Rosol v Praze vyhrál tříseťák i s dvojkou Herbertem a je ve čtvrtfinále

27. 8. 2020, 13:30
Aktuality 2
CHALLENGER PRAHA - Poslední český zástupce na challengeru na pražských Spojích Lukáš Rosol zdolal druhého nasazeného Francouze Pierra-Huguese Herberta a po třetí třísetové výhře postoupil po téměř roce do čtvrtfinále. V něm na 35letého Čecha čeká o 11 let mladší Rakušan Sebastian Ofner.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda

Lukáš Rosol se po koronavirové pauze vrátil do turnajového kolotoče minulý týden na štvanickém chalelngeru, ale skončil hned v prvním kole na raketě Rusa Romana Saffiulina. 

Na dalším challengeru v Praze se však už zkušenému daviscupovému reprezentantovi daří. Na antuce v areálu TJ Spoje vyhrál už tři třísetové zápasy, po německém mladíkovi Rudolfu Möllekerovi a Slováku Filipu Horanském si poradil i s druhým nasazeným Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem.

V hodinu trvajícím prvním setu Rosol nejprve odvrátil tři setboly za stavu 4-5, v tie-break však sám nevyužil čtyři šance na ukončení sady a dramatický tie-break prohrál 10-12. Nicméně v dalším průběhu dominoval na podání, a byť na první pokus duel při svém servisu neukončil, zvítězil nad 68. singlistou a 19. deblistou světa 6-7 6-3 6-4.

Ve čtvrtfinále, které hrál naposledy loni v září ve francouzském Cassis, narazí na devátého nasazeného Sebastiana Ofnera (h2h 1-0). Čtyřiadvacetiletý Rakušan na Žižkově postupuje rovněž po třísetových výhrách. Poté, co v úterý přežil mečbol proti Jonáši Forejtkovi, byl dnes dvakrát dva míčky od porážky s Argentincem Renzem Olivou, než ho zdolal 4-6 7-6 6-4.

Čeští pořadatelé výrazně přispívají k restartu tenisové sezony, neboť dostali na starost uspořádat čtyři challengery během čtyř týdnů. Po dvou akcích v Praze se bude hrát ještě v Ostravě a Prostějově.

Na challengerech v Praze dál potvrzuje roli favorita Stan Wawrinka. Dnes na antuce TJ Spoje přehrál 6-3 6-3 Nizozemce Botice Van De Zandshulpa a svou neporazitelnost prodloužil na sedm utkání.

Příštím soupeřem trojnásobného grandslamového šampiona, který se v Praze rozehrává po koronavirové pauze, bude Rus Aslan Karacev. Toho Wawrinka zdolal ve finále na Štvanici. Karacev dnes znovu po týdnu porazil ve dvou setech bývalého devátého hráče světa Lotyše Ernestse Gulbise, na Žižkově ho dokonce smetl 6-2 6-1 .

• CHALLENGER PRAHA / TJ SPOJE •
Česko, antuka, 137.560 dolarů
čtvrteční výsledky (27. 08. 2020)
• Dvouhra - osmifinále •
Rosol (ČR) - Herbert (2-Fr.) 6-7(10) 6-3 6-4
Wawrinka (1-Švýc.) - Van De Zandschulp (15-Niz.) 6-3 6-3
Karacev (Rus.) - Gulbis (8-Lot.) 6-2 6-1
Ofner (9-Rak.) - Olivo (Arg.) 4-6 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
A Gulbis zase rupl s tim Karatsevem.
Reagovat
gigin
A hrál ještě větší hrůzu, než na Štvanici. Nic no, Cypograd je náš!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist