Rosol poprvé vyzrál na Bellucciho a kvalifikoval se na Masters v Šanghaji

9. 10. 2016, 07:39
Aktuality 7
ATP ŠANGHAJ - Lukáš Rosol porazil 6-2 6-4 Brazilce Thomaze Bellucciho, s nímž si poradil poprvé až na třetí pokus, poprvé po čtyřech měsících vyhrál dva zápasy po sobě a kvalifikoval se na turnaj Masters 1000 v Šanghaji.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si v posledních měsících radost tenisem často neudělal. Tím spíše může brát za úspěch kvalifikování se na turnaj Masters 1000 v Šanghaji. 

Jednatřicetiletý rodák z Brna v Číně poprvé od červnového challengeru v Praze vyhrál dva zápasy v řadě. V sobotu udolal Gruzínce Nikolože Basilašviliho po dvou a půlhodinách boje 7-6 4-6 7-5 a oplatil mu porážku z letošního Kitzbühelu. První výhru si připsal i proti Thomazi Belluccimu z Brazílie, kterého dnes ve třetím vzájemném střetnutí přehrál snadno 6-2 6-4.

Turnaj Masters 1000 v Šanghaji
los dvouhry
los čtyřhry

O třetí výhru po sobě, kterých letos dosáhl pouze cestou do semifinále antukového turnaje v Ženevě, se Rosol utká s Viktorem Troickým. S o rok mladším Srbem má vyrovnanou bilanci 3-3, ale všechny výhry zaznamenal na antuce. Pokud ho však porazí poprvé na tvrdém povrchu, vyzve ve druhém kole čtvrtého nasazeného Španěla Rafaela Nadala (h2h 1-4), jenž bojuje o účast na Turnaji mistrů.

Berdych může už ve čtvrtfinále vyzvat Djokoviče
Druhý český zástupce v soutěži dotované více než šesti miliony dolarů Tomáš Berdych začne proti Španělovi Marcelu Granollersovi, nebo japonskému kvalifikantovi Sugitovi. Už ve třetím kole může narazit na čerstvého šampiona z Tokia Australana Nicka Kyrgiose, jenž má stejně jako česká jednička šanci probojovat se na Turnaj mistrů.

Ve čtvrtfinále by se mohl utkat s nejlepším tenistou současnosti Novakem Djokovičem, který se na kurty vrací poprvé od porážky ve finále US Open. Po něm léčil zraněný loket a předloktí. Šampion z let 2012, 2013 a 2015 se v utkání 2. kola střetne s Fabiem Fogninim, s nímž z osmi vzájemných duelů prohrál pouze před deseti lety v kvalifikaci antukového Masters v Římě. Ital dnes porazil 7-5 6-3 Španěla Alberta Ramose, s kterým si vylepšil vzájemnou bilanci na 8-0.

Po zranění a poprvé ud newyorského grandslamu se do turnajového kolotoče vrací i loňský finalista Jo-Wilfried Tsonga. Francouzský tenista měl původně kvůli zranění kolena vynechat všechny turnaje v Asii, ale vzhledem k rychlému zotavení ho diváci uvidí na kurtech o něco dřív. Dnes už vyhrál zápas ve čtyřhře se Srbem Nenadem Zimonjičem, ve dvouhře dvanáctý tenista žebříčku ATP odstartuje zítra proti Němci Florianu Mayerovi. 

Ze Šanghaje se těsně před losem odhlásili pátý hráč světa Japonec Kei Nišikori, který má problémy s pravým bokem, či světová desítka Rakušan Dominic Thiem. Nejistý je i start Kanaďana Milose Raonice, který si v pátek v Pekingu podvrtl kotník.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 7.655.640 dolarů
nedělní výsledky (09. 10. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Di Wu (Čína) - Cuevas (16-Urug.) 6-3 4-6 7-6(2)
Fognini (It.) - Ramos (Šp.) 7-5 6-3
Tipsarevič (Srb.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-2 6-4
Anderson (JAR) - Zhe Li (Čína) 6-1 6-3
• Kvalifikace - 2. kolo •
Rosol (12-ČR) - Bellucci (7-Braz.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
Tak bohužel, Lukáš na Troickeho neměl. První set prohrál 6:2 a druhý 6:4. Hodně chyboval, udělal 35 UE a měl jen 13 winerů, Troicki měl obojího po 20.
Reagovat
janek_da
Tady jsou pořád články o Turnajů Mistrů. Už jsem myslel, že se tam Luky taky kvalifikoval.
Reagovat
Fandina
Tak jsem zvědavá, jak se Lukymu povede. Letos je to zatím bída. V race je 109. Držím palce Luky pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
alespoň kolo by to chtělo,aby na AO nemusel do kvaldy
Reagovat
Krisboy
Lukáš si jde pro titul (Pokud Tomáš nebude proti).
Reagovat
Frick
Zase na Challengeru...

No, ok, ale musí ho vyhrát!
Reagovat
Frick
BTW: I za výhru tam dostane méně než v Šanghaji za první kolo...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist