej parazit.
Reagovat
gigin
To bylo určeno mi?
Reagovat
George_Renel
Omlouvám se, to patřilo a patří největšímu šmejdovi TP slackerovi. Ještě jednou omluva.
Reagovat
gigin
V poho.. ale hrklo ve mne, to jo :DDDD
Reagovat
slacker
a me to pobavilo, i kdyz kouzlem nechteno od naprosto tupeho hatera ovladaneho adreanalinem
Reagovat
George_Renel
Tak adresát se nakonec přihlásil sám....
Reagovat
gigin
6/3 6/0 against Fabio Fognini. I am very happy about my win today. During the first set it wasn?t looking good for me, I was down 0-40, but I managed to come back and win that game. In the other games I managed to show some nice games and that lead me to a solid win over a though opponent. Tomorrow there will be an Austrian quarterfinal against Gerald Melzer, very nice for the Austrian tennis fans! The match is scheduled for 11.00 a.m. but the weather forecast prognosticated rain, lets see what the weather gods are up to tomprrow. Greetings from the rainy Munich!
Reagovat
George_Renel
Je to holt psavec :-).
Reagovat
gigin
:DDD
Ale jo, tak má na to ještě asi roky. To ho přejde...
Reagovat
hatatytla
To je smutný Fabio, je mě tě líto...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist