Rosol po odvráceném mečbolu zdolal bývalého šampiona Džumhura a v Petrohradu prošel do hlavní soutěže

16. 9. 2019, 12:30
Aktuality 10
ATP PETROHRAD - Lukáš Rosol si poprvé v sezoně zahraje hlavní soutěž turnaje ATP. V hale v Petrohradu, kde je jeho maximem čtvrtfinále z roku 2013, dnes ve finále kvalifikace odvrátil mečbol Damira Džumhura a předloňského šampiona po třísetové bitvě zdolal.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol kvůli žebříčkovému postavení objíždí hlavně challengery. Mimo ně si hlavní soutěž zahrál pouze na French Open, když byl vylosován jako lucky loser. První úspěšné projití kvalifikačním sítem zaznamenal až na právě probíhajícím halovém podniku v Petrohradu, kde je jeho maximem čtvrtfinále z roku 2013.

Čtyřiatřicetiletý český veterán včera ve třech setech zdolal domácího Jevgenije Karlovského a dnes po téměř dvoapůlhodinové bitvě 4-6 7-6(8) 6-4 předloňského šampiona Damira Džumhura.

Rosol ve druhé sadě dvakrát ztratil servis, ale ani jednou nedovolil soupeři brejk potvrdit. Rozhodující dějství si nakonec vynutil v dramatickém tie-breaku, v němž odvrátil mečbol. V rozhodujícím setu už měl navrch český tenista. Úvodní brejk sice nepotvrdil, ovšem v deváté hře Bosňana znovu brejkl a zápas bez větších potíží dopodával.

Rodák z Brna v prvním kole hlavní soutěže narazí na dalšího úspěšného kvalifikanta Egora Gerasimova. S Bělorusem letos už dvakrát prohrál.

Rosol mohl v hlavní soutěži doplnit Tomáše Berdycha. Česká jednička se však kvůli zdravotním potížím odhlásila.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1,248.665 dolarů
pondělní výsledky (16. 9. 2019)
• Dvouhra - závěrečné kolo kvalifikace •
Rosol (5-ČR) - Džumhur (1-Bosna) 4-6 7-6(8) 6-4
Gerasimov (2-Běl.) - Safiullin (Rus.) 7-5 6-7(4) 6-4
Vatutin (7-Rus.) - Gulbis (3-Lot.) 3-6 6-3 6-2
Ivaška (4-Běl.) - Viola (8-It.) 6-4 6-2
• Rozlosování kvalifikantů •
Rosol (Q-ČR) - Gerasimov (Q-Běl.)
Viola (LL-It.) - Donskoj (Rus.)
Ivaška (Q-Běl.) - Rubljov (5-Rus.)
Vatutin (Q-Rus.) - Fucsovics (Maď.)
Džumhur (LL-Bosna) - Tipsarevič (Srb.)
Kompletní los
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
EllNino
Dobrý skalp, nicméně v MD bude hrát s Gerasimovem, který kvaldu taky zvládl a má nad Lukášem psychologickou výhodu, porazil ho v TB 3. setu ve finále kvaldy USO ...

Zajímavost, Damir se do MD nakonec dostal jako LL a bude hrát s Jankem ....
Reagovat
Krisboy
A tím stanovil konečné skore na 4:2 pro Česko :)
Reagovat
horska.kraslice
Jo, taky mě to hned napadlo :-)))
Reagovat
bIbec
pěkně Rosi. Tak se hraje proti B&H. Osobně moc nevěřím tomu, že by ho Navrátil nenominoval, kdyby Rosi chtěl hrát. Ale to se asi nedozvíme, jak to skutečně bylo.
Reagovat
bIbec
Mohlo to bejt třeba i nějak takhle.

Navrátil: "Zduř, Rosi. Heleď, máme teďkom nějaký ty mladý šikovný klučiny, jako špekulovali sme s Kádrou a Mirkem, že by bylo možná fajn jim tu šanci dát a trošku je zaškolit, ale je to jako na tobě. Jestli chceš hrát, tak jako já to beru, jestli chceš honit body někde jinde, tak jako proč ne"

Rosi: "Jardo, tyvole, já fakt nevím.. asi bych aj zkusil nahonit ty body někde jinde, páč se cítím teď celkem fajnově a věřím, že bych se třebas mohl dostat i do tý stovky nebo tak, tak by mi to snad možná i přišlo vhod se na ten DC tentokrát vysrat, víš jak. Znáš to."

Navrátil: Ješiš, tak jasný. Vo co de. Vozkoušíme ty mladý, tím nic nezkazíme. Při nejhorším se propadnem, ale voni sou mladý, mají čas, stejnak ten DC asi teďkom nevyhrajem v nejbližší době, takže jako proč ne, srát na to. Sme domluvený. Good luck na těch turnajích"

Rosi: "Tak supr, ať mladý něco ukážou Jardo. Příště do toho třebas zas pudu, když budu platnej. Měj se. Čus"
Reagovat
makro99
to je asi dobrá varianta; a příště pojede honit body zase jirka..
Reagovat
Mantra
aby nebyli moc vyhoněný
Reagovat
peek
Hele, tyvole, tonejsou fotbalisti, tenis je sport gentlemanů s vybraným slovníkem
Reagovat
Nenela
Mne se to libi, vtipne napsane, super Blbce!
Reagovat
aape
nojo jsou to všechno velký džentlmeni
a to i ženy, např. Barča
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist