Rosol v Moskvě nestačil na Roberta

19. 10. 2016, 13:23
Aktuality 28
ATP MOSKVA - Lukáš Rosol si čtvrtfinále na turnaji ATP v Moskvě nezahraje. Český tenista dnes ve druhém kole nestačil na Francouze Stephana Roberta 5-7 1-6. Francouz ve čtvrtfinále vyzve Viktora Troického, nebo Daniila Medvěděva.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukášovi Rosolovi se letos zatím nedaří tak, jak by si představoval. V Moskvě sice zvládl úvodní duel s Geraldem Melzerem, dnes ale jasně nestačil na Francouze Roberta. Do čtvrtfinále se český tenista probojoval naposledy na červnovém challengeru v Praze.

Naopak Stephane Robert prožívá svou nejlepší sezonu. Vyšplhal se na 52. příčku v žebříčku ATP a dnes se probojoval letos do svého druhého čtvrtfinále na okruhu ATP.

Rosol v celém zápase dotahoval náskok soupeře a i když zvládl v prvním setu dvakrát smazat manko brejku, Francouz si dobře rozehranou první sadu vzít nenechal.

V prvním dějství dokázal jednatřicetiletý Čech držet s Robertem alespoň krok, ve druhém už to ale byla jednoznačná záležitost v režii Francouze. Rosol si ve druhém setu nevypracoval ani jeden brejkbol a své podání ztratil celkem třikrát.

Stephane Robert tak po prohrách v úvodních kolech na předchozích čtyřech turnajích může považovat své vystoupení na turnaji v Moskvě za velmi povedené.

Ve čtvrtfinále čeká Francouze souboj s vítězem zápasu Viktor Troicki - Daniil Medvěděv.

Rosolovi momentálně patří 93. místo v žebříčku ATP. V pondělí však bude poprvé od července 2012 figurovat mimo elitní stovku.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch (hala), 792.645 dolarů
středeční výsledky (19. 10. 2016)
Dvouhra - 2. kolo
Robert (Fr.) - Rosol (ČR) 7-5 6-1
Fognini (It.) - Lorenzi (7-It.) 7-5 4-6 6-1

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
panzer.dragon
co to má bejt? je to stará fotka nebo teď nová? jakto že se spolu paktujou?!

http://media.zenfs.com/en_us/News/Reuters/2016-10-19T141308Z_916244250_D1BEUHWPEQAA_RTRMADP_3_TENNIS-SPAIN-NADAL.JPG
Reagovat
a.magerova
Horká novinka, chlapci jsou přece kámoši, Roger k Rafovi bude posílat svoje děti učit se tenis... ;-)

http://www.abc.es/deportes/tenis/abci-nadal-y-federer-inauguran-rafa-nadal-academy-201610191257_noticia.html
Reagovat
a.magerova
http://i2.wp.com/www.insideout-tennis.de/wp-content/uploads/2016/10/FedererNadalAcademy.jpg?resize=360%2C200
Reagovat
tito
To je fajn informace.
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/CvInH5GW8AAZi8B.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CvJUPN1W8AAXGyD.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CvJWJFTWEAU9PiX.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CvI4b3hXYAAt3_z.jpg
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom to ne, proboha, převychovávat je k hraní jinou rukou a hrát pastyl (ani ten výškrab)!
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom to ne, proboha, převychovávat je k hraní jinou rukou a hrát pastyl (ani ten výškrab)!
Reagovat
smazaný uživatel
Bože aspiku ty jsi fakt jelito.....proč vlastně hraje aby neustále prohrával??
Reagovat
FulnekUltras
teď už každá grešle dobrá ;)
Reagovat
skott
Další pěkná výhra mladého Bublika. Kravchuk sice na takhle pomalém povrchu, co je v Moskvě sice není tolik nebezpečný, ale i tak Saša ukázal, že je kompletnějším hráčem.
nová vlna ruského tenisu od začátku sezony stoupá rankingem velmi zajímavě:

Bublik poskočil už zhruba 700 míst 964/226
Karen Khachanov + 100 míst 152/58 (a ATP titul)
Medveděv + 200 míst 329/123
Safiullin + 500 míst 884/375

jen Rublev zatím rankingově letos trochu přešlapuje ve druhé stovce.
Reagovat
Davor1
Najlepšie z nich vyzerá Medvedev, ten bude zrejme čoskoro ruská jednotka, hrá rovnako dobre na všetkých povrchoch a zlepšuje sa každým turnajom. Rublev zahrá niečo akurát v hale, inde zaostáva ďaleko za očakávaním a Safiullin podľa mňa neprekročí challengerovú úroveň. Khachanov nevyzerá zle, ale na špičku mu až tak neverím...
Reagovat
skott
Zvláštní já je vidím víceméně skoro opačně:) Safiullin měl ohromnou smůlu poté, co vyhrál juniorku AO a kvůli zraněnému ramenu nehrál celý rok. Osobně mu věřím díky jeho pracovitosti naopak nejvíc nebo ho mám aspoň nejradši. Rublev má jednoznačně největší talent, ale jestli ho využije je otázka. Většinou když Rusové začnou někoho nezdravě protěžovat, tak pak stagnuje. Dřív to byl případ třeba Baludy nebo právě Khachanova po té výhře nad Tipsarevičem. Jinak Khachanov má sice zvláštní techniku, ale jinak mu nic nechybí, je to takový protoyp moderního tenisty. Medveďeva s Bublikem jsem zatím moc neviděl (Medveděva poprvé na Wimbledonu a Bublika před pár týdny), takže je to spíše hádaní, ale souhlasím s univerzálností Daniila.
Reagovat
Davor1
Práve v tom vidím u Safiullina problém, že zatiaľ sa vôbec nepohol z tých futures, kde síce vyhráva, ale v dlhodobom meradle sa nikam neposunie, keď nebude hrávať proti lepším hráčom. V porovnaní s rovesníkmi mu už v tomto trošku ušiel vlak, preto si myslím, že to bude mať dosť ťažké ich dobehnúť. Myslím tých najlepších z jeho ročníka (Zverev, Čorič, Fritz, možno o rok Tsitsipas, Shapovalov...). Ale pokojne sa môže stať, že budúci rok spraví rovnaký prielom na challengeroch ako teraz Medvedev a rýchlo sa vyšplhá hore.

Najväčšiu smolu ale aj tak majú v tom, že Zverev im "prestúpil" k nemcom. To bude možno veľký hegemón mužského tenisu o pár rokov...
Reagovat
letityfanousek
Safiulin byl dlouho mimo kvůli nemoci a je mu teprv 19 let, tomu a Medveděvovi věřím, že to dotáhnout vysoko. Ale všichni další Khachanov, Rublev a teď Bublik pěkně šlapou. To je snad poprvé, co chválím ruskou školu, asi stárnu.
Reagovat
tito
Souhlas se Safiullinem, ta v podstatě celoroční pauza minulý rok jej hodně zabrzdila, letos se rozehrával, příští rok půjde nahoru.
Reagovat
kada.tom
Thank you to the chair umpire on my match today against Robert... Sometimes you can do nothing against his bad decision! It was his match today.. what doesn't kill you makes you stronger!
I will wait for payback....
Reagovat
babolat.cz
to je vůl, kaviárové toasty. Mlčeti zlato...
Reagovat
Fandina
tak mlč
Reagovat
Davor1
Jasné, umpire môže za to, že ten predajný pičus udržal v hale proti dedovi Robertovi asi toľko servisov, čo Errani podávajúca zo spodu proti Serene...
Reagovat
Fandina
On někdy něco prodal, že o tom tak dobře víš.
Reagovat
letityfanousek
takže nesmíme pana tenistu Lukáše Rosola kritizovat. Vždyť on je tak krásný, má nádherné tetování a je tak charakterově vybroušený, jako drahokam. Celý tenisový svět ho obdivuje. Mezi hráči na okruhu je všude vítaný a šílené fandiny po něm šíleně šílí.

Měl nádherný los a čf ho nemělo minout a prohrát s tímhle důchodcem teda neměl, to ví i on sám. Je čas přehodit na jednodušší převod a podívat se na nějaké challengery
Reagovat
Fandina
Jo jo, šílím po něm. Je krásný, umí hrát tenis a hlavně nepodvádí.
Reagovat
babolat.cz
bigotní frndina
Reagovat
Fandina
nezáviď
Reagovat
mkubis17
škoda že nebylo možné ten zápas vidět :-)
Reagovat
babolat.cz
nechápu ty kursy na soupeře Aspika. Ale neva, jen tak dál...money is rolling in...
Reagovat
smazaný uživatel
Do konce roku vypadne z top 100, kam už se nikdy nevráti. Priští rok max chalangery nebo bundesliga a když bůh dá tam max. kvalifikace na nějakou 250. A to mu Šavrda v breznu 2016 predpovídal top 20 když porazil A.Zvereva v DC:)Dneska by ho Zverev porazil i bez výpletu. Padám smíchy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist