Rosol v Dubaji zametl s Mannarinem, uspěl i obhájce Djokovič

27. 2. 2012, 16:34
Aktuality 33
ATP DUBAJ - Lukáš Rosol v Dubaji po roce postoupil opět do 2. kola. Český tenista dnes na štědře dotovaném turnaji rozdrtil za necelou hodinu hry Francouze Mannarina a zahraje si o své premiérové čtvrtfinále.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol letos hned v úvodu sezony v Dauhá získal ve čtyřhře premiérový titul z okruhu ATP a bodem přispěl i k výhře českých tenistů v Davis Cupu nad Italy, na turnajích ve dvouhře se mu ale zatím nedařilo a z šesti startů vyhrál jediný zápas. Před týdnem v Marseille byl dva míčky od překvapivé výhry nad Dolgopolovem, favorizovaného Ukrajince ale nedorazil svou letošní bilanci si pohoršil už na 1-6.

Náladu si zvedl dnes v Dubaji, kde po roce opět postoupil do 2. kola. V úvodním zápase totiž za pouhých 48 minut smetl dvakrát 6-2 Francouze Adriana Mannarina, kterému v osmi gamech po svém podání povolil pouhých pět fiftýnů a bilanci vzájamných zápasů otočil na 2-1. Loni na podzim v Petrohradu vyhrál Mannarino, Rosol mu ale porážku vrátil o tři týdny později na challengeru v Bratislavě.

Šestadvacetiletý český tenista, který už o body za loňský postup do 2. kola ztratil a v žebříčku spadl na 96. místo, si o první čtvrtfinale na okruhu ATP zahraje buď proti dalšímu Francouzi Tsongovi, nebo Kypřanu Baghdatisovi. Už nyní si ve Spojených arabských emirátech vydělal přibližně půl milionu korun.

Jeden Djokovič jde dál, druhý končí
Na turnaji se dnes představili také hned dva Djokovičové a jejich zápasy skončily bez překvapení: Novak bez vážných problémů postoupil, dvacetiletý bratr Marko vypadl.

Novak Djokovič se letos představil zatím jen na Australian Open, kde obhájil titul. Dnes vykročil za zopakováním triumfů z let 2009, 2010 a 2011 také v Dubaji a svůj start zvládl bez vážných problémů. Německý tenista Cedric-Marcel Stebe sice srdnatě bojoval, odvracel brejkboly a hodinu a půl vdzoroval, podání ale světové jedničce nesebral a nakonec prohrál 4-6 2-6. 

Čtyřiadvacetiletý Srb Djokovič se ve druhém kole utká zřejmě s Ukrajincem Sergejem Stachovským, který by neměl zaváhat proti domácí divoké kartě Omaru Awadhymu. 

Sourozenec světové jedničky dostal od pořadatelů divokou kartu, ani na třetí pokus ale v hlavní soutěži turnaje ATP nevyhrál. Marko Djokovič sice v duelu s Kazachem Andrejem Golubjovem vedl v prvním setu 3-1 za dalších 13 gamů už ale uhrál jen 2 a nakonec prohrál hladce 3-6 2-6. 

Teprve dva turnaje, na nichž vyhrál jediný zápas, letos odehrál desátý hráč světa Mardy Fish. Minulý týden v Marseille prohrál senzačně s Francouzem Albanem Olivettim, v Dubaji ale nezaváhal. Třicetiletý Američan zničil Němce Andrease Becka drtivě 6-1 6-1 a může se připavovat na mnohem náročnější 2. kolo. V něm se totiž utká s vítězem střetnutí Gasquet - Južnyj. 

Na Dubai Duty Free Championschips dorazilo hned osm tenistů z Top 10 a nechybí ani trojnásobný šampion Roger Federer, Brit Andy Murray či česká jednička Tomáš Berdych. Všichni do turnaje vstoupí až v úterý: Švýcara čeká čerstvý finalista z Marseille Llodra, Murray se utká s Berrerem a Berdycha vyzve Benjamin Becker, který ještě v sobotu hrál semifinále v Memphisu.

Berdych už zná i jméno soupeře soupeře v případě, že postoupí do 2. kola. Utkal by se s Lukášem Lackem, který v Dubaji po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyhrál i v 1. kole hlavní soutěže. Slovenský tenista zdolal 2-6 6-2 7-6 Ukrajince Sergeje Bubku, když v dramatickém tie-breaku odvrátil 6 mečbolů a vyhrál po velkém boji 16-14.

- ATP 500 DUBAJ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 1.700.475)
pondělní výsledky (27. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Mannarino (Fr.) 6-2 6-2
DJokovič (1-Srb.) - Stebe  6-4 6-2
Fish (6-USA) - Beck (Něm.) 6-1 6-1
Golubjov (Kaz.) - M. Djokovič (Srb.) 6-3 6-2
Lacko (SR) - Bubka (Ukr.) 2-6 6-2 7-6(14)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
a.magerova
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/420933-soderling-vydrzi-hrat-jen-pul-hodiny-vrati-se-nekdy-svedsko-bez-nej-krvaci.html#hp-sez

Gratuluji Rosolovi, ale sestřelil mi mého krasavce Mannarina :-((
Reagovat
Pe3k
Je to opravdu brutál co Béďovi v Dubaji nachystali. Murray, Djokovic, Federer. Tady na tenisportálu má berdych 11% šanci na výhru v turnaji (reálná šance je okolo 1% :D). Zasílám video kde se Tomáš koupe s delfíny a taky s jeho krásnou přítelkyní Ester :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZttjjtjkWAQ&feature=g-u-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA
Reagovat
VlS
jsem Tomův fanda, ale myslím si že 1 % je ještě docela optimistické - Andy, Nole, to už stačí, s druhou půlkou pavouka bych si začal dělat starosti nejdřív v pátek :-)
Reagovat
Pe3k
Nechci působit pesimisticky, ale podle mého soudu Tom vypadne už s Andym. Snad se mýlím a Tom překvapí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lacko zápas vyhral vďaka skúsenostiam, Bubku držal väčšinu zápasu len servis - vyhrak kvalitnejší hráč aj keď v zápase to bolo úplne vyrovnané o čom svedčí pomer získaných loptičiek (51% Lacko - 49% Bubka).

Slepička sa do tenisu veľmi nerozumie čo sa týka celkového prehľadu, a niekedy sa zdá že jediné čo vie povedať je "15:0, 30:0, 30:15, po třicet, 40:30, hra hráč X. " Ale treba mu uznať, že raz za čas hodí trefnú poznámku alebo celkovo je niekedy jeho komentovanie výborné, inokedy prepínam.
Reagovat
Fandina
je podle hlasu asi starší pán a zřejmě ne tenista, ale komentuje nekontroverzně a snaží se. Souhlasím, že má někdy trefná prohlášení.

Jinak Lacko byl podle mě celý zápas o level lepším, i když nakonec vyhrál se štěstím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Slepička je ročník 49 tuším a pamětníci ho jistě pamatují ještě z dob Československé televize .. :-).
Reagovat
gigin
ano, už jsme kdesi psal - Lála - Korment - branka !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slepička byl tragéd už za komunistů. Dobrý bylo, když na začátku zápasu tvrdil, jak spolu budou hrát hráči poprvé a jak to bude zajímavé ... Pak najednou čte výsledky a ouha - Lacko porazil Bubku v kvalifikaci. Ovšem ten mladší komentátor na Sport1 je snad ještě horší.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrál štastlivec podle mého názoru od stavu 5:6 z pohledu bubky předváděl bubka famozní tenis tak velkou bojovnost sem vylmi dlouho neviděl na celém Atp na to jak je vysoký běhal jak myš hodně lidí by ani nešlo za tém co dobíhal od stavu 5:6 a ten servis krása měl hlavně smůlu kdy měl 1 z matchbollů a s rychlostí 226km servisem jen velmi mírně škrtnul nets velmi smolné podle mě lacko vyhrál jen kvůli štěstí a v příštim kole si myslim že berdych nebo i becker ho přejede tedy doufám že Bubku ještě někdy takhle hrát uvidím myslím si že to byl tenis co patří do světové 25 ..:)
Reagovat
smazaný uživatel
tedy doufám že tam za tím chybí BERDYCH
Reagovat
spaniel
Haha, to je teda něco. Souhlasím, že Bubka bojoval, že v tom i štěstí bylo, jako ostatně v každém zápase, kde se hraje TB. Ale Lacko má plusovou bilanci TB a Bubka opačně, asi z nějakého důvodu. Dále Bubka už je starší, už se nikam neposune, kdežto Lacko má ještě nevyužitý potenciál.
Ale hlavně Lacko hrál riskantněji, rozhazoval to na obě strany, Bubka nemá žádnou znraň kromě servisu, v podstatě dal Lacko buď winnera, nebo se vyhodil. Vyhrál zaskouženě, vyhrál i v počtu fiftýnů.

A to s světovou 25 je úplná blbost.
Reagovat
pepin
Tak Lacko vyhrál a s tím Slepičkou souhlasím. Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
kouzo nechteneho, cetla jsem v rychlosti: Tak Lacko vyhral nad tim Slepickou.... :-))
Reagovat
VlS
Jo, dal mu v dvouseťáku 5 kanárů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě bude příštím soupeřem Lukáše Tsonga. Což bude pro něj bude asi konečná. Doufám, ale že mýlím a jestli mám pravdu, tak ať Tsongu pěkně potrápí, aby to bylo ještě lepší než s Fererem v Aucklandu. A kdyby náhodou postoupil Baghratis, tak je podle mě nejlepší chvíle na revanš za Záhřeb.
Reagovat
smazaný uživatel
Sport 1 vysílá Karlovič - Lacko či mě šálí zrak?:)
Reagovat
steve79
Rosol vyhrál nečekaně hladce, až jsem překvapený. Ted postoupil i Djokovič ale soupeř ho docela trápil. Jestli někdo sledujete tenis na Sport 1 a slyšeli jste komentáře Slepičky, tak musíme uznat, že ten chlápek je dost trhlej. Jeho komentáře jsou fakt usměvný. Já se přiznám, ale že se mi líbí:D
Reagovat
smazaný uživatel
taky sem koukal:D
Reagovat
dabelsobul
Osobně se mi jeho komentáře až hnusí, kolikrát kvůli němu přepínám. Správnej komentátor by měl vědět, kdy 'držet hubu', a u něj to platí dvojnásob. Pořád mele dokola o jedné věci a mele a mele... místo toho aby to konstatoval, občas přidal nějakou přidanou hodnotu, tak furt jen tlachá kraviny.

Dnes se zamiloval do toho, že sourozenci či potomci slavných nemají šanci prorazit - "stejně jako tomu bylo u sourozenců Safinových" :D
Reagovat
VlS
Jo, Stebe hrál pěkně a docela si Nole musel máknout. Ve druhém setu asi Stebemu došly psychické síly a trochu se zlomil, ale dostavu 2:2 to bylo hodně vyrovnané.
Komentáře Slepičky jsou ještě to trošku lepší, co je v komentování tenisu v češtině ke slyšení.
Reagovat
steve79
Přesně tak. Nebo pořád mlel o tom, že se Djokovičovi boty nechoděj k tričku a k kraťasům:D Jakej máte názor na Bidrmana na Nova Sport. Mě připadalo, že zrhuba tak před dvěma lety neměl moc rád Federera. Zdálo se mi, že pořád do něj ryl,když zkazil nějakej úder. V poslední době se mi, ale zdá že jeho antipatie se zmírnila. Já jsem se to jako fanouše Rogera těžko snášel a nadával jsem na něj:D
Reagovat
VlS
Mě hlavně vadí snad u všech (Sandra je čestná výjimka), že žvaní když se hraje, snaží se to komentovat úder po úderu a často blbě (ani ty údery neznají dobře) a jsou totálně nepřipravení.
Reagovat
gigin
Tady to jednou dobře a výstižně řekl Stan Borowitz. Musíte ho brát s nadhledem, s nadsázkou. Jako třeba Felixe Holzmanna :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč z té ubohé mazanice Sport 1 nepřepnete na araby? Volnou stanici Dubai Sports se špičkovým HD obrazem na 26 stupňů východně neznáme? Má to hned dvě výhody, konečně získáte koukatelný obraz a ještě se zbavíte Slepičky.
Reagovat
spaniel
Ja se musim pridat k tem, co ho nemusi. Porad zduraznuje nejake hrane breakbally, nebo to byl skvely kontra return apod...
Reagovat
spaniel
To by mě zajímalo jak se to dělá. Mám satelit asi měsíc, předtím kabel. Mám skylink.
Reagovat
VlS
Je to jednoduchý Broži, protože si sebou po světě v autě nevozím satelit, tak se dívám buď na streamy a když je k dispozici nějakej příjem nějaký televize, tak se dívám na tu. Npaříklad TM žen jsem sledoval ve slovinštině.
Reagovat
smazaný uživatel
V tvém případě se nic nedělá. Kdo si nechá poradit od nějakého "odborníka" a pořídí si jenom Skylink (tj. příjem z 1-2 satelitů), musí s výrazně omezenými možnostmi počítat. Nemáš ani parabolu na motoru, ani multifokus pro příjem z více pozic. Za málo peněz málo muziky.
Reagovat
Fandina
máme taky, placené Sport 1 Sport 2 Eurosporty atd. ale májme i volné Supertennis, Dubai Sport atd. ..... takže v Skylinku za málo peněz to asi nebude ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, nechtěj být úsměvná :-) Skylink mám samozřejmě taky, občas si u nich něco zaplatím.
Šlo o satelitní příjem jako celek "za málo peněz", u nás obvykle provedený se směšným monoblokem. S jménem vybraného operátora X nebo Y to nemá nic společného.
Tvůj Supertennis (tj. příjem satelitu Hot Bird na pozici 13E) znamená, že u vás multifokus je, aspoň tedy nějaký.
Za relativně malé příplatky (další konvertory, větší parabola místo malé nebo ještě lépe dvě paraboly s multifokusem) se dá dosáhnout příjmu velkého počtu satelitů, kde bývají i tenisové přenosy, které zde uvádím.
Reagovat
Fandina
máš pravdu v tom, že satelitům nerozumím. Jsem uživatelka toho co má rodina nastaví, jen jsem psala, že vím, že máme Skylink a i další tenisové a sportovní kanály kromě něj vidím právě teď se nemohu doma zeptat co to na vlastně za satelit máme ani jeho velikost, ale zdá se mi veliká a k tomu je asi šest zřejmě konektorů, jak píšeš ... takže Dubaj i Supertennis vidím i vedle Skylinku ... nejsem odborník ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist