Rosol porazil Llodru a na Masters je poprvé ve 2. kole

21. 3. 2012, 19:51
Aktuality 5
ATP MIAMI - Lukáš Rosol si připsal první vítězný zápas na turnaji ATP Masters 1000. V Miami si poradil s Francouzem Michaelem Llodrou, kterému nedaroval jediný brejkbol. V dalším zápase ho čeká Španěle Marcel Granollers.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si po vyřazení v Indian Wells 'zaskočil' na challengeru do Dallasu, ale ani tam se nedostal dál než do 2. kola. Letošní maximum by mohl překonat na prestižním turnaji v Miami, kde už do soutěže vstoupil překvapivým vítězstvím nad 43. hráčem světa Michaelem Llodrou.

V duelu se zkušeným Francouzem, který byl v Indian Wells potrestán pokutou za rasismus a pak kvůli zranění kolena odstoupil, nečelil žádnému brejkbolu a zvítězil 6-4 7-6. V tie-breaku Rosol proměnil druhý mečbol a svou letošní bilanci na turnajích ATP tak upravil na 3 výhry a 8 porážek.

Šestadvacetiletý český tenista startuje teprve podruhé v kariéře v hlavní soutěži turnaje Masters 1000 a již si připsal i premiérový vítězný zápas. O postup do 3. kola se utká s nasazeným Španělem Marcelem Granollersem.

Z českých tenistů na Floridě startují také Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří mají jako všichni nasazení hráči v úvodním kole volný los. Sedmý hráč světa Berdych se v prvním zápase utká s Nicolasem Mahutem, Štěpánka vyzve Tommy Haas a v 3. kole se může utkat s Nadalem.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.828.050 dolarů)
středeční výsledky (21. 03. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Llodra (Fr.) 6-4 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vždycky jsem Rosolovi věřil, bohužel podává nevyrovnané výkony asi v závislosti na momentální náladě. V každém případě trošku oživuje náš tenis a aspoň sem tam odehraje pěkný zápas. Hraje na winry, což se mi líbí, nečeká na chybu soupeře. Většinou si to uhraje sám. S Lodrou určitě.
Reagovat
Fandina
Přidávám se k Tobě, taky Lukymu fandím. Na jeho hru se pěkně kouká, chce to pilovat a nesnažit se zbrkle ukončovat .... fandím fandím fandím .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
I tak je to pro Lukáše úspěch, navíc Granollers je poměrně slušnej(né li snad nejlepší) los do druhýho kola. Jen tak dál chce to do těch turnajů popostrčit pár českejch vlaječek a takhle ve třech na jednom turnaji, to už vypádá mnohem líp.
šup do třetího chlapy
Reagovat
Fandina
Pěkně. Llodra, to se počítá ....... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Llodra se ve státech poráží sám, velkou vědu bych z toho nedělal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist