Rosol v Cherbourgu vyhrál po odvrácení mečbolů, Forejtek na kvalifikaci nenavázal

9. 2. 2021, 22:34
Aktuality 1
CHALLENGER CHERBOURG - Lukáš Rosol si na čtvrtý pokus připsal první letošní výhru v hlavní soutěži. Dočkal se jí na halovém challengeru ve francouzském Cherbourgu, kde po odvrácení dvou mečbolů zdolal 1-6 6-3 7-6 Slováka Alexe Molčana. Naopak dohráli Jonáš Forejtek i deblista Roman Jebavý.
Lukáš Rosol (© AFP)

Lukáš Rosol měl letos na kontě pouhé dvě výhry z kvalifikace, jinak pro něj skončily všechny tři challengery hned v 1. kole. A nechybělo moc a mohl dnes skončit hned po úvodním vystoupení už počtvrté v řadě. 

Na halovém challengeru v Cherbourgu 35letý Čech prohrál se Slovákem Alexem Molčanem jednoznačně první set, ale dokázal se vrátit do hry a vynutit si třetí set. V něm sice nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů a v rozhodujícím tie-breaku čelil za stavu 4-6 dvěma mečbolům, oba však přežil a po zisku čtyř míčků v řadě zvítězil 1-6 6-3 7-6.

O postup do čtvrtfinále bude loňský semifinalista a aktuálně až 198. hráč světa Rosol hrát s domácí nasazenou dvojkou Antoinem Hoangem, nebo Argentincem Marcem Trungellitim.



Naopak na dvě výhry z kvalifikace ve Francii nenavázal Jonáš Forejtek. V prvním kole 19letý Čech podlehl 7-6 4-6 2-6 dalšímu úspěšnému kvalifikantovi Michaelu Geertsovi z Belgie.

Deblista Roman Jebavý se první letošní výhry nedočkal ani na čtvrtém turnaji. Na challengeru ve francouzském Cherbourgu v prvním společném zápase s Polákem Karolem Drzewieckim podlehli 6-1 6-7 7-10 nizozemskému páru Igor Sijsling a Glenn Smits.

• CHALLENGER CHERBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 88.520 eur
úterní výsledky (09. 02. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Molčan (SR) 1-6 6-3 7-6(6)
Geerts (Belg.) - Forejtek (ČR) 6-7(2) 6-4 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Sijsling/Smiths (Niz.) - Drzewiecki/Jebavý (Pol./ČR) 1-6 7-6(4) 0-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Hector.Salamanca
Rosol ukazuje, že má pořád vnitřní sílu a chuť vyhrávat a to je vlastně moc hezký vidět. Po tom míčku, kterej prohrál na 4:6 v tiebreaku třetího setu by to kdekdo už fakt zabalil. On to otočil a vyhrál.smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist