Rosol v Petrohradu na úspěšnou kvalifikaci nenavázal

17. 9. 2019, 15:48
Aktuality 3
ATP PETROHRAD - Lukáš Rosol při své letošní premiéře v hlavní soutěži turnaje ATP neuspěl. Český veterán v hale v Petrohradu v souboji kvalifikantů nestačil na Egora Gerasimova a na běloruského tenistu letos nenašel recept ani potřetí.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol kvůli žebříčkovému postavení objíždí hlavně challengery. Mimo ně si hlavní soutěž zahrál pouze na French Open, když byl vylosován jako lucky loser. První úspěšné projití kvalifikačním sítem zaznamenal až na právě probíhajícím halovém podniku v Petrohradu.

Na úspěšnou kvalifikaci ale čtvrtfinalistka ročníku 2013 nenavázal. Po dvou třísetových výhrách a odvráceném mečbolu v prvním kole hlavní soutěže prohrál 5-7 2-6 souboj kvalifikantů s Egorem Gerasimovem a zhoršil si s Bělorusem vzájemnou bilanci na 1-4, přičemž na něj letos nenašel recept ani potřetí.

Čtyřiatřicetiletý Rosol se za celé utkání dostal k jedinému brejkbolu, který nevyužil, sám naopak o servis přišel hned třikrát. Zatímco v úvodní sadě s o osm let mladším Gerasimovem dlouho dokázal držet krok a odvrátil jeden setbol, ve druhém setu pustil Bělorusa do vedení 3-0 a od začátku tahal za kratší konec.

Gerasimov bude o své třetí čtvrtfinále na okruhu ATP usilovat proti nasazenému Adrianovi Mannarinovi.

Naopak ve druhém kole je předloňský šampion Damir Džumhur, který v kvalifiakci nestačil na Rosola, ale do hlavní soutěže se dostal jako lucky loser. Bosenský tenista hrál s Jankem Tipsarevičem 7-5 3-6 a 3-1 ve chvíli, kdy srbský soupeř vzdal.

Největšími hvězdami letošního ročníku a nejvýše nasazenými jsou domácí naděje Daniil Medveděv, finalista nedávného US Open, a Karen Chačanov. Roli trojky bude plnit semifinalista závěrečného grandslamu sezony Matteo Berrettini.

Slovenský tenista Martin Kližan loňské finále nezopakuje. Vítěz ročníku 2012 nestačil 5-7 2-6 na Roberta Carballése a čeká ho vypadnutí z elitní stovky žebříčku ATP.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1,248.665 dolarů
úterní výsledky (17. 9. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gerasimov (Běl.) - Rosol (ČR) 7-5 6-2
Rubljov (5-Rus.) - Ivaška (Běl.) 4-6 6-0 6-4
Džumhur (Bosna) - Tipsarevič (Srb.) 7-5 3-6 3-1 / skreč
Carballés (Šp.) - Kližan (SR) 6-2 7-5
Donskoj (Rus.) - Viola (It.) 6-2 6-1
Berankis (Lit.) - Sela (Izr.) 6-3 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
solim2007
Byl už docela zázrak, že postoupil z kvaldy. To bylo samo o sobě dost překvapení!
Reagovat
FulnekUltras
asi tak ;-)
Reagovat
makro99
že nedostal toho Janka...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist