Rosol měl v Alicante namále s patnáctiletým Španělem, Veselý prohrál s hráčem ze třetí stovky

3. 4. 2019, 20:11
Aktuality 15
CHALLENGER ALICANTE - Z tria českých tenistů prošel druhým kolem challengeru ve španělském Alicante jen Lukáš Rosol. A to ještě po boji s domácím patnáctiletým outsiderem Carlosem Alcarazem, proti kterému ve třetím setu smazal manko dvou brejků. Naopak neuspěl Jiří Veselý, který prohrál s hráčem třetí světové stovky Mariem Vilellou, byť v obou setech vedl 5-4 a měl servis.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol má letos za sebou už 12 různých tenisových akcí bez jediného výrazného úspěchu. Pouze jednou vyhrál dva duely po sobě. Naději na obrat k lepším výsledkům mu může dát jarní přechod na antuku.

Dnes na challengeru ve španělském Alicante odehrál poprvé v sezoně zápas na antuce a proti domácímu outsiderovi Carlosi Alcarazovi potvrdil roli favorita. Nicméně na výhru nad patnáctiletým Španělem, který hrál teprve třetí turnaj mezi dospělými a na challengeru debutoval, se nečekaně nadřel. 

Třiatřicetiletý Rosol sice získal hladce první set, jenže ve druhém prohrál čtyři gamy po sobě a problémy měl i v úvodu rozhodujícího dějství. Český tenista dvakrát ztratil servis a s o osmnáct let mladším soupeřem prohrával 0-3. Vývoj však dokázal otočit a i když za stavu 5-3 nevyužil při svém servisu mečbol, v další hře na returnu duel ukončil. 

O teprve druhé letošní čtvrtfinále si aktuálně 132. hráč světa Rosol zahraje proti Portugalci Joau Dominguesovi, kterého loni porazil před domácím publikem na antuce v Praze.

Svůj úvodní zápas na turnaji nezvládl druhý nasazený Jiří Veselý. Pětadvacetiletý rodák z Příbrami, který si na antuce zahrál tři zápasy už minulý týden v Marbelle, překvapivě prohrál 5-7 6-7 s domácím 258. tenistou světového žebříčku Mariem Vilellou. Český tenista přitom v obou setech vedl 5-4 a měl výhodu podání.

Veselý měl v posledních týdnech šanci dostat se v žebříčku ATP před zraněného krajana Tomáše Berdycha a stát se tak poprvé českou jedničkou, místo toho mu však hrozí pád z Top 100.

Už včera ve druhém kole vypadl po více než tříhodinové bitvě Adam Pavlásek.

• CHALLENGER ALICANTE •
Španělsko, antuka, 46.600 eur
středeční výsledky (03. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rosol (8-ČR) - Alcaraz (Šp.) 6-2 4-6 6-4
Vilella (Šp.) - Veselý (2-ČR) 7-5 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
Stan_Borowitz
český mužský tenis je v totální prdeIi...
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba se něco vyklube z Lehečky (a nebude to další zklamání).
Reagovat
PEVA
Jenže Lehečka není vůbec na žebříčku mužů, asi nehraje ani Futures. V jeho věku je už plno takových talentů kolem 300.mista Tam měl být taky a hrát už Futures a kvaldy na Challengerech.
Reagovat
rybicka
Ano, a díky tomu tu žádné "nablblo" uměle nevytváří nepřátelství, jako to tací dělají u holek. Takže pracovité holky jsou trestané za úspěchy. Tedy za radost co nám přinesou...
Reagovat
rybicka
České nepřátelství
Reagovat
Stan_Borowitz
To není nic typicky českého. Nepřejícnost je všude, v Berlíně už se třeba chystají těm úspěšnějším zabavovat majetek...
Reagovat
rybicka
Nemyslela jsem "typické české nepřátelství", ale nepřátelství mezi českými tenisty - muži. Tak jako se to děje na konto českých holek.

Závist je hnusná a jistě všude na světě.
Reagovat
rybicka
To o Berlíně je jako co?
Reagovat
PEVA
Ten 15.letý Španěl, co s ním hrál LR hraje velmi slušně. Španěl v 1. kole porazil dalšího talenta Itala Sinnera, který nedávno vyhrál chalenger v Bergamu, kde porazil řadu slušných hráčů. Veselý hrál špatně, z forhandu nebyly výjimkou i 4 m auty a to dost často. Působí rozpolcenym dojmem.
Reagovat
SwissMaestro
Tak od Jirky nemůžeme čkeat více než 2-3 250 a třeba jedno či dvě OF GS.......a i to je otázkou....
Reagovat
SwissMaestro
A i to bude velkým úspěchem jestli něco zásadně nezmění...pokud má tedy co :/
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak má co, celkový přístup. Otázka je, jestli chce a jestli už není pozdě...
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda prcka :(
Reagovat
darek.vrana
Zřejmě slušnej oddíl, ta ČR:-).
Reagovat
com
to jo, v čele s Berdychem to jinak ani nejde :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist