Rosol přerušil šňůru 10 porážek v řadě

18. 9. 2013, 13:02
Aktuality 55
ATP PETROHRAD - Lukáš Rosol ukončil tři měsíce dlouhé a psychicky náročné období, v němž nedokázal vyhrát jediný zápas. Sérii 10 porážek v řadě přerušil na halovém turnaji v Petrohradu, kde porazil Litevce Ricardase Berankise.
Lukáš Rosol

V dubnu Lukáš Rosol vyhrál antukový turnaj v Bukurešti a připsal si první titul na okruhu ATP. Psychická pohoda i díky novému vztahu s Míšou Ochotskou z něj na kurtech sršela, jenže během jara se mu začaly zhoršovat bolesti kyčle a zřejmě i vinou zdravotních potíží se mu přestalo dařit. 

A tak přišlo tříměsíční období, v němž nevyhrál jediný zápas. Od červnového Queens Clubu vypadl na osmi turnajích po sobě v prvním kole a když o uplynulém víkendu v Davis Cupu nevyužil dva mečboly proti Argentinci Horaciu Zeballosovi, měl na kontě už 10 porážek v řadě. 

Výsledkově nepovedené léto ale přeci jen přineslo dobrou zprávu. Rosolovi se totiž zlepšil stav kyčle, přestaly ho trápit bolesti a tak místo operace, kterou měl původně naplánovanou na konec září, neustále tvrdě trénoval a snažil se ukončit sérii porážek. 

Za trpělivost a píli byl odměněn dnes na halovém turnaji ATP v Petrohradu, kde se konečně po třech měsících dočkal vítězství. Sedmý nasazený Čech porazil 6-4 7-6 Litevce Ricardase Berankise, přestože ve druhé sadě prohrával už 2-5, a mohla z něj spadnout 'těžká deka'.

Dalším soupeřem osmadvacetiletého rodáka z Olomouce bude domácí Karen Chačanov. Sedmnáctiletý Rus, který díky divoké kartě debutuje na turnaji ATP, už včera zdolal ve dvou tie-breacích zkušeného Rumuna Victora Haneska.

Končí Tipsarevič, Verdasco i Južnyj
Dnešní den v Petrohradu přinesl i řadu překvapení na úkor nasazených hráčů. Předloňský finalista Janko Tipsarevič, který v neděli vyhrál rozhodující bitvu v semifinále Davisova poháru proti Kanaďanu Pospisilovi a poslal tak svou zemi do finále proti českým tenistům, nestačil na Roberta Batutistu-Aguta

Třetí nasazený Srb v repríze letošního finále v Čennaí získal první brejk zápasu, ten ale nepotvrdil a do konce zápasu se trápil na podání. V tie-breaku první sady Tipsarevič ještě vedl 4-1, jenže prohrál šest míčků v řadě a dějství ztratil. A když ve druhém setu nevyužil ani jeden ze šesti brejkbolů a dvakrát přišel o servis, prohrál 6-7 3-6.

"Jsem velmi šťastný, že jsem tu postoupil do 2. kola. Je to pro mě velmi důležité vítězství, Janko byl hráčem Top 10, takže to, že jsem dnes vyhrál zápas, mi do budoucna dodá sebevědomí," řekl Bautista-Agut, který na začátku sezony v Čennaí porazil Tomáše Berdycha.

Třettí porážku na turnajích ATP v řadě utrpěl Fernando Verdasco. Pátý nasazený Španěl v Petrohradu překvapivě nestačil nakrajinského šampiona z roku 2009 Sergeje Stachovského, kterému podlehl 3-6 4-6.

V zápase druhého kola skončila cesta pro domácí nasazenou dvojku Michajla Južného, který tři roky po sobě nechyběl v semifinále. Letos se do něj vítěz turnaje z roku 2004 nedostane vinou porážky 4-6 6-4 3-6 s Guillermem Garcíou-Lópezem, kterému se tak povedla odveta za loňské vyřazení a bilanci vzájemných duelů upravil už na 6-1.

Kromě Rosola dnes z nasazených postoupil ještě Ernests Gulbis. Šestý nasazený Lotyš, který v Petrohradu před sedmi lety debutoval na okruhu ATP a přes tři české soupeře se dostal až do semifinále, smetl za 41 minut hry 6-0 6-1 domácího Michajla Elgina. Ve 2. kole se pětadvacetiletý Gulbis utká s Estoncem Zoppem.

- ATP 250 PETROHRAD -
(Rusko, tv. povrch / hala, 519.775 dolarů)
středeční výsledky (18. 09. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (7-ČR) - Berankis (Lit.) 6-4 7-6(4)
Gulbis (6-Lot.) - Jelgin (Rus.) 6-0 6-1
Kravčuk (Rus.) - Zeballos (Arg.) 7-6(5) 6-3
Bautista (Šp.) - Tipsarevič (3-Srb.) 7-6(4) 6-3
Stachovskij (Ukr.) - Verdasco (5-Šp.) 6-3 6-4
Przysiezny (Pol.) - Ramos (Šp.) 3-6 6-4 6-3
Sousa (Portug.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-4


Dvouhra - 2. kolo:

García-López (šp.) - Južnyj (2-Rus.) 6-4 4-6 6-3
Istomin (8-Uzb.) - Golubjov (Kaz.) 4:6, 6:3, 6:4.


Čtyřhra - 1. kolo:

Čermák/Polášek (4-SR) - Fognini/Lorenzi (It.) 7-5 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
tommr
poslední dobou už působilo nasazování Rosola na turnajích jako špatnej vtip. Jedna výhra nad podobně se trápícím Berankisem ovšem zdaleka neznamená, že je Lukášova krize u konce. Uvidíme s čím se představí v dalším kole proti teprve sedmnáctiletýmu Khachanovovi ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
je legenda. Jeho výhra nad Nadalem a Velká čínská zeď jsou jediné dva výtvory člověka viditelné z vesmíru.
Reagovat
Roger_Federer
Vždyt jo, kolik tenistu na okruhu maže řict, že porazilo Nadala?? 15 odhadem?
Reagovat
Stan_Borowitz
A z toho šestkrát to může říct Davyděnko, takže vlastně zbývá jen devět.

Každopádně, ten pátý set neměl chybu. Takhle dobře Rosol nezahrál ve všech svých zápasech za celý život dohromady.
Reagovat
Bob
Špatně. Kolik tenistů. Ne kolikrát.
Reagovat
smazaný uživatel
priznavam, Rosol me nikdy nezajimal a nicim nezaujal. Takze jsem se na jeho zapasy nedivala. Jako na ostatni, ktere nemam v hledacku a je jedno, zda se jde o svetovou jednicku nebo o nekoho z NAAASICH. :-) Historicky zapas Rosola ve Wim jsem sledovala pouze kvuli Rafovi (jak je na tom) a prinesl mi nakonec necekany a neskutecny tenisovy i sportovni zazitek, na ktery nikdy nezapomenu, s Rosolem jsem i dychala, byl bozi!!! (Jak zavodni kun, videli jste jeho nozdry?) :-))) Jeho zapasy dal nesleduju, ale uz mu preju. Fakt! :-) (Vsechnoparty jsem nevidela, vaham, jestli jit do archivu.) ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
zapomnela jsem se skacet z Mishy, to je ale bilance s Garciiiou... :-(((
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt, jo? A neděláš si ze mně náhodou legraci? Nevěděl jsem, že mezi tím může být nějaký rozdíl.

Ale stejně je to jen tvůj názor a já mám svůj a každý jsme nějaký. Pojď, pojď, pojď!
Reagovat
Stan_Borowitz
No, já jsem tehdy před zápasem předpověděl, že to bude úžasný zápas a Rosol vyhraje 3:2 na sety. Měl jsem víc věřit svým instinktům a vsadit na něj milion, vrátilo by se mi tehdy tuším něco přes třináct milionů před zdaněním.

Taky jsem byl naprosto unesenej, hlavně tím pátým setem. To bylo jak z jiného světa. Jak říkáš, neskutečný zážitek. Takovou směs úžasu, napětí a vzrušení jsem u tenisu snad nikdy nezažil.

Všechnopárty si klidně pusť. Já Rosola taky nikdy nijak nemusel, ale on asi klame tělem. I když na pohled působí opravdu dost namyšleně a nesympaticky, u Šípa byl podle mne nečekaně v pohodě.
Reagovat
Fandina
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10090925908-vsechnoparty/video/
Reagovat
smazaný uživatel
Výhry se nedaní.
A taková česká jednička TipSport ti na finále Wimbledonu vezme 5 tisíc, u větší částky se cukaj. Takže na druhé kolo to bude ještě míň.

A zahraniční sázkovky jsou nelegální, ale MF se radši s nikým nesoudí, páč by se náhodou mohlo zjistit, že jsou vlastně legální.
Reagovat
Reti64
Šíp: "Jak je možný, že hráč, kterej před rokem ve Wimbledonu hned ve druhým kole porazil Rafaela Nadala, letos prohraje 9x za sebou? To snad je do Guinnessovi knihy rekordů."
Rosol: "To skoro už jo, no."
Šíp: "Co se stalo, kde je ta změna?"
Rosol: "Je to všechno v hlavě tohle."
Šíp: "Já jsem si myslel, že to není v nohách...a co myslíš, že se v tý hlavě asi tak stalo, byl jsi s tím u doktora?"...
Reagovat
spaniel
"Když jsi byl 101 na světě, porazil si Nadala. Teď jsi 45 a neporazíš nikoho" :D
Reagovat
tommr
já v tomhle se Šípem nesouhlasím a myslím si, že to bylo i o nohách - hlavně těch Nadalovejch ... :)
Reagovat
tito
potěšil jsi mne 2x. Fórkem, a navíc, že je od tebe. Poprvé? Jen houšť :-)
Reagovat
spaniel
Já byl na jeho zápase na RG letos, seděl jsem vedle jeho "boxu" a nemám co bych vytkl jemu nebo jeho boxu. Jinak parádní zápas, kde hrál velmi dobře, byla radost se na to dívat. Možná byste to vnímali jinak, kdyby ste zašli na nějaký takový turnaj, je v tom jisté kouzlo, podpořit vlastních...Každopádne mu přeji, ať se brzy zlepší.
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Já byla letos také na French Open, tam jsem ho sice neviděla, ale jinak na x turnajích v Praze, Ostravě, Prostějově a to už několik let. Viděla jsem ho hrát mockrát, chová se v pohodě a fér. Co se týká hry, tak je škoda, že staví jen na servise, když ten se mu nedaří tak pak prohrává. Jinak mu ale fandím, i tak dovede vyhrávat.
Reagovat
Fandina
A ještě dodatek. Fandění na turnajích, jejich atmosféra a zážitek z tenisové hry na místě je neopakovatelný. Všem to doporučuji. I obyčejné turnaje v ČR klučičí holčičí jsou zážitkem a stojí za to se tam podívat.
Reagovat
Roger_Federer
Dneska me stal 350 Euro, ale tož muselo se to jednou obratit do neho.
Reagovat
horska.kraslice
Rosolův tenis "hop nebo trop" se mi nelíbí.
Reagovat
spaniel
Co je špatné na hop? Jako trop nemusím, ale hop je nej...
Reagovat
smazaný uživatel
Rosi je normální kluk,který se nebojí říci,co si myslí.Fandové kreří fandí jen nafouklým boháčům nejsou mí oblíbení.To je snadné...S Lukym jsem trpěl koro 4 měsíce.Tak se to snad zase zlepší.Chica bych chtěl vidět na kurté...Díky Rosi a na ně!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je okurková sezona,že je Rosol glorifikován za výhru nad Berankisem? Titulní strana Blesku ho nemine, jak se objímá po slavném vítězství s Ochotskou...
Reagovat
Fandina
To sem ráda, že se šňura proher ukončila, A teď už snad nějaké výhry zase. Přeji úspěch. Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat
letityfanousek
pojď, pojď, pojď, ... no jsi zatím sama, komu udělal radost, gigin, cico, safi a já mají na něj "jiný" názor než ty :)) chichi
Reagovat
Fandina
letityfanousek je to tak, já ho mám ráda a je mi jedno, co si o něm myslí druzí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
a ešte keď vidim jak ma hore hlavu tak namyslenecky pôsobi

a ked porazil Nadala tak sa tvaril jak majster sveta
ja ho priam neznašam
hnusi sa mi

rebriček najneprijemnejšich a najnesimpatickejšich tenistov vedie ON!!
Reagovat
Fandina
cico ... u mě žádný nesympatický žebříček nevede, takže pro mě je top a je mi jedno, co si kdo říká ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
letityfanousek
máš pravdu, je lepší hledat na někom to pozitivní.. a kurnik když do toho Lukáše se tak dobře strefuje, ok zkusím se polepšit a míň nadávat. Takže něco pozitivního? Poslední dobou se mi líbí výsledky Kunčíka
Reagovat
letityfanousek
Navrhuji abysme se sešli (Fandina, Cico, safi, gigin a já a další) a šli společně na nějaký zápas Rosola. To by byla mela!!
Reagovat
gigin
Do řiti, tak leda :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
na zapas Rosola by som nešiel ani keby mi dakto zaplatil

iba ak by hral s Nadalom alebo niejakym inym svetovym tenistom
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoho tento spratek nezaujima

fagan namyslený
Reagovat
Fandina
piš za sebe. Mě zajímá. A není namyšlený. Dobře Lukáši. Teď už jenom výhry přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
noo tak sorry
ale jeho fakt nemôžem
ten jeho namyslený ksicht
Reagovat
Fandina
cico ... já ti věřím, že každému je sympatický někdo jiný, ale nejde jen o Lukáše, to máš potřebu pořád o každém psát negativa? Piš si co chceš, ale já tvoje příspěvky neberu, protože jsou pořád negativní. Takže o ničem.
Reagovat
safi1313
Skoda, ten namachrovanej spratek si nezaslouží vyhrát už nikdy
Reagovat
letityfanousek
No přejme mu to, buďme pozitivní. I když na druhou stranu musím říct, že když jsem ho viděl v Ostravě hrát, tak bylo na něm vidět, že je mistr celýho vesmíru. A ten jeho klan v hledišti, hrůza. Pořád vykřikovali "luky pojď" (možná gigin?) až se jedna divačka ohradila a utřeli jí taky. Nechutný sebestřední rowdies jako je on sám. Něco podobnýho jako Hewitt banda, ovšem Hewitt něco dokázal. Kdyby bylo Rosolovi 17-18, tak mávnu rukou a řeknu si, až bude starší tak se snad bude chovat jinak. Asi těžko. O to víc oceňuji Berdycha, čeho dokázal a jak je skromný a maká a vyvíjí se a nedělá ze sebe Rosola!
Reagovat
gigin
Kurňa ogaři, buďte trošku přejícní. Ochotná si ho chce vzít, jsou zasnoubení, bude veselka, potřebuje teď každou kačku, každé éčko ;)
Reagovat
Fandina
safi1313 ... a natruc tobě vyhrál. Jen tak dál Luky!
Reagovat
Fandina
letityfanousek ... v Ostravě jsem ho viděla taky a nemachroval, takže nesouhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
to nieje pravda že píšem len negativne
Reagovat
gigin
:DDDD Já určitě ne. Ten můj výkřik tady je sarkasmus. Já ho též nemusím...
Reagovat
Fandina
cico tak většinou píšeš negativa, já to takhle nerozlišuji.
Reagovat
letityfanousek
to nebylo letos.. to je jedno, jeho sympatizanti to vidí jinak než ti, kteří ho nemusí, to je přece jasný. Nemusíš se mnou souhlasit, stejně jako já nesouhlasím s tebou, ale kdyby byla nějaká anketa, který tenista je namachrovanej tak Rosol bude hoodně vysoko
Reagovat
Fandina
gigin ... hezky sis naběhl se sarkasmem ... gratulace!!!
Reagovat
letityfanousek
sorry.. jak jsem to viděl, hned jsem si vzpomněl na ty jeho zápasy..a všichni jeho roztleskávači furt buráceli to pojď, pojď, pojď, pojď, pojď, pojď, pojď, pojď, pojď, pojď, pojď, ... stejně jako tady, a stejně pořád nevím, kam by měl jít, no já to vím, ale tady to nemůžu nahlas "psát"
Reagovat
gigin
do prdele...
Reagovat
Fandina
letityfanousek samozřejmě, že ti moje sympatie k Lukášovi nevnucuji, každému je sympatický někdo jiný. Ale nedávno tu byla diskuse na jeho účast ve Všechnopárty minulý týden a byl mi tam dost sympatický. Viz odkaz http://www.ceskatelevize.cz/porady/10090925908-vsechnoparty/video/
Reagovat
Fandina
letityfanousek ... pojď pojď pojď není můj výmysl. Povzbuzují se tak všude sportovci, sebe, je jejich fanoušci i týmy. Tomu se nemusíš vysmívat.
Reagovat
letityfanousek
sorry no, nechal jsem se unést..dobře tedy, příště budeme Rosolovi fandit spolu, teda jestli se uráčí hrát zase challengery a přijede do Ostravy
Reagovat
smazaný uživatel
Čiko-Kurča-veď ty si facan omezený.to snad pozná každý...
Reagovat
gigin
Jinak Jule :(((, Bojan :(( Plíšce :( Ernestek :)))))))
Reagovat
gigin
Bojana, cypíčku..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist