Rosol v Praze vykročil za obhajobou titulu, soupeř mu vzdal

8. 5. 2012, 10:58
Aktuality 1
CHALLENGER PRAHA - Lukáš Rosol vstoupil do tenisového turnaje CNGvitall Prague Open, na kterém obhajuje titul, usnadněným vítězstvím po skreči soupeře. Na challengeru na Štavnici naopak dohrál Jan Blecha, byť potrápil nasazenou jedničku Dudiho Selu.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol měl cestu do druhého kola challengeru na pražské Štvanici usnadněnou. Obhájci titulu a třetímu nasazenému hráči turnaje CNGvitall Prague Open vzdal v pondělním úvodním utkání Andreas Haider-Maurer za stavu 6-1 pro českého tenistu.

Třiadevadesátý hráč světa Rosol v prvním setu ztratil jen dvanáct výměn a před druhém setem soupeř z utkání odstoupil. Zápas trval jen 21 minut. O postup do čtvrtfinále se český obhájce titulu utká s vítězem belgicko-italského souboje Goffin - Marrai.

Rakušan Haider-Maurer Rosolovi skrečoval kvůli zranění levého kotníku, který ho trápí už od konce února, kdy v marockém Meknesu hrál také svůj poslední turnaj a ve čtvrtfinále vzdal Janu Hájkovi.

O premiérovou výhru na challengeru bojoval Jan Blecha. Třiadvacetiletý tenista, jenž startoval díky divoké kartě teprve podruhé v kariéře v hlavní soutěži, potrápil nejvýše nasazeného Dudiho Selu. O senzaci se ale Blecha nepostaral. I když v prvním setu dvakrát smazal ztrátu svého servisu, po takřka dvou hodinách hry 62. hráči světa podlehl 6-7 3-6.

- CHALLENGER PRAHA -
(Česko, antuka, 85.000 dolarů)
pondělní výsledky (07. 05. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (3-ČR) - Haider-Maurer (Rak.) 6-1 skreč H.
Sela (1-Izr.) - Blecha (ČR) 7-6(2) 6-3
Zeballos (Arg .) - Illhan (Tur.) 6-4 6-4
Bedene (Slovin.) - Russell (USA) 6-2 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
a držím palce Lukáši až k titulu ... jeď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist